Alhamdulillah :)

by - 12:45:00

 ASSALAMUALAIKUM | SALAM SEJAHTERA


Alhamdulillah. Masih diberi kesihatan yang baik, masih bernafas di atas bumi Allah, masih dikelilingi dengan orang-orang yang baik-baik belaka, dan, masih diberi kesempatan untuk menaip di Blog tercinta ni. Syukur Alhamdulillah. Rezeki datang berkali-kali. Allah dah bagi, Allah bagi lagi. Kau rasa? Nikmat apa lagi yang mahu kau dustakan. Allah Maha Penyayang. Maha Adil. 

"Remember the days you prayed for what you have now"

So. Please take a moment to say Alhamdulillah untuk semua yang kita ada pada hari ini. 

Sihat tubuh badan? Ingat lagi tak dulu waktu kita sakit, kita doa minta Allah angkat segala kesakitan yang kita rasa.

Dah ada kerja? Ingat lagi tak dulu kita doa minta dapat kerja untuk tanggung kehidupan seharian, tanggung keluarga masa, kita minta Allah bagi kerja elok-elok.

Anak? Ingat lagi tak dulu masa hidup berdua, kita minta Allah kurniakan zuriat kepada kita, masa tu kita siap kata lagi, tak kisah lelaki atau perempuan yang penting kita nak anak.

Dan macam-macam lagi. Kita nak, kita doa. Ada yang Allah izinkan. Ada yang Allah tak bagi. Ada yang Allah tahan dulu, Allah bagi lambat sikit. 

Tetapi segala yang Dia rancang, adalah yang sebaik-baiknya untuk kita. Serius weh. Allah adalah sebaik-baik perancang. Jahilnya aku dulu. Aku mempertikaikan. Kenapa? Kenapa? 

Allah kata nanti dulu.

Aku menangis, aku persoalkan, tapi bila?

Sampai aku mcm berhenti berharap. 

Kemudian, Allah bagi apa aku nak. Aku dapat apa aku nak sangat tu.

Allah tunaikan permintaan aku yang pertama.

Permintaan aku yang kedua.

Permintaan aku yang ketiga.

Lagi. Dan lagi.

Allah tunaikan betul-betul pada masa yang sesuai, pada masa yang tepat.

Subhanallah. Allah dengar apa aku doa! Allah kabulkan permintaan aku! Rasa mcm nak menangis je. Allah dengar dan kabulkan permintaan seorang hambanya yang banyak sangat buat dosa, yang selalu lupa Dia, Allah tunaikan apa aku nak.


Jadi betul lah. Ada sebab kenapa Allah tak bagi. Ada sebab kenapa dia kata nanti dulu. Sesungguhnya Dia adalah sebaik-baik perancang. 

Terima kasih Ya Allah, untuk semua permintaan aku yang telah Engkau kabulkan, dan juga untuk semua kehendak aku yang kau tangguhkan. 

Kerana sesungguhnya Engkau adalah sebaik-baik perancang 💗







You May Also Like

3 COMMENT

  1. my prayers have not yet granted :(
    i think my happiness is not even write

    ReplyDelete
  2. doa tak dimakbulkan allah lg.. harap tak rajin berdoa.

    ReplyDelete

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yg lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali.