Happy Friday Guys

by - 14:28:00



ASSALAMUALAIKUM | SALAM SEJAHTERA

How's your Jumaat guys? I hope everything just fine untuk korang hari ini, semalam, esok dan hari-hari berikutnya. Just a friendly reminder, kalau korang ada masalah, atau korang tengah broken, sedih, rasa nak marah dan nak makan orang sekalipun, TAKE A DEEP BREATH, kalau waktu tu kau tengah berdiri, duduk dulu, dan sila berfikir dengan waras.

Kalau korang marah, apa kau dapat?
Kalau korang ignore, what will happen?
Berbaloi ke nak bermasam muka, nak herdik orang, nak beremosi sepanjang hari?
Sedangkan korang boleh pilih untuk kekal bahagia riang gembira.

Setiap orang mesti ada something yang dia suka buat, atau hobi, yang boleh menggembirakan hati dia dan buat dia lupa tentang segala masalah dia ada. So, DO IT. Jangan tipu ko mesti ada punya. Macam aku, NETFLIXING! Hahaa. Serious weh. Netflix boleh menghindarkan aku dari rasa sedih, rasa nak marah orang, rasa bosan, rasa nak upload sarcasm kat media sosial.So, kalau aku rasa mcm ehh bullsht nyaaa hari ini, maka aku akan bernetflixing sorang-sorang sambil minum kopi atau makan jajan. Cehwah. Padahalnya selalu aku terbongkang jaa depan tv sambil layan Netflix. Takde nya nak layan Netflix sambil cantik-cantik macam typical gambar orang ambil tu. Tu semua dusta belaka. 

Semoga hari Jumaat kita semua berjalan dengan lancar, aman dan damai. Lol

Aku harap hujung minggu korang terisi dengan perkara-perkara berfaedah dan korang luangkan masa dengan family. Have a nice day korang!



You May Also Like

0 COMMENT

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yg lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali.