Stop Making Stupid People Famous

by - 10:31:00


ASSALAMUALAIKUM | SALAM SEJAHTERA

Zaman makin maju. Segalanya di hujung jari. Dengan kemudahan teknologi yang semakin canggih, ada juga yang salah guna dan sengaja tunjuk kebodohan diri. Manusia ni sukakan perhatian. Lagi kita cakap, lagi dia galak buat. Yang aku pelik, hasil membodohkan diri sendiri ni, kemudian hari banyak pulak job dia masuk, job review, tuptupp terus jadi instafamous/ famous person. Eh eh?

Dah rezeki dia. Siapalah kita nak mempertikaikan. Tapi kalau dengan buat benda bodoh boleh jadi famous, aku pun nak buat jugak. Kahhkahh! Famous sebab benda tak baik buat apa. Lain lah kalau famous sebab buat benda baik. Sedapppp sikit netizen mendengonya. Hahaha

Stop making stupid people famous.
Its not worth.



You May Also Like

14 COMMENT

  1. Setuju dengan Rai.. Buat apalah nak viralkan mereka-mereka yang tak berapa nak cerdik dan suka menonjolkan kebodohan tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak sha.. lebih baik tak payah layankan..

      Delete
  2. tulah, bila kita melayan, lagi lah galak kan ... mmg jenis yg mcmni suka kan perhatian

    ReplyDelete
  3. Betul.Kadang mereka naik begitu mudah berbanding mereka yang berjuang dengan jalan dan cara yang clean.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kdg2 mereka sebegini sengaja jee buat mcm tu. nak popular dgn cara mudah..

      Delete
  4. biar mereka yg bodoh itu bersendirian. jgn fameska mrka. x ada gunanya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul.. jangan tekan butang share pasal org2 cmni.. takde guna..

      Delete
  5. I never shares about something like this. Sebab rasa macam free je bagi dorang tu semua famous. Not worth it langsung. hahaha I love this post btw because we are all on the same page.

    ReplyDelete
  6. hai RRAI. sy tersinggah dari blog Nanad hehe. kiutnye blog awak! sejuk mata memandang ha hehe.

    haah betul tu stop making stupid people famous. diorang lagi suke bile ramai org berkata-kata.

    ReplyDelete
  7. kalaulah dia tahu makna sebenar rezeki yang berkat... rs nya dia akan stop serta merta kerja tak berfaedah tu

    ReplyDelete
  8. setuju. biarkan ianya berlalu sepatutnya kan.

    jemput singgah | pendidikan4all |

    ReplyDelete

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yg lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali.