First time skip terus ke episod akhir drama bersiri

by - 21:34:00


ASSALAMUALAIKUM | SALAM SEJAHTERA

Siapa sini peminat drama korea? Mesti ada yang pernah tonton drama bersiri yang aku maksudkan ni. Aku pun minat drama korea jugak. Dulu time study memang addict gilaaa nengok drama korea. Tak pernah tau aku skip every episod drama korea once aku dah start tengok. Paling teruk pun aku cepatkan je. Takde lah skip dari episod 2 terus ke episod 16!

Ini lah first drama yang aku skip terus tengok last episod. HAHAHAHAHAA. Sebenarnya masa tgk episod pertama lagi aku dah rasa mcm nak skip terus tgk episod last. Jalan cerita kalau kau baca sinopsis nampak menarik. Tapi sebenarnya bila tonton, hmmm, tak seperti yang aku jangka. Mungkin sebab aku tak minat cerita sebegini agaknya. Cerita yang mana pasal cinta jekk manjang. Takde langsung bab-bab lain yang mendebarkan dan membuat aku tertanya-tanya. Cehhwahhh kau.

Lagipun watak heroin tersangat lah membuatkan aku rasa mcm, alahai ala ala alaaaa kau ni. Sangat weak and pemalu tahap teruk punya. Kamon lah. Perempuan tak selemah itu ok. Terus rasa tak best nak tengok.

Apapun ini pendapat aku je. Tiap org citarasa dia berbeza. Kalau kauorg minat cerita cintan cintun boleh lah tengok cerita ni. Banyak je cerita korea pasal cinta yang aku tengok. Tapi so far ini yang paling aku rasa aku tak boleh go on tonton kesemua 16 episod. Episod 16 pun aku ada cepatkan jugak. Ending dia? Off course lah seperti yang dijangka. Takde elemen surprise ponggg. Hahahaa

Lagi? Ada suggestion lain tak drama korea apa best sekarang?


You May Also Like

11 COMMENT

  1. Skrg dh jrg nonton cite korea. Haha pernah gak dlu skip cmni. Sebab bosan cite dia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sy pun sama jarang jugak. Tapi sejak ada Netflix, terus rajin nak tengok hahaha. Kalau tak, membazir bayar bulan2..

      Delete
  2. sha download jugak 😂 stuck kat episod 1 hahahahahahahahaha walaupun sha suka cerita cinta tapi takbest taktau napa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Episod 1 dia membuatkan kita tertanya2 betul ke cantik dia ni. Masuk episod kedua, aduhhh I kenot go lahh hahaha

      Delete
  3. Hahaha wow terus skip eh! Nani tak suka jugak tengok cerita yang jenis episod macam ni, lagi suka yang habis terus.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'ah skip terus ni. Skip banyak episod pulaktuuu. Hahaha

      Delete
  4. hahaha tak suka jugak kalau tunjuk karakter lemah macamtu. Kalau tengok drama Korea memang cari jalan cerita yang unik & best je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cerita korea jarang dia punya jalan cerita tak best. Ni jee sangkut jadi tak best hahahaa

      Delete
  5. sama mcm perangai sy. kalu bosan trs ke episod akhir hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehee. Sama lah. Malas nak tengok episod yang tak penting tuuu...

      Delete

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yg lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali.