Font Sans Serif dari Dafont Part 2

by - 14:14:00

ASSALAMUALAIKUM | SALAM SEJAHTERA

Happy Saturday korang! Sebelum ni aku ada share font-font yang comel dari Dafont. Klik SINI kalau nak tengok. Kali ni aku nak kongsi font yang tak berapa nak comel tapi nampak lebih smart dan cool gittew cehhwahhh. Sesuai sangat untuk letak kat header bagi sesiapa yang tak suka tulisan mendayu-dayu, berangkai-rangkai dan nampak kawaiii bebeno. So font sebegini sesuai utk korang. Aku pun dulu pernah guna font jenis mcm ni. Senang orang baca apa aku tulis! Hahaa

Font yang aku nak kongsikan ni adalah dari DAFONT. Ingin aku tegaskan bahawa ianya bukanlah rekaan aku yee. Korang boleh klik pada link download dan kalau nak donate to author amatlah dialu-alukan. Hehee.


1. Quartzo by Herofonts


Download: https://www.dafont.com/quartzo.font

2. Adam by Adam Ericsson


Download: https://www.dafont.com/adam.font

3. Aliens And Cows by Zetafonts


Download: https://www.dafont.com/aliens-and-cows.font

4. Coyote by Phitradesign


Download: https://www.dafont.com/coyote.font

5. Revolution by Saji Johnny Kundukulam


Download: https://www.dafont.com/revolution-saji.font

6. Loves by mlkwsn


Download: https://www.dafont.com/loves.font

7. Ava Meridian by Chequered Ink


Download: https://www.dafont.com/ava-meridian.font

8. Ultimatum by Peter Olexa


Download: https://www.dafont.com/ultimatum-2.font

9. Wet Dreams by Weslo Fonts


Download: https://www.dafont.com/wet-dreamz.font

10. Vampire Raves by Darrell Flood


Download: https://www.dafont.com/vampire-raves.font

11. Abricos 7 by Style 7



 Download: https://www.dafont.com/abricos-7.font

12. Exacta by Manuel Ramos



Download: https://www.dafont.com/exacta.font

13. Tarpino by Raffi


Download: https://www.dafont.com/tarpino.font

14. Ruler Volume by Levi Szekeres


Download: https://www.dafont.com/ruler-volume.font


CARA NAK DOWNLOAD FONT :

-Klik pada link download yang aku bagi di bawah.
-Cari button mcm di bawah ni dan klik. Save lah kat mana-mana folder korang.
  
-Bukak folder yang korang save tadi. Right klik kat font tu dan sila extract files.
-Dah extract, bukak folder font tu dan klik pada font tu. Selalunya dalam bentuk .ttf, .otf atau .fon. ----Klik Install.
-Selesai.

PERINGATAN: Untuk extract files, korang perlu ada winrar kat laptop/ komputer korang tu ya. Selalunya setiap laptop mmg dah di install winrar. Kalau takde, korang download lah. Heheh






Sekian, terima kasih.








You May Also Like

8 COMMENT

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yg lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali.