My Happy Breakfast

by - 09:07:00



Hai korang! Dah sarap belum? Heheh. Kawan2 aku kata orang Johor aje sebut sarap sarap ni. Selalu org sebut, dah sarapan belum? or. Dah breakfast belum? But me, dah sarap? Hahaa. And some people asking me eh apa sarap tu. Sarap ni short form sarapan je hehehe.

Kat Putrajaya ni kalau nasi lemak sedap dan lazat aku akan beli di kedai makan Soraya kat Presint 11. Mmg tiptop nasi lemak dia. Tapi kalau malas nak p tapau pagi2 atau lambat, aku beli di cafe je lah. Lagipun makanan di cafe harganya lebih murah berbanding di luar. Well Putrajaya nokk. Manada nasi lemak RM1, mana ada air tepi jalan dalam cup harga seringgit. Hahahaa

Walaupun laki aku kata kurangkan makanan berat pagi-pagi waktu sarapan, tapi aku tetap degil dan melantak jugak macam bela saka. Bukan apa. Kalau makan lebih2 sgt nanti tengahari selalunya aku muntah. Baby tak suka kot hahahaa. Pernah dua hari aku sarap nasi lemak. Dua-dua hari tu jugak lepas makan aku muntah. Tapi tak serikk lagi tuuu. Tetap bedal nasi lemak jugak pagi ni.

Nasi lemak ayam ni RM5.50 je tau. Murah kan? Berbaloi lah sbb sedap.

Korang makan apa pagi ni? Diet ke? Hahaa. Janganlahhhh. Meh sini makan nasi lemak. 




You May Also Like

9 COMMENT

  1. Uittss baru je lepas sarap nih. Makan nasi lemak juga hihi.. my fav!

    ReplyDelete
  2. Sha amik brunch terus.. Pepagi dah makan nasi putih lauk ikan keli dengan sambal terung.. kikiki.. Puas hati..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaa. Kat cafe belum jual masakan lauk lagi pagi-pagi. Kalau ada, uishhh keli tu mmg feveret :D

      Delete
  3. Wah, nampak sedap aje nasi lemak tue.. Akak sarapan nasi goreng tadi tambah lauk ikan tongkol masak lemak dan sayur kailan ikan masin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh. pagi-pagi dpt ikan tongkol sedappp tu kak.. tambah2 pulak masak lemak. fuhh

      Delete
  4. wowww - bfast ngan nasi lemak sedap

    ReplyDelete
  5. murah dan sedap tu..rm 5.50 je? wahh murahhh dh tu...sedapnya nasi lemak tu

    ReplyDelete
  6. seddappppnya nasi lemak..rabia pun pagi2 makan nasi lemak jgk.

    ReplyDelete

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yg lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali.