Wednesday, 21 February 2018

Pengalaman Wax Pertama Kali di Jess Waxology Melaka!

21:43:00 4 Comments
ASSALAMUALAIKUM | SALAM SEJAHTERA

Hai guyss! Have you ever heard about wax? Okay ni nak cerita. Ini adalah pengalaman aku pertama kali berwax di kedai wax professional. Nak kata aku tak pernah buat wax, tak jugak. Aku pernah je beli wax and sapu sendiri, tarik sendiri. Tapi kali ni saja nak buat kat kedai. Sebab tak pernah try. So why not kan?


Maka. Aku pun telah memilih Jess Waxology yang terletak di No 65-1, Jalan KL 3/8, Taman Kota Laksamana Seksyen 3, Melaka. Sebab utama kenapa aku pilih Jess Waxology adalah sebab aku boleh dapat diskaun banyak sbb aku first time wax! Yeayyy!! Saya suka diskaun diskaun ni. Hahahaa. Aku tak terus serbu ke Jess Waxology. Aku buat cara proper sikit cehhwahh. Aku pm dia di FB and buat appointment. Sebab apa? Sebab ini minggu CNY weh jangan buat hal main serbu nanti kedai tutup! Hahaha. Mula2 Jess kata dia cuti dari 15 feb sampai 26 feb. Aku pun terkecewa lah seketika. Tapi dia kata dia akan adjust satu tarikh dalam cuti tu and dia akan pm aku semula. Alhamdulillah dia kata dia bukak 19 feb. Yeayyy! Maka satu temujanji telah pun dilakukan. 

Perasaan sebelum nak wax?
Takut? Takde lah takut. Biasa je. Selalu org takut sbb takut sakit. Tapi aku dah pernah wax sendiri so aku dah boleh agak rasa sakit wax tu. Takde lah sakit pun sebenarnya. Malu? Yes! Aku agak malu jugak sebenarnya. Hahahahaa. 


First impression bila masuk kat Jess Waxology?
Aku disapa oleh seorang perempuan chinese yang sangat friendly bila aku melangkah masuk. Bau wangi dan melodi lagu akustik yang sangat mendamaikan betul-betul buat aku suka tempat ni. Susun atur perabot dari lampu sampai lah ke karpet so far aku boleh kata, woww very moden.


Pengalaman wax di Jess Waxology?
Bila aku masuk tu, aku lepak kat sofa (ruangan menunggu). Tak lama tu Jess kasik aku tea secawan. Aku tunggu kejap, then dia suruh masuk dalam satu bilik ni. Sebelum tu, dia kasik aku satu borang ni. Dalam borang tu ada tanya samada kita ni ada apa2 sakit ke alahan ke. Just inform kat Jessica and she will tell you what to do and explain. Then. Tukar baju, and dia kasi explanation sikit sebelum aku berwax. Hahah. Oh ya. The person in charge utk wax aku adalah Miss Jessica. Panggil Jess pun boleh dia kata. She is very friendly. Dia borak-borak dgn aku and secara tak langsung hilang sikit perasaan malu and nervous tu hahahaa. Sakit ke wax? Biasa je. Serius. Tak sakit pun. Ada soft wax dan hard wax. Aku ambik soft wax. Jess kata kalau hard tak sakit. Aku sengaja ambik yang soft nak tengok jugak sakit ke? Tak sakit sangat pun. Serius tak tipu. Sebelum wax, dia bersihkan dulu part yang nak diwax. Selepas wax, dia sapu losyen. Cara Jess buat wax tu nampak betul professional dia. Very clean and teliti. Lembut dan tak kasar. Aku hampir nak terlelap masa wax tu. Apa yang aku boleh rumuskan, I love waxing di Jess Waxology! 


Will you repeat doing waxing di Jess Waxology?
Off course! Tapi I bet it will be difficult for me since aku pun kerja di Putrajaya, kampung halaman di Muar. The reason why aku wax di Melaka is because aku rasa Muar mcm tak ada je tempat wax. Hahahh. Doakan aku dapat bertukar kerja di Melaka hokehhh! Bagi orang-orang Melaka, kalau nak berwax, sila lah wax di Jess Waxology ya! Very recommended!! 

Beza tau wax sendiri dgn wax kat kedai. Mmg lah harga dia pun berbeza tapi wax kat kedai ni lebih bersih dan puas hati. Serius! Wax sendiri aku rasa lagi sakit dari wax kat Jess Waxology. So far itu lah perbezaan yang aku boleh katakan. Sekadar pendapat dari seorang customer je. Pilihan di tangan anda.

Jess Waxology ni dekat dengan Domino's, Pizza Hut and ada macam2 kedai makan. Dapat lah jugak aku melantak Pizza dulu sebelum buat wax hehehe. Jessica seorang yang sangat cepat mereply messages aku di facebook. So if korang ada nak tanya apa-apa atau nak buat appointment wax treatment, just pm dia je di facebook. Dia mesti akan reply punya!

Jess Waxology - Professional Waxing Melaka
 No 65-1, Jalan KL 3/8, Taman Kota Laksamana Seksyen 3
Melaka //Get Directions
 @jesswaxologywaxingmelaka //Send Message
 Call 014-271 8159


Rrai dah gemuk? Biasalah cukup makan minum. Pffttt
Selamat berwaxing!


Tuesday, 13 February 2018

QivyFem Hygiene Foam pencuci MissV 2 dalam 1 !

17:36:00 6 Comments
ASSALAMUALAIKUM | SALAM SEJAHTERA

Alhamdulillah. Masih bernafas di bumi Allah dan diberi kesempatan untuk bershopping dan menghabiskan duit sendiri. Lepasni perabis duit laki pulak tak gitteeewww? Kahkahh. So I nak review sikit kepada pembaca blog I yang tercinta tentang satu produk yang I beli iaitu QivyFem Hygiene Foam.

Apa QivyFem Hygiene Foam ni?
Sedikit pengenalan mengenai QivyFem Hygiene Foam, bauan aromaterapi buah kiwi serta menggabungkan daun bidara dan juga daun sireh. Ekstrak lainnya seperti aloe vera, bunga myrhh, bunga camomile dan pudina ditambah untuk penjagaan dari masalah keputihan. Dihasilkan dalam bentuk foam yang lembut untuk Miss V. Harga adalah RM30 untuk 200 ml.

Promoter tu kata kat aku, benda ni bentuk foam, boleh guna jugak untuk tanggal mekap. Maybe sbb dia nengok muka aku sarat noh dengan bedak tebal agaknya? HAHAHAAA. Dia picit foam tu kasi aku. Aku sapu-sapu kat tangan, not bad. Kata promoter tu lepas pakai ni tak payah cuci pun boleh. Actually benda ni pencuci Miss V hokehhh!!! Aku agak impressed lah jugak sbb dia kata kat aku, kalau aku nak guna untuk sapu kat muka untuk tanggal mekap pun boleh. Lepastu dia kata, lepas pakai QivyFem Hygiene Foam ni, tak payah bilas pun boleh. Maka aku pun grab lah satu botol. Heheeeeeeee


Inilah QivyFem Hygiene Foam yang aku maksudkan. Sebelum aku guna sebagai pencuci MissV aku telah gunakan QivyFem Hygiene Foam ni sebagai makeup remover. Sebab aku nak tengok sejauh mana kesahihan dan ke-remove-an benda alah ni terhadap makeup aku. Hahahaa


Produk ni berbalut. Yang mana I liket verrryyyyyyyyyy much. Terasa selamat dan suci gittewww HAHAHAA


Inilah foam yang dimaksudkan. Sangat sangat lembut dan bau best. Untuk pengetahuan korang, aku telah sapu QivyFem Hygiene Foam kat mata sbb kat bahagian muka aku ni, part mata je yg quite heavy sikit sbb ada eyeshadow, ada eyeliner, ada mascara bagai. Kalau tak cuci betul2 atau sekadar cuci dengan pencuci muka biasa je dia akan meninggalkan kesan hitam kat bawah mata yang mana menunjukkan bahawa kau tak cuci bersih! Siapa selalu pakai mascara eyeliner bagai tu dia tau lah. Tonyoh2 lembut je kat mata tu. Takyah beriyee sangat. Pejam mata lepastu sapu kat mata awak yang bermekap tu. Mata tak pedih pun cuma rasa sejuk. Aku mmg dah biasa sbb pencuci muka aku pun sejenis yang meninggalkan kesan sejuk kat muka. Cooling gitu.  Kesannya agak mengagumkan lah sbb mascara/ eyeliner/ eyeshadow tu semua tertanggal dan bersih mata aku. Serius aku suka.

Kalau pakai kat MissV pun just satu kali picit je takyah banyak2. Satu picit tu dah banyak dah sebenarnya. Cukup untuk buat tanggal mekap dan cuci MissV. Memang rasa segar dan bau dia memang best. Sesuai sangat untuk wanita-wanita di luar sana.


Untuk maklumat lanjut korang boleh terus ke 
Whatsapp 013-2023279. 
Instagram Aura Ungu HQ

Ini bukan entry berbayar. Review ikhlas dari hati gittew. Hahahaa. Produk baik kenalah share share kan? Boypren je cannot share. Hehehh

Oh ya. Lupa nak bgtau, selain QivyFem Hygiene Foam ni actually ada banyak lagi produk yang dikeluarkan oleh Aura Ungu ni. Sila godek-godek FB depa yaaa. Ada shampoo, shower gel, sabun untuk merawat kulit. Lagi apa entah. Sila check sendiri. Hahaa

Okay thats all for today. Doakan Rrai rajin update blog dan berjaya dalam hidup ya! Taaaataaaa!



Saturday, 3 February 2018

Bestnya join GALS, hadiah untuk 5 PEMENANG

18:43:00 11 Comments
Seronok tau join giveaway LubukSeni.com
So far, puas hati dengan hadiah yang di-offer. Selain spesis jarang ditemui, hadiah meleleh tu untuk ramai pemenang. Kali ni, pemenang untuk 5 orang. Ramai tuhhh, rugi la tak join kanss.
Nak join giveaway? Klik je gambar bawah ni ya!
Banyak rupanya entry menarik kat LubukSeni.com . Kalau sesaperrr minat seni eloklahh singgah blog ni sebab memacam idea uols boleh dapat. Antara perkongsian dalam blog ni ialah:
Dah alang-alang singgah tu, jom Follow BLOG Lubuk Seni [tekan sini] Jom korangg follow LubukSeni sebab lepas ni, banyak lagi entry kreatipp penuh warna-warni. 
Follow rerapatt okke!