ATIEHILMI.COM FIRST GIVEAWAY UKHWAH KITA KERANA ALLAH


Jemput join :D

Giveaway Ogos 2017 by www.aerillhassan.com






Assalamualaikum dan salam sejahtera


Giveaway Ogos 2017 by www.aerillhassan.com bermula pada jam 12.00 malam 10 Ogos 2017 sehingga 11.59 malam 30 Ogos 2017. Menawarkan pelbagai hadiah yang lumayan dan menarik untuk dimenangi oleh para peserta.
Semua blogger dijemput untuk menyertai giveaway ini.

Syarat - syarat :-
  • Follow Blog Sponsor 

  • Like Fanpage 

  • Add To Circle Sponsor 
  • Follow Instagram Sponsor  

  • Follow Twitter Sponsor 
  • Buat entri bertajuk Giveaway Ogos 2017 by www.aerillhassan.com 
  • Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan publish entri. 
  • Hantar URL entri anda ke dalam ruangan komen SINI



17 pemenang bertuah akan dipilih dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 
 1 September 2017


Sekian , terima kasih




Planner Giveaway by Eeca Shyaa


ASSALAMUALAIKUM | SALAM SEJAHTERA

Giveaway pertama yang aku join in August. Hehe. Jadi saya berharap Cik Puan Eeca sudi kasi kite planner ni supaya kite boleh konon-konon nak jadik cinta si wedding planner? Kahhkah. Dah lama tak menang giveaway wehh! Mana taknya, dah jarang join giveaway. Hahahahaa. Kalau dulu alhamdulillah bila rajin join giveaway kat blog ada je rezeki terselit menang di antara semua yg aku join tu. Sekarang ni bila malas mmg kirim salah jelah. Off course Allah mesti kasi kat orang yang rajin tak gitu?

Good luck juga kepada semua yang join.

Kalau uols nak join sila click bertalu talu pada banner comel di atas. 





REVIEW: Annabelle Creation 2017


ASSALAMUALAIKUM | SALAM SEJAHTERA
Hai ! Rasa macam dah lama sangat tak buat movie review kan? Hihi. Movie annabelle ni aku tengok pada 9 August kelmarin. Tak expect pun dia keluar wayang 9 August tu. Aku godek website gsc and yaa! Annabelle dah boleh tengok masa 9 August tu! Hahahaa. Sbb aku ingatkan dia keluar wayang 10 August. So bila dah tahu tu gua pun apalagi. Dengan gelojohnya balik kerja tu p tonton. Keluar office pukul 6 lebih, sampai rumah 6.30, siap dengan laju and pergi alamanda. Gigih ekh? Tak penyabo betul. Gelojoh.
Siapa peminat cerita Annabelle akan faham 100% tentang Annabele Creation ni. Seriously. Siapa pernah layan Annabelle wajib tengok Annabelle Creation! Time ni lah kau tahu macam mana boleh wujud si Annabelle ni dan siapa yang buat patung ni. 
Untuk Annabelle Creation ni aku boleh katakan yang ianya adalah movie yang berbaloi untuk ditonton. Jalan cerita pun menarik. Scene terkejut banyak. Hantu dia ada yg mcm biasa2 je tapi ada jugak yg macam menyeramkan. Nak tahu tak? Valak pun terselit sekali tau dalam Annabelle Creation ni. The conjuring dan Annabelle ni kan saling kait mengait. So no wonder lah kan?
So ini sinopsis. Sinopsis ni aku yang bikin sendiri berdasarkan pemahaman aku:
Annabelle Creation menceritakan mengenai siapa Annabelle dan bagaimana patung Annabelle boleh jadi berhantu. Dalam Annabelle Creation ini jugak ada menceritakan tentang siapa yang sebenarnya mencipta patung Annabelle ni. 
Segalanya bermula apabila ada beberapa orang anak yatim ni, bersama dengan seorang rahib, datang dan tinggal dengan keluarga Mullins. Mr Mullins ni dulu tukang buat anak patung. Anak patung dia mmg popular gila lah. Mrs Mullins pulak sejak satu insiden berlaku dia telah mengasingkan diri dan tak keluar jumpa masyarakat lagi. Banyak hearsay kata Mr Mullin kurung Mrs Mullin lah apa lah. 
Bila anak-anak yatim ni datang kat rumah Mullins, Mr Mullins dah pesan awal-awal, diaorang boleh pergi mana-mana kecuali bilik dia n Mrs Mullins dan ada satu bilik ni kat bahagian atas. Bilik tu bilik anak perempuan dia. Bilik tu sentiasa berkunci. 
Lepastu entah macam mana entah, salah sorang anak yatim ni terpanggil untuk pergi ke bilik tingkat atas tu and surpriseeeeee bilik tu tak berkunci. Hahahahaa. Nak tahu apa jadi lepas tu? Haaa kena laaa tonton Annabelle Creation! Hihi
Berapa bintang nak kasi? Aku kasi 4.5/5. Kawan aku yang dah tonton Annabelle Creation ni pun kasi jumlah bintang yang sama.

Scene di atas adalah antara scene yang buat aku cuak. Hahahaha. Gila tak cuak? Aku tengok sorang-sorang okay kat cinema!


Si Annabelle ni memang jahat gilosss. Geram je nengok. Ada ke patut budak OKU pun dia nak kacau? Haishhh.
Seram ke tak? Hm boleh tahan jugak lah. Banyak scene mendebarkan. Masa aku tengok Annabelle Creation ni ada penonton siap terjerit-jerit dan sumpah seranah lagi. Aku? Erm aku duduk situ diam diam control ayu sambil makan popcorn. Kahkahh
For those yang dulu selalu mai blog ni, mesti perasan ada perubahan. Pink! Hahaha. Tapi sebenarnya aku masih dalam proses mengubah template blog. Masih tak puas hati lagi dengan hasil yg ni. Yg sekarang ni aku main buat je. Ingat mcm nak buat theme black and white. Heheh
Korang jangan lupa tengok Annabelle Creation tau! Really recommended !