Friday, 30 June 2017

Giveaway 1,000 Kotak PERLASHINE® Kapsul Mutiara

10:42:00 2 Comments
ASSALAMUALAIKUM | SALAM SEJAHTERA

Safiey ingin mengucapkan jutaan terima kasih kerana anda sangat berminat untuk mendapatkan PERLASHINE® Kapsul Mutiara. Safiey akan memilih 1,000 orang yang bertuah dan mereka ini akan diumumkan selepas tarikh giveaway tamat, 3 July 2017 (Isnin) 11.00 PM.

Ingin Dapatkan Hadiah-Hadiah di bawah?
Perkenalkan  kepada rakan-rakan anda seramai mungkin kepada 



Pemenang Pertama
iPhone 7 
bernilai RM 3,399.00
Pemenang Kedua
Set barangan makeup 
bernilai RM 2,000.00
Pemenang Ketiga
Wang tunai
bernilai RM 1,000.00
Pemenang Keempat
Wang tunai
bernilai RM 500.00
Pemenang Kelima
Wang tunai
bernilai RM 250.00

Ingin Dapatkan Hadiah-Hadiah di Atas?

Perkenalkan  kepada rakan-rakan anda seramai mungkin kepada 
dengan klik link dibawah:



Good Luck !


Thursday, 29 June 2017

SELAMAT HARI RAYA ! Raya tanpa baju raya

16:52:00 0 Comments


ASSALAMUALAIKUM | SALAM SEJAHTERA

Masih belum terlambat kan kalau nak wish SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI ? Heheh. Kepada semua pembaca/ pengunjung sama ada secara sengaja atau tidak sengaja, saya nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI Maaf Zahir Dan Batin. Semoga kita sama-sama dapat memperbaiki diri dan muhasabah diri di bulan syawal yang mulia ni. Mesti raya korang seronok kan kan? Well aku sempat like like je gambar-gambar beraya para blogger sekalian. Bukan main ceria semua beraya.

Tahun ni punya raya adalah tahun yang amat mendewasakan aku sebagai seorang manusia yang selama ni kalau nak raya jee nak beli baju raya lah kasut raya lah tudung raya lah. Tahun ni? Illek! Hahahaa. Dua hari lagi nak raya tapi aku still tak beli baju raya. Okay masatu aku sebenarnya macam dah bangga sikit ah dengan diri sendiri sebab jarang-jarang seorang Raihanah mengamalkan sikap cemni. Sebulan ni mmg agak busy sedikit so mmg tak menyempat nak p Muaz ke Muiz ke Monah ke.


Sudahnya aku pakai baju dinner which is baju kurung moden lah gitu yg aku beli untuk dinner bulan lepas. Kasut raya? Aku pakai kasut aku selalu pakai pergi office. Tudung? Entah aku sebat je apa ada kat rumah. See. Sekali imbas takde lah nampak sangat pon gua takde baju raya kan? Kahhkah. Alaa lawa je aku di pagi raya mana ada buruknya pun. HAHAHAA

Dah aim dah 'elehh ni sekejap je ni pakai baju kurung' hm sekali sampai ke malam aku begini. Sebab? Gua beraya dengan transformers. Pukul 1 pagi baru sampai rumah. Peh. Ketiak berlecak badan berlengas dah. Gigih betul perangai.

Moral of the story yg aku dapat, apa lah sangat beraya tanpa baju raya ni. Sebenarnya ramai lagi yg tak ada baju raya masa syawal ni. Bukan setakat tak ada baju raya, tapi mungkin takde langsung istilah beraya bagi mereka. Ingat lagi tau, masa kecik kecik dulu aku menangis sebab baju raya aku org tu buatkan tak lawa. Kelakar betul. Ni dah waras sikit alhamdulillah lah Rrai dah reti fikir. Tak sempat beli baju raya? Haha takde hal. Pakai je apa ada. Plus jimat duit pun iyee kan? Baju raya je majoriti seratus ke atas. *nak sedapkan hati*

Raya pertama je pun pakai baju-baju raya ni. Raya kedua org datang rumah pun aku pakai seluar bodo dengan tshirt biasa je. Raya ketiga feel dah takdok sbb raya keempat kena balik pagi-pagi nak elak jammed pasal esok kerja. 

So. No wonder lah aku tak sebegitu bersemangat nak raya. Tunggu lah ada laki nanti kot-kot semangat tu menjelma semula ke? *gedik*

Have a nice raya everyone! Doakan segala urusan saya dipermudahkan okay. Taataa!







Friday, 16 June 2017

The Cartieca Giveaway #2

14:10:00 4 Comments

ASSALAMUALAIKUM | SALAM SEJAHTERA

Hi. Rasa mcm dah lama sangat tak menaip kat blog. Pheww. Ni pun menaip sebab terpesona dengan giveaway ni. Korang yang belum join tu meh meh join sekali. Klik pada gambar di atas untuk maklumat lanjut.

Wish me luck!