ABOUT POLICY TUTORIAL FREEBIES REVIEW TEMPAHAN

THANK YOU!


ASSALAMUALAIKUM | SALAM SEJAHTERA

Remember my previous entry? I mean THIS entry. Aku sedang mencari beberapa sponsor untuk sama-sama memeriahkan Giveaway yang akan aku anjurkan pada masa akan datang ni yang aku sendiri tak tahu bila nak buat HAHAHAA. In Shaa Allah minggu depan maybe? Bergantung kepada tahap ke-busy-an aku. 

Saya sangat bertuah sebab walaupun blog saya ni hidup segan mati tak mahu je sejak dua tiga menjak ni tapi kawan-kawan blogger sentiasa support. Contohnya giveaway yang aku nak buat ni. Aku fikir takde lah sangat orang nak sponsor. Tuptup ada beberapa blogger murah hati yang nak sponsor hadiah. Wahhhh. Hadiah best-best pulak tu. Nak tau apa? Rahsia! Hehee. Yang penting bukan 'barang-barang blog' atau hadiah berupa topup. Ianya adalah berupa barangan yang korang boleh guna. Hehee.

Kalau nak sponsor, whatsapp je aku ya. But dont expect me to reply on the spot lah. Tarikh tutup pencarian sponsor? Ikut suka hati aku. Tak tau bila. Heheh. Kalau aku rasa nak buat GA tu, aku close lah pencarian sponsor. Begitu lah gamaknya.

Terima kasih kepada semua yang masih mengunjungi dan membaca blog saya yang entah apa-apa ni. Kunjungan, komen dan kehadiran anda saya akan balas dengan menganjurkan giveaway. Haaaa gittewww. 

Selamat malam dan selamat maju jaya.
Tingkatkan perut, kurangkan mengumpat.
Sekian.



New song on my Blog!


 I usually choose a song that have sentimental value so my blog will look so F tenang and relaks (konon-kononnya). But this time aku pilih lagu because of the lyric. Sebab lirik dia ada benda-benda yang kadang-kadang aku cuba nak sampaikan kat orang. HAHAHAHAAA.




SETIAP PEREMPUAN ITU CANTIK. KITA TIDAK PERLU MANA-MANA LELAKI UNTUK TENTUKANNYA.


Have a nice day. Tata!




PENCARIAN SPONSOR UTK UPCOMING GIVEAWAY!




ASSALAMUALAIKUM | SALAM SEJAHTERA

Hai uolsss! Miss me? KAHHKAHH. *perasan* Lama tak nampak batang hidung, tup tup muncul terus buat post pencarian sponsor? Hahahh. Aku cadang nak buat GA ni dah lama dah. Jadi untuk memeriahkan lagi giveaway ni aku nak cari beberapa orang sponsor untuk sponsor barang kepada para pemenang. Kalau ada yang sudi, sila-sila lahh yaa hehehe.

Tapi ada syarat-syarat kalau nak jadi sponsor ni. Untuk giveaway kali ni aku takmo hadiah berupa topup/edit blog/review/cursor/header/watermark dan yang seangkatan dengannya. Hadiah hanya berupa barangan kepada pemenang sahaja. Contoh lipstick ke, beauty tools ke, blouse ke tudung ke notebook ke beg ke susu kambing ke haaa yang macam tuu laa. Hadiah berbentuk barangan. Tapi jangan bagi barang bukan-bukan pulak ye.

Hadiah tu pulak, bila pemenang dah dapat, setiap pemenang yang terima tu kena buat appreciation post untuk sponsor yang bagi dia hadiah tu. Contoh aku kasi kau lipstick ke, haa sila buat satu post review untuk lipstick tersebut. Review ringkas je. Okay? Sebagai tanda penghargaan kepada sponsor tersebut.

Bagi yang berminat untuk sponsor, sila whatsapp saya di 019-6373 924
Sertakan sekali gambar hadiah yang korang nak sponsor. Tak ada gambar, aku anggap korang tak serius. So nanti bila aku buat GA, jangan terkejut kalau kau tak tersenarai sebagai sponsor.

Sekiranya mendapat sambutan GA ini akan berlangsung tidak lama lagi. Bila tarikh? Tunggu saja. Ada rezeki, nanti saya buat. Hehee

Terima kasih!



Segmen Review Blog By Syahirah Valiant



Date : 12 Februari 2017 - 12 March 2017

Click banner untuk maklumat lanjut. Jemput join!


New Chapter

ASSALAMUALAIKUM | SALAM SEJAHTERA

I just 'move' to the place where I never think that I will be apart of that place in my life, a place that I did a lot of things I didn't before, a place where I always miss my mom, a place where I feel so tired, a place where I will feel sleepy even when I already sleep, a place that I learn all new things and stuff which I absolutely don't know before this, a place where kawad for me is so F hard, a place that I cant do everything I want, a place that make me wanna sleep all day, but, its a place where is full of amazing people, talented people, people who always help me no matter how hard the situation, a place where I met a lot of lovely friends, a place that motivate me to always appreciate people around us, place that make me always feel time is gold even its just for five minutes and its a place where we will know, who will stay no matter how hard life can be.

I'm not so caring actually. Not so peramah. Because most people told me I am sombong when the first time they met me. I try my best to be friendly and to adapt with this place, this situation, this new environment, I hope I did it. But sometimes I cant control my F mouth and how I feel and I just let it slip out from my mouth and regretting it after five minutes. 


I think I am the worst and the weak. Everyone is doing good. I am lucky to have a lot of lovely and amazing friends here. So taklah aku rasa give up bebenor yedakk? I wonder how shitty I will feel if I dont have Rita to always keep remind me to be strong, Iza who always care about how I feel, and Yane who always stay by my side. If I dont have them, I guess life will be so F boring and stress. I'm not afraid to express how I feel when I'm with them. I think thats what friends for. I also dont have any malu at all to show them my weakness. I have a lot of weakness. Off course they know.


And off course, friends always made you feel you capable in doing anything. Walaupun sebenarnya kau tak boleh pun. HAHAHAHAAA


The one who wearing glass is Rita. She is so tall and beautiful. Also very talented. I saw her as my colleagues, someone who I can play all stupid jokes, playing dumb things, tease her, but sometimes I saw her as a sister, someone who I can learn anything from them, because they know a lot of things I didn't. Or maybe her advice usually can build my confident. Hahaaa. Seriously, without her life can be so hambar.

Iza, who have the brightest smile. She always asking whether I'm okay or not. She is so strong. Just like Rita, Iza is also very talented. When it comes to sport I always adore them so much. Iza love food so much. I guess food also love her whenever she stares them. Hahahaa. She is so kind and I still remember the moment she help me on the first month there. She really help me a lot. 


Yane, the cutest among us. She always stay by my side. Dia sakit, aku sakit. Dia batuk, aku batuk. Aku demam, esok lusa dia demam pulak. Because we always stay together, I think thats why its easy for our virus to be friend with each other. She is lovely. But love to sleep. She can sleep everywhere. Trust me.

Off course, I got a lot of amazing friends here. But lets just highlight these three people because I did spend mostly my time with them. And only them know how annoying and bitchy me HEHEHEE.


For the first time in my life, aku berjaya naik Bukit Broga. Jalan dia so F slippery ok. I'm so glad a lot of people helping me and encourage me. Lebih-lebih lagi part yang nak naik batu beso gedabak dengan tali. Kalau silap percaturan boleh terseliuh kaki kau. Aku dah cakap awal-awal, aku rasa aku macam tak boleh lah nak naik batu ni guna tali. Serius aku nak je guna jalan short cut. Nasib kau lah Rrai kawan kau semua fit belaka. Dieorang kata bila lagi nak merasa pengalaman macam ni? Hahahaa. Ku gagahkan juga. Alhamdulillah berjaya. See? Friends always made you feel you capable in doing anything. Walaupun sebenarnya tuhan je tahu kau punya dupdap masatu.


Tak silap ini lah jalan nak ke batu puaka tu. Cis. Rasanya kalau aku ringan sikit maybe aku tak takut kot? Kot lah. Ini badan serupa badak ada hati nak panjat batu guna tali.


Me on the picture, telah mengundang seribu spekulasi kawan-kawan dan sepupu sepapat dan para makcik makcik sekalian konon-konon saya telah kurus. Ceh. Jadahnya. Tak nampak ke lemak perot tu kena cover dengan tangan Yane. Aku balik kg je pakcik makcik semua pakat perli aku dah kurus. Taktahu lah nak bangga ke nak malu.


Ngeteh sat. Depa kata nasik lemak kat situ sedap. Tapi aku melantak sandwich dengan coconut shake je. Oh ya. Coconut shake dia biasa ja. Coconut shake kuim dan coconut shake klebang lagi sedap. Hihii. Biasalah coconut shake melaka memang sedap belaka tak gitu?


I hope Allah will always take a good care of them (so they can take a good care for me hahahhh), and always protect them everyday, and giving them a good health. I'm not really a good people, also not really a good friend, I hope I didnt hurt them in any way. I love all of you guys. Seriously. Please stand with me until the end.



Okay done. Enough with my potpet.

Sekali lagi saya nak ingatkan edit blog saya tak ambik dah okay. Uols boleh contact blogger Ecah kalau nak buat tempahan edit blog. Blogger Kak Fizah ke, Blogger Fhatin Amelia ke, hm lagi sapa ekh? Kalau korang tahu bagitau lah kat komen ya.

Tak mintak banyak, mintak tolong doakan urusan saya dan kawan-kawan saya dipermudahkan di sana. Doa kalian amat saya hargai.

Salam sayang,
Rrai,
yang baru lepas makan karipap lima bijik.




 ps: entry ini telah dikarang beberapa hari yg lepas. ketika ini penulis bukan baru lepas makan karipap lima bijik, tapi sedang minum air soya.

Tataaa!


First entry @2017


ASSALAMUALAIKUM | SALAM SEJAHTERA

Hai everyone! Miss me? Hahahhh. *perasan* I miss this blog so much! Rasa mcm lama gila tak potpet kat sini. Kira lama lah sebab last entry pun 27/11/2017. I already renew my domain bulan Jan ni, but before I renew, I actually decide to close and ignore this blog forever. Paling kuangjak aku boleh terfikir nak delete blog. Apa punya perangai. Nasib baik lah blog ni ada byk review daripada client yang memerlukan aku untuk terus mengekalkan review-review tersebut. Kalau tidak, hilanglah bajuwarnacoklat dari alam maya. Cehh

Aku bukanlah tak bukak blog langsung. I did check my blog (actually more to stalker) on my phone and read what you leave at the cbox, but I cant do anything, I just read je. Sobb sob. Many people ask about tutorial and other things, also asking me to help about their html coding but how can I help you baby, masa I takdak nak buat tutorial. Hahahahaa. Nak buat entry kat hp? Memang tak lah. Kalau pasal tutorial ni awak cuba google banyak kali. Tak semestinya tuto yang awk cari tu in malay, maybe in english. Plus tuto dari blog2 luar negara pun banyak yang berguna. Yang penting ko paham. Nak aku terangkan satu-satu berjanggut lah kau nanti. 


Berkaitan dengan tempahan edit blog, ramai wassap tanya. Padahal sudah terang lagi bersuluh aku tulis kat slot tempahan tu TEMPAHAN DITUTUP. Gua bukan saja-saja tutup tempahan edit blog. Gua dah kata gua takde masa lu nak jugak bank in, nak bayar, siap kata sanggup tunggu, aku siapkan tahun 2018 karang baru tahu. Saya minta maaf okay. Memang takde masa dan takde kemudahan nak siapkan tempahan edit blog kalau aku ambik. Ada org ckp kat aku, senang je laa ekh Rrai edit blog, ubah2 kaler dengan ayat-ayat kat atas tu jelaa kan? Ohemji kakak, senang awk cakap? Nak nangis iols dengar. Dia taktahu gua selalu bersengkang mata sampai tiga pagi untuk siapkan tempahan yang berderet-deret. Senang dia cakap? Okay para bloggers sekalian, uguys tell me, design blog is easy as ABC ke? Kalau dah terer boleh lah uols ckp senang, aku dulu masa baru buat blog, gigih gila k belajar nak edit blog. Hahahahaa. Sesungguhnya ia tidak mudah kakak oi.

Any tutorial yang direquest mungkin tidak dapat disiapkan sepertimana yang anda mahukan. Oh ya, ada sorang ni tinggal mesej kat cbox cakap yg gadget follower dia tak keluar and she search all over the google but didnt find any solution. Okay, first sekali nak tanya, guna blogskin or template designer biasa tu? Kalau blogskin Idono because I never godek-godek kod html blogskin. Kalau template designer, aku pun pernah mengalami situasi yang sama. Aku buat apa? Aku buat bodo je. Kahkahh. Same goes to kalau kita nak follow blog org tapi dia crashed atau mcm unable ke apa jadah entah ayat dia. Aku klik kat button follow tu lagi sekali, crashed lagi? Klik lagi. Crashed lagi. Klik lagi. Selalu dua tiga kali je aku klik. Sebab kali ketiga/keempat selalu dah boleh dah follow. Kalau yang gadget follower tak keluar, awak jangan lah gelabah dulu. Cuba refresh again and again. Selalunya satu hari tu je dia jadi gitu. Esok lusa dia okay dah. Aku pernah je mengalami. Tapi entah awat entah aku takde terfikir nak google2 ke sbb pada pendapat aku tu line yang problem. Lols. Esoknya aku tengok dah okay dah, muncul dah gadget follower. Tapi jangan guna button follower ala-ala tumblr tu. Guna yang biasa punya je. Mcm aku punya ni. Guna yang ala-ala tumblr tu tak bagos. Ada limit nak follow orang. Plus bukan lawa pun. HAHAHAHAA. Kwangjak aku.


Yang mana tinggal mesej ckp terima kasih tu, well aku sangat berbesar hati dapat membantu korang customize your blog. Kalau ada terkurang atau terkasar bahasa tu saya minta maaf ya. Tahun 2017 ni mungkin aktiviti blog akan berkurangan. Review pun sekarang aku banyak tolak. Tapi alhamdulillah nuffnang tak merajuk dan still bagi iklan kat kite. Yeayyy! So korang rajin-rajin kan lah klik klik nuffnang saya okay. Check nuffnang, ada laa menaik sikit pendapatan even ciput pun. Jadik laa kan daripada takde. Next, kalau ada masa aku buat giveaway okay? Sebagai tanda penghargaan kepada semua yang datang ke blog ni walaupun owner blog dia tak berkesempatan nak blogwalking semula. Serius sorry sbb aku dah lama tak blogwalking. Kita buat giveaway mudah-mudah je. Doakan semua urusan aku dipermudahkan tau!

Love, Rrai.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...