Wednesday, 29 November 2017

Segmen tak ramai join, TAPI..

16:17:00 0 Comments
ASSALAMUALAIKUM | SALAM SEJAHTERA

Pada Oktober yang lepas aku ada buat satu segmen ringkas [KLIK SINI]. Malangnya segmen tu tak berapa nak dapat sambutan. HAHAAHA. Tapi takpe. Kita tak batalkan segmen tu pun. Tak salah aku ada lah dalam 7 orang mcm tu yang join. Aku agak busy sikit. So tak berapa nak mempromote segmen ni sangat. Jadi kepada siapa yang join, terima kasih sangat-sangat yaa saya ucapkan. Hadiahnya adalah beg seperti gambar di bawah ni untuk seorang pemenang. In Shaa Allah dalam masa terdekat kita tamatkan segmen itu.

Again, terima kasih sangat-sangat kepada mereka yang support and join tu..










Tuesday, 31 October 2017

Hutang yang perlu dilunasi

07:56:00 4 Comments

Assalamualaikum | Salam Sejahtera

Hutang? Eh hutang apa pulakni??
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Hutang orang request tuto lah! Hahahahaa. Cehwahhh. Ajet ajet je si Rrai ni. Sebenarnya aku tak berapa boleh tahan sgt kalau org mintak ajar ni. Tak sampai hati nak ignorekan. Sbb pernah rasa weh! Aku prnh dgn muka tak malu tanya2, tapi takde siapa pun jawabkan ketidakfahaman aku tu. Masatu zaman aku time baru baru main blog. Mmg taktahu langsung apa-apa pasal kod html blog ni.

rrai, macam mana nak buat social button macam rrai?

Ok awak nnti titew buatkan hokeh. Kahkah. Tapi not now lah. Tunggu nanti ok bila kita free sikit. Boleh tak boleh tak?

Lagi satu tuto pasal menu tab. Sbb ada sorang kakak cantik ni dia buat tak jadik jadik. Takpe. Nanti I buat entry tu yaa.

Masa je mencemburui ni. Ada masa kita buat entry.

Oh ya. Jemput join segmen aku anjurkan ni ya! Ada satu beg comel aku nak kasi follower bertuah! Klik link di bawah:







Monday, 30 October 2017

Segmen Suai Kenal IG Baru

10:05:00 8 Comments

ASSALAMUALAIKUM | SALAM SEJAHTERA

Haiiii. Di sini saya nak maklumkan yang saya buat akaun instagram baru. Jadi dengan rasa rendah dirinya, aku nak buat segmen suai kenal IG baru. Ada blogger-blogger yang aku ingat akaun instagram nya tu, aku search and follow. Tapi ada juga yg aku tak ingat nama. Gigih tau aku taip satu-satu nama yg ahli group Blogger's Family send tu. Huhuu. Lepastu aku mcm terfikir, eh why not kita buat segmen je? Kan senang. Hehee

Okay. So ini syarat segmen:

1. Buat entry "Segmen Suai Kenal IG Baru", letak banner di atas dan publish. Bagi link entry tersebut di ruangan komen di bawah.
Jemput follow okay. Tiada paksaan.
3. Jangan lupa letakkan link akaun instagram/ nama akaun instagram korang di ruangan komen atau di dalam entry korang tu okay. Sbb aku nak follow semula. 
4. Sebagai tanda terima kasih dan tanda penghargaan, aku akan senaraikan instagram blogger-blogger yang sertai segmen ni di bawah. Jadi, sambil-sambil tu, korang boleh lah berkenalan dan follow instagram mereka. 

Masa aku buat ig baru ni, antara ig yang awal-awal sekali aku follow is ig kak uzu. Masa aku follow tu aku mcm terfikir, kak uzu nak ke ekh followback blogger suam cam aku ni? Lol. Lepastu tak lama kak uzu request utk follow gua beb! Peh. Rasa mcm artis yg request nak follow. Yelah, she is one of my favourite blogger ok! Gila tak teruja bila blogger femes follow kau? Part ni sumpa aku esaited sbb kak uzu follow aku. Lol Hahahaa

Senarai blogger bagi Segmen Suai Kenal IG Baru:

  1. https://ombakbergigis.blogspot.my/2017/11/segmen-suai-kenal-ig-baru.html
  2. http://www.naniena.com/2017/11/segmen-suai-kenal-ig-baru.html
  3. http://diarialialiyana.blogspot.my/2017/11/segmen-suai-kenal-ig-baru.html
  4. http://nukilansamurai.blogspot.my/2017/11/segmen-suai-kenal-ig-baru.html
  5. https://galaksiviral.blogspot.my/2017/11/segmen-suai-kenal-ig-baru.html
  6. http://yangunguitumanggis.blogspot.my/2017/11/segmen-suai-kenal-ig-baru.html
  7. https://belogsjm.blogspot.my/2017/11/segmen-suai-kenal-ig-baru.html
Thankyou!


HADIAH: 1 FOLLOWER BERTUAH AKAN DAPAT BEG SIMPLE COMEL DI BAWAH NI. TAPI RANDOM COLOUR TAU. HEHE




Friday, 27 October 2017

OFFER/ SALE: Famous Amous RM5 80g cookies in bag

11:46:00 3 Comments

ASSALAMUALAIKUM | SALAM SEJAHTERA

Iols nak kongsikan satu berita best untuk pencinta pemes emes. Nah. Ada sale utk every 80g. Bagi yang tak tahu, 80g ni kecik jek sebenonya. Tak puas makan pun. Tapi jadik lah kan nak buat kunyah kunyah ke, nk bg membe/ awek ke hahaha. Lebih kurang segenggam tangan lah gitu kuantiti dia. Tapi untuk offer RM5 ni tak available utk yg premium. Available utk no nut, butterscotch, lagi apa entah nama dia. Nama susah sis nak ingat lagipun.

Aku takde la addict sgt dgn pemes emes ni. Selalu rembat org punya je. Tak selalu nk p beli sendiri. Kedekut kan? Semalam pergi IOI city mall teman membe beli pemes emes ni. Fuhh bau kedai dia mcm selalu lah, tak pernah tak menggoda.

Terms & Conditions:
1) Valid from 26 – 31 October 2017, 12pm – 6pm only.
2) Not valid at Famous Amos outlets in Penang region, East Coast region, Boulevard Kuching & Miri, and Permy Mall Miri.
3) Valid for standard flavours only.
4) Limited to four (4) packets per customer.
5) Not valid with other on-going promotions, offers and discounts.
6) While stocks last.



Offer ni tak tipu pun. Benaran. Hahaha. Nak beli untuk anak pun boleh.
Have a nice day!






Thursday, 26 October 2017

PEMENANG "GIVEAWAY PALING GEDIK"

13:44:00 9 Comments


ASSALAMUALAIKUM | SALAM SEJAHTERA

Entry ni aku taip laju2 dan simple2 sahaja sbb gue curik masa menaip ini entry hahahaha. Draft dah lama gila weh. Tak salah aku announce GA tamat 16hb haritu. Lol lama betul nak umum pemenang. Btw nama pemenang dah ada, nak menaip entry nak umum pemenang je asyik bertangguh si rrai ni.

Ok. Terus kepada tajuk. Pemenang adalah......................................
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
scroll lagi
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
ok sikit lagi
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
nahhh
.
.
.
.
.


TAHNIAH KEPADA BELIAU.
Mohon hantar details di bawah untuk penghantaran hadiah anda. Hihi. Emailkan ke : vendettatraveller@gmail.com

NAMA:
ALAMAT:
NO TELEFON:
LINK PENYERTAAN:

Mungkin next time kita akan buat GA lagi? Hihi. Kepala dah fikir dah nak kasi apa. Nak tak kalau kita buat GA camni lagi? Kalau nak, sila komen nanti bila free kita lancarkan. GA camni senang bagi aku. Sbb syarat sikit je. Tapi tu lah, yang tak bestnya hadiah sikit. Yelah aku sorang sponsor. Ikut kemampuan jelah noks. Kite mana lah mampu nak kasi hadiah banyak banyak. Nak cari GA yg ada org sponsor ni, ada ke orang nak sponsor? Hahahaa


Tahniah. Dan terima kasih kepada semua yang join.
Have a nice day!





Thursday, 19 October 2017

Design dan tempah mug ikut citarasa anda sendiri

12:01:00 10 Comments
ASSALAMUALAIKUM | SALAM SEJAHTERA

Yeayyyy! Sampai sudah barang yang ditunggu-tunggu. A special mug for a special person! HAHAHAA. Siapa special tu? Eh me lah. *tangan di bahu mata ke atas* Mug ni special sangat tau. Sebab aku yang design sendiri. Kehhkehh. So ada lah ke-specialan nya di situ. Disebabkan aku minat Harry Potter, maka aku abadikan quotes daripada movie tersebut pada mug ni. Bukan semata-mata gambar je tau yang korang boleh abadikan pada mug ni. Kata-kata, madah cinta, ayat inspirasi, nasihat mak kau, pantun ke syair ke gurindam ke semua tu korang boleh letak kat mug ni. Dah nama pun personalized mug kan, suka hati kau lah nak bubuh apa pun kat mug tu. Nak letak gambar boypren? Suka hati awak lah sis.



Kat atas ni adalah gambar yang aku gunakan pada mug yang aku design dan tempah ni. Sebenarnya ada je template sedia ada, korang boleh pilih je, upload gambar and pilih template mana yang korang nak. Mudah sangat. Tapi aku kan rajin, sombong, taknak mug sama dengan orang, maka aku pun buat sendiri ikut suka hati aku. Hahaaha. Aku buat simple je. Aku memang nak mug warna hijau. Jadi aku letak background hijau sebagai latar mug ni. Bunga-bunga cinta tu of course lah. Baru nampak kecomelannya di situ hahahaa. Tak susah pun nak edit gambar ni. No need adobe bedob bagai. Aku guna photoscape je. Cepat dan mudah. Aku kompius mula-mula samada nak letak gambar sendiri atau tidak. Sudahnya aku letak je sebab kawan aku kata nanti mug aku nampak 'kosong'.

Dengan penuh yakinnya, aku pun gunakan lah gambar di atas yang aku edit sendiri tu. Risau jugak takut mug aku tu tak cantik ke apa sebab yelahhh aku design sendiri kot. Hasil tangan aku dahlah entah apa-apa kadang tu.



"There are all kinds of courage," said Dumbledore, smiling. "It takes a great deal of bravery to stand up to our enemies, but just as much to stand up to our friends." -The Philosopher's Stone

Jengggg. Jeng. Inilah rupa mug yang di-personalized oleh saya! Hihiii. Saya kasi 10/10 bintang emas blink blink. Cantik dan comel sangat! Tak sangka 'kena' pulak gambar tu dengan mug ni hahahahaa. Mula-mula aku risau jugak nak letak background stripes and bunga-bunga, takut mug aku nampak pelik. Sekali bila mug ni sampai, jyeahhh, takde peliknya pun!


Ini dari pandangan tengah mug tu. Aku letak gambar aku. Mmg nak letak saiz macam tu. Tak kecik sgt, tak besar sgt. Hasilnya memang memuaskan.


"Dumbledore says people find it easier to forgive people for being wrong than being right" -The Half Blood Prince

Ini pandangan yang seterusnya. Quotes berlainan. Tapi masih latar yang sama. Kat bawah ni gambar-gambar dari jarak dekat pulak.


Aku boleh rumuskan yang aku sangat berpuas hati dengan hasil mug ni bila dah siap. Lepasni boleh lah minum kopi sambil berlagak dengan mug baru ada gambar sendiri ni hahahahaa. Kat mana aku tempah mug ni? Aku tempah di WePrintGift.

Sebelum itu meh aku ceritakan sedikit mengenai WePrintGift

WePrintGift menawarkan lebih kurang  3,000 produk yang korang boleh pilih seperti mug, photo frame, photo badge, photo puzzles dan photo tiles yang mana, kesemua barang-barang di WePrintGift ini dibuat dengan kualiti yang tinggi. Korang juga boleh design/ edit/ customize sendiri mengikut citarasa korang. Cetakan daripada WePrintGift kesemuanya dibuat dengan kaedah printing yang boleh tahan lama/ long-lasting. 

Jadi, WePrintGift amat sesuai untuk korang abadikan memori-memori terindah atau dijadikan sebagai hadiah kepada yang tersayang. Mug kat rumah memang banyak. Tapi mug yang special dan ada gambar kita sendiri, ingat ada kat rak-rak pasaraya tu?

Korang boleh gunakan design tool yang dah sedia ada di website WePrintGift ataupun kalau korang rajin macam aku, korang boleh edit sendiri, kemudian upload dan nanti design yang korang uplaod tu akan diprintkan hehehee. Oh ya, kalau korang nak edit sendiri design korang tu, korang boleh gunakan photoscape kalau nak mudah dan cepat, pantas dan tuntas. Kalau terer adobe, boleh guna adobe photoshop photo atau ilustrator atau apa jelah software edit yang korang suka. Untuk saiz pulak, korang boleh rujuk pada gambar aku tu. Aku punya tu 2648x1176. Nak ikut saiz ni pun boleh. Mmg ini saiz yang sesuai untuk mug.

Kalau korang nak tahu WePrintGift mug adalah:
  • ceramic
  • 3.25" Diameter, 3.75" Height
  • Dishwasher and Microwave safe
  • Availabe in 11oz
  • Grade AA mug with premium quality
  • Fully imprinted with monogram, logo or any images on the surface
  • Available in glossy and matte type
  • No minimum order require (MOQ)

Langkah-langkah yang perlu diambil untuk order mug ni adalah seperti di dalam gambar di bawah ni yaa. Hanya perlu 3 step mudah ini sahaja dan mug korang akan disiapkan dengan cepatnya!




Untuk maklumat lanjut, korang boleh lihat sendiri di website WePrintGift:
Atau, facebook mereka:
Kalau nak email, boleh emailkan di:
enquiry@weprintgift.com







Monday, 16 October 2017

Maka tamatlah Giveaway Paling Gedik ni :)

11:59:00 7 Comments

ASSALAMUALAIKUM | SALAM SEJAHTERA

Pertama sekali, aku nak ucapkan jutaan terima kasih kepada semua yang telah menyertai Giveaway Paling Gedik yang telah aku buat pada bulan September lepas yang mana tarikh tamat giveaway tersebut aku masih belum nyatakan.


Maka, hari ini dengan penuh rendah diri dan rasa bahagia, aku nak umukan bahawa aku telah tamatkan giveaway ini. Hihii.

Pemenang bertuah yang bakal menerima baju tidur gedik ni akan aku umumkan kemungkinan dalam beberapa hari lagi yaa. Adakah milik awak yang sedang membaca entry ini?  Kita tunggu dan lihat siapa yang kena.

Terima kasih !






Friday, 13 October 2017

ENCHANTEUR 24H Moist Losyen pilihan saya!

15:45:00 5 Comments

ASSALAMUALAIKUM | SALAM SEJAHTERA

Untuk parcel kali ni, aku terima agak lambat sedikit. Masa posmen datang tu, kami dah berpindah ke pejabat baru, jadi alamat pun dah bertukar. Jadi, aku kena datang ke Gdex Bangi sendiri untuk ambik parcel sebab mana ada Gdex dala Putrajaya oiiii HAHAHAHAA. Bila org Gdex call suruh datang ambik parcel aku siap tanya lagi, Gdex takde ke kat dalam Putrajaya ni? Lol. 

Putrajaya dengan Bangi dekat je rupanya ekh. Takde lah jauh bebenor pun. Nasib baik senang nak cari Gdex Bangi ni. Parking pun sonanggg. Maka sonang lah hati den ke sana.



Jenggg jenggggg! Tadaaa! Comel kan box dia? Tak payah nak teka-teka, sah-sah boleh tahu barang apa dalam dia by looking at the box je.


Losyen baharu ENCHANTEUR 24H Moist Losyen Haruman Badan yang dirumus khas dengan air mawar, ekstrak lily putih, dan minyak zaitun menawarkan losyen untuk wanita yang sibuk dengan tugasan, agar kulit mereka kekal lembap, muda dan berseri sepanjang hari hanya dengan penggunaan sekali dalam sehari. Air Mawar merupakan bahan semula jadi yang menyubur dan menghidratkan kulit. Ekstrak Lily Putih pula kaya dengan asid amino dan mineral manakala Minyak Zaitun pula sememangnya terbukti dengan manfaatnya dalam mengekalkan kecantikan kulit. Gabungan ketiga-tiga bahan semula jadi yang istimewa ini bekerja untuk meresap jauh ke dalam kulit agar dapat memelihara, melembap, dan menyuburkan kulit agar tangan dan badan kekal lembut, licin dan awet muda!

Losyen daripada Enchanteur bukan asing lagi bagi aku. Memang merupakan salah satu losyen kegemaran. Harga losyen daripada Enchanteur ni sangat-sangat affordable dan bau dia pun sangat-sangat wangi. Aku mmg selalu pakai buat tidur. Favourite aku yang kaler kuning, Enchanteur Paris Mon Amie. Aku selalu bawak p kelas dulu. Budak lelaki selalu rembat pakai hokeh? Bedahhhh sangat.


Telah terbukti secara klinikal bahawa hanya dengan sekali penggunaan ENCHANTEUR 24H Moist Losyen Haruman Badan, kulit dapat menikmati pelembapan segera dan penghidratan sehingga 24 jam. Ia membekalkan kelembapan serta tekstur yang selesa pada kulit ENCHANTEUR 24H Moist Losyen Haruman Badan adalah berasaskan air dan tidak meninggalkan rasa berminyak dan melekit pada tangan mahupun badan. 

Sebagai pakar dalam produk penjagaan peribadi dengan wangian, ENCHANTEUR 24H Moist Losyen Haruman Badan ini turut disulami dengan wangian inspirasi Perancis ENCHANTEUR yang mampu menyemarakkan dan menghidupkan semula detik romantis. ENCHANTEUR 24H Moist Losyen Haruman Badan mengekalkan kulit tangan dan badan anda sihat dan sehalus sutera manakala wangian ENCHANTEUR yang tahan lama meningkatkan daya penarik anda. 

ENCHANTEUR 24H Moist Losyen Haruman Badan menawarkan 3 variasi: Charming, Romantic, dan Alluring; memastikan kulit anda sentiasa lembut dan halus dengan kelembapan sehingga 24 jam serta wangian yang tahan sepanjang hari.

ENCHANTEUR Charming (direka untuk wanita yang sensual, elegan dan sofistikated) 

• Wangian yang sepadan dengan personaliti sofistikated, kewanitaan yang bergaya melalui gabungan eksotik Rose dan Muguet (Lily) yang diserlahkan dengan Citrus dan Aldehydes. Ia kemudian disuami dengan bauan halus nota Musk dan Cedarwood yang pasti melengkapkan gaya dalaman anda dengan sempurna. 

ENCHANTEUR Romantic (dicipta untuk membangkitkan keceriaan dan aura kewanitaan) 

• Aroma keceriaan yang terhasil dari aroma Mandarin yang menyegarkan, bunga Violet dan Galbanum yang menjadi simbolik permulaan sebuah cinta yang indah. Sama seperti cinta sejati yang tumbuh mewangi, haruman ROMANTIC ini berkembang mekar dengan Bulgarian Roses dan White Jasmine yang dicampur dengan wangian Mimosa dan Orange Flower. Tarikan aroma Sandalwood dan Vanilla yang berkekalan ini bagai menghimpun kesemua aroma ini di dalam sebuah simpulan ikatan cinta yang penuh dengan keajaiban. 

ENCHANTEUR Alluring (dicipta untuk gadis mempersona, penuh semangat & misteri) 

• Haruman eksotik menggoda yang memberikan aura si gadis manis yang penuh misteri. Ia menggabungkan nota Bergamot dan Passion Fruit, meresap jauh kedalam haruman Mawar dan Iris yang memukau, dihangatkan oleh aroma Vanila, Musk dan Vetiver- mencipta wangian tersendiri yang penuh dengan keberanian. 


Also, I got a special water bottle from Enchanteur. So cute! Warna pink dan mudah dibawa ke mana-mana. Seriously weh, muat tau dalam handbag aku. Part muat dalam handbag ni sumpah aku ter-over excited. 

Kini, wanita sibuk di rumah mahupun di pejabat boleh menjaga kecantikan dan memanjakan diri sendiri dengan harga yang berpatutan. Rangkaian baharu ENCHANTEUR 24H Moist Losyen Haruman Badan dijual pada harga RM11.90 (termasuk 6% GST) setiap botol besaiz 220ml dan boleh didapati di semua pasaraya utama, pasaraya hyper, dan farmasi. Untuk maklumat lanjut tentang ENCHANTEUR, sila layari laman sesawang www.enchanteur.com.my atau laman Facebook ENCHANTEUR di www.facebook.com/EnchanteurMY.













Tuesday, 10 October 2017

FREEBIES Background Part 34

15:31:00 1 Comments
Background ni dot dot tau. Dia polka dot kecik kecik. Nah banyak kaler aku buat untuk korang. Hahahaa. Warna biru ada 8 kod warna tu haaa. Terlebih rajin pulak. Oh ya. Jgn pelik pulak lah kalau aku publish entry freebies background banyak2. Sebab aku jenis suka draft. So, ada masa lapang, publish jee. 
















Note: jangan gatal nak re-freebies.