Follow Us @soratemplates

Tuesday, 24 May 2016

Tutorial: Sidebar Title Background Style 4

18:26:00 5 Comments
ASSALAMUALAIKUM | SALAM SEJAHTERA

Hai uols. Tutorial lagi. Heheh. Utk background title mcm gambar di atas. Sebelum-sebelum ni yang aku share, background dia semua guna kod warna kan. Boleh tgk style 1 kat SINI, style 2 kat SINI dan style 3 kat SINI. Kali ni background adalah menggunakan url background pulak. Heheh. No-repost this tutorial ok.

Pertama sekali pergi kat Template. Kemudian klik pada Edit HTML
Untuk template denim, cari kod ni:
.sidebar h2 
Untuk simple template, cari kod ni:
h2 {
Jumpa? Good. Good. Kalau ada anak-anak kod bawah dia, delete. Gantikan dengan kod di bawah:
padding:7px;
background: url(http://i1077.photobucket.com/albums/w480/vendettatraveller/stripe_ca5788da76f67eae728821711d3e1b5b_zpsp8azmx6z.png);
border:2px solid #b89974;
border-bottom:12px solid #b89974;
font-size: 18px;
color: #ffffff;
text-align:center;
border-top-right-radius:15px;
border-top-left-radius:15px;
text-shadow: 1px 1px 1px #000;
MERAH: URL BACKGROUND. BOLEH TGK DI SINI
KUNING: WARNA BORDER. BOLEH TGK DI SINI
HIJAU: WARNA FONT
BIRU: WARNA SHADOW BELAKANG TULISAN
*Yang aku underline tu kod utk shadow. Kalau taknak ada shadow, boleh delete*

So. Kod korang bawah dia akan jadi cam gambar di bawah ni. Begitu juga dengan simple template.


Preview. Menjadi tak? Kalau takde error dan korang dah puas hati, boleh save.
Kat bawah ni contoh kalau korang letakkan background lain. Heheh. Rajin kan aku siap kasi contoh berbagai background ni. Kemain. Utk background, korang boleh tengok kat SINI. Pilih lah mana yang berkenan di hati. Yg aku guna ni semua background kat situ. Macam2 kaler ada. Maklumlah. Aku yang bikin muehehehehee. Kalau ada masalah, komen ok. Tataaa!









Tutorial: Sidebar Title Background Style 3

16:51:00 2 Comments


ASSALAMUALAIKUM | SALAM SEJAHTERA
Tutorial background sidebar style ke tiga ni actually aku godek dari kod blockquote aku hahahaha. Tengok bila letak kat sidebar title cam lawa pulak. So here we go.

Pergi kat Template. Klik pada Edit HTML


Untuk template denim, cari kod di bawah:
.sidebar h2 {
Untuk simple template, cari kod di bawah:
h2 {
Jumpa? K tepuk tangan hehehe. Kemudian, paste kod di bawah ni kat bawah kod di atas. Kalau ada anak-anak kod dia, delete k.
padding:7px;
background: #FFB7BE;
border:8px double #FFFFFF;
font-size: 18px;
color: #FFFFFF;
text-align:center;

WARNA BACKGROUND
WARNA BORDER
WARNA FONT
[kod warna boleh tengok kat sini]

Preview dulu. Jadik tak? Kalau okay, boleh save.

Utk template denim, kod korang akan jadi macam ni:
Utk simple template, kod korang akan jadi macam ni:

Taataa!







Tutorial: Sidebar Title Background Style 2

15:51:00 0 Comments

Pergi ke Template dan klik pada Edit HTML
Cari kod di bawah. [untuk template denim]
.sidebar h2 {
Untuk simple template, cari kod di bawah:
h2 {
Dah jumpa? Bagus. Heheehh. Now, copy kod di bawah dan paste selepas kod yang korang cari tadi. Kalau ada anak-anak code bawah dia, delete k. Gantikan dgn kod kat bawah ni.
padding:8px;
background: #FFF4B7;
border-right:24px solid #FFB7BE;
border-left:24px solid #FFB7BE;
font-size: 18px;
color: #68C1A5;
text-align:center;
WARNA BACKGROUND
WARNA BORDER KIRI DAN KANAN
WARNA FONT

Dah siap? Then it should be like the picture below. Preview dulu. Kalau dah okay, dan takde error boleh save..

Denim

Simple



Kalau nak tgk tutorial background title style 1 boleh tengok kat SINI






Monday, 23 May 2016

Tutorial: Sidebar Title Background Style 1

19:35:00 2 Comments
ASSALAMUALAIKUM | SALAM SEJAHTERA

Hai. Harini nak share tutorial utk sidebar title sepertimana gambar di bawah. Lets start.

Pergi ke Template dan klik pada Edit HTML
Cari kod di bawah. [untuk template denim] 
.sidebar h2 {
Untuk simple template, cari kod di bawah.
h2 {
Kalau tak jumpa, carilah kod yang seakan-akan sama seperti di atas yaa.
Kalau ada anak-anak code bawah dia, delete. Gantikan dengan kod di bawah:
padding: 8px;
background: #FE4365;
font-size: 20px;
color: #F9CDAD;
text-align: center;
WARNA BACKGROUND
SAIZ FONT
WARNA FONT



Template denim:


Simple Template:


Dah siap, kod html akan jadi sepertimana gambar di atas. Preview dulu. Dah jadi, boleh save.
Taataaa!




Queens Blink keluaran terbaru Lyanaz Beauty Care

00:11:00 1 Comments



ASSALAMUALAIKUM | SALAM SEJAHTERA

Hari ni ni nak promote sikit produk terbaru dari Datin Lyanaz Hassan selaku pengasas Lyanaz Beauty Care iaitu QUEENS BLINK! Uolsss mesti dah sedia maklum dengan produk skincare yang hot hot meletup keluaran Lyanaz Beauty Care iaitu Babies Blink. Babies Blink serius sangat sangat laku dan permintaan customer pun tinggi. Pergi laa mana-mana vendor ke, online shop ke, kedai kecantikan kosmetik ke, tak sah kalau takde babies blink! Mmg aku sendiri akui ramai gila pakai babies blink. Makcik makcik aku pun pakai woiii. Kelmarin Makcik aku masuk bilik aku usha babies blink aku sbb babies blink dia dah nak habis hahahaaa. Famous gilaa babies blink ni. Sepupu aku pun pakai. Serious talk lah muka dia makin putih aku tengok sejak dia pakai babies blink. Tak sesia aku promote kat dia hahaahaaa. 

Berikutan dengan kejayaan produk skincare babies blink, sekarang Lyanaz Beauty Care telah mengeluarkan skincare terbaru yang diberi nama QUEENS BLINK. Ramuan Queens Blink berbeza sikit dari Babies Blink. Tengok warna pun dah boleh tahu. Queens Blink ni ramuan dia adalah dari avocado. Sebab tu nampak warna hijau tu. Bak kata Datin Lyanaz, krim mak ko ijo! Kahkahh. Krim yang warna hijau tu pakai masa malam. Krim yang pink pink tu pakai waktu siang. Masa awal-awal pengeluaran dulu, setiap pembelian akan dapat free toner 100ml. Tapi skrg tak dah. Sekarang toner 60ml jaa.

Satu set Queens Blink ni mengandungi Gluta Collagen Soap, Treatment Night Cream, Day Cream dan Toner Advance. Market price untuk satu set skincare Queens Blink ni adalah RM 69.90 SM dan RM75.00 SS.

KELEBIHAN/ FUNGSI QUEENS BLINK:
  1. Mengecilkan pori-pori di wajah.
  2. Mencerahkan 17 kali ganda dari agen pemutih.
  3. Menjadikan kulit cerah dan pinkish.
  4. Melicinkan kulit secara maksimum.
  5. Membantutkan kenaikan jerawat baru.
  6. Membantutkan pertumbuhan jerawat.
  7. Menghilangkan jeragat dalam 1 hari bergantung kepada jenis jeragat.
  8. Melembapkan kulit.
  9. Mengimbangkan minyak berlebihan.


SEBAB KENAPA ANDA PERLU MENGGUNAKAN QUEENS BLINK:
  1. Tiada pengelupasan.
  2. Tiada bahan-bahan terlarang.
  3. Produk bumiputera.
  4. Kesan seawal 1 hari.


FUNGSI GLUTA COLLAGEN SOAP:
  1. Memudarkan dan menghilangkan bintik-bintik hitam.
  2. Membantut dan mengecutkan pertumbuhan jerawat.
  3. Digunakan 2 kali sehari pagi dan malam.


FUNGSI DAY CREAM:
  1. Mencegah pertumbuhan jerawat.
  2. Mengawal rembesan minyak dan menjadikan kulit tidak berminyak.
  3. Mengecilkan pori-pori kulit.
  4. Menjadikan kulit lebih segar dan berseri.
  5. Memberi perlindungan SPF35 dan sesuai digunakan sebagai sunblock.
  6. Sesuai untuk semua jenis kulit.
  7. Pencerahan yang berganda dan cepat tanpa sebarang pengelupasan.
  8. Memudarkan parut-parut hitam dan parut jerawat.
  9. Mencegah pertumbuhan jerawat baru dan membantutkan pertumbuhan jerawat.
  10. Mengawal sinaran UV kerana boleh digunakan sebagai sunblock.


FUNGSI TREATMENT NIGHT CREAM:
  1. Menghilangkan jerawat dan membantutkan pertumbuhan jerawat.
  2. Melicinkan struktur kulit wajah.
  3. Membantu memudarkan parut dan jeragat atau bintik-bintik hitam di muka.
  4. Menganjalkan kulit dan menjadikan kulit lebih pinkish.
  5. Mengecilkan pori-pori kulit.
  6. Berkesan dalam masa 24 jam.


FUNGSI TONER ADVANCE:
  1. Membuang kesan kotoran 100% daki dan kotoran di muka.
  2. Mencerahkan 5 kali ganda daripada bahan pemutih yang lain.
  3. Menyeimbangkan lenbihan minyak di wajah.
  4. Kulit lebih bersinar.
  5. Mengecilkan pori-pori terbuka dan mencehag terjadinya jerawat.


CARA MENGGUNAKAN QUEENS BLINK:
SABUN GLUTA COLLAGEN- Digunakan untuk mencuci muka, boleh digunakan 2 atau 3 kali sehari.
DAY CREAM-Disapu nipis untuk menghalang sinaran UV dan menghindarkan kulit kelihatan kusam. Menampakkan kulit muka pinkish dan cerah.
TREATMENT NIGHT CREAM-Digunakan pada waktu malam untuk mengecutkan jerawat 90%.
TONER ADVANCE-Disarankan pakai waktu siang dan malam sebelum krim. Boleh juga digosok dengan kapas untuk mengeluarkan segala daki dan kotoran di wajah.

Pengasas Lyanaz Beauty care, Datin Lyanaz Hassan pun bermakko ijo tauu! Hahahaa. Lawa gilaaa skin dia weyh! Selalu tgk kat fb dia panggil krim hijau Queens Blink ni krim mak ko ijo. Hahahahaaa. Femes mak ko ijo uolsss.

Kat bawah ni pula testimoni dari Datin Lyanaz Hassan sendiri, yang mana aku dapat di faceebook beliau. So ni bukan produk skincare jenama lain ok! Kat bawah ni semua testimoni Queens Blink. Tak caya p tanya Datin sana.







Kalau uolss nak beli skincare Queens Blink ni boleh order dengan saya. Free Toner 60 ml. Harga RM50 belum masuk postage. Original from hq yaa takde fake fake. Harga pasaran RM69.90 tapi iolss jual RM50 jaa ni. Berminat boleh wassap saya di 019-6373924. Stok babies blink pun ada. Utk babies blink free krim kunyit okay uolsss. (selagi stok masih ada). Nak? Meh wasap I meh.

Tataaa!






Sunday, 22 May 2016

Freebies Background Star/Bintang

23:00:00 0 Comments
ASSALAMUALAIKUM | SALAM SEJAHTERA; Background kali ni sebenarnya lebih kurang macam background polka dots. Dari jauh nampak macam dots, tapi bila tgk kat screen, actually bintang, bukan dot. Hehehh. Lebih kurang gitu laa. Background ni kemas. Bintang dia pun comey comey jaaa. Lawa kalau jadikan background blog. STRICTLY NO RE-FREEBIES ye. Kalau nak copy url background ni, right click dan copy image address.




Gambar di atas adalah preview bila korang pakai background ni. Nampak macam polka dot kan? Hehehh. Bintang tu actually. Background lain boleh tengok kat SINI





Freebies Background Wood

22:27:00 0 Comments
ASSALAMUALAIKUM | SALAM SEJAHTERA

This one is my favourite background! Hihihh. Background wood; ala-ala kayu gituu. Simple. Blog nampak kemas sangat kalau guna bacground jenis camni sebab corak dia tak serabut. Kalau nak guna silakan okay. Strictly NO re-freebies. Idono you'll like this colour or not. Aku main taram je buat warna warna ni semua hahaha. Boleh plak lupa warna kuning aku tak buat lagi. Kesian kuning. Selalu orang suka letak background blog kaler apa ekh? Pink? Hahah. Rasanya pink ah kan femes.

http://i.imgur.com/h0wmrUz.png

http://i.imgur.com/JKoxSwc.png

http://i.imgur.com/BuSZKcH.png

http://i.imgur.com/f5tD4vj.png

http://i.imgur.com/QIvxFGq.png

http://i.imgur.com/Bno2VCH.png

http://i.imgur.com/hDGXkiO.png

http://i.imgur.com/rsjgAtr.png

http://i.imgur.com/GaH42S8.png

http://i.imgur.com/VCbFetm.png

http://i.imgur.com/K55tlx3.png

http://i.imgur.com/LMWf4rQ.png

http://i.imgur.com/uB78oJR.png


Kalau korang guna background ni, blog korang akan kelihatan seperti gambar di atas. Nahh. Aku kasi preview sekali. Kalau nak tengok background2 lain boleh stalk kat SINI. Banyak lagi bacground pattern lain.

Taataaa!