3D Gold Stemcell Serum France Formulation


ASSALAMUALAIKUM | SALAM SEJAHTERA

Hai ! Alhamdulillah, aku telah diberi peluang untuk cuba produk keluaran My Beauty Herbs iaitu 3D Gold Stemcell Serum. 3D Gold Stemcell Serum ni aku dapat daripada giveaway yang dianjurkan oleh blogger Kak Mia yang ditaja sepenuhnya oleh My Beauty Herbs. Thank you so much Kak Mia dan pihak My Beauty Herbs! I was so excited bila diumumkan oleh Kak Mia sebagai salah seorang yang bertuah untuk terima 3D Gold Stemcell Serum ni. *sila imagine aku happy sampai terlompat-lompat* hahahaaa.

3D Gold Stemcell Serum ni adalah SERUM yang boleh dipakai pada bila-bila masa yang kita suka. Sebab serum ni uolss boleh pakai sebelum make-up, boleh pakai sebelum pakai night cream, atau boleh juga dipakai begitu sahaja sebelum tidur, atau pakai sebelum aplikasikan foundation/sunblock/bedak. Serum berfungsi untuk merawat wajah kita. Jadi kalau siang-siang tu, sebelum make-up, elok pakai serum dulu, so nanti masa kita kat luar pun serum tu bertindak untuk repair kulit kita.


Inilah courier yang digunakan untuk hantar parcel 3D Gold Stemcell Serum ni iaitu WEZcargo. Ini pertama kali aku dapat parcel guna WEZcargo. Malangnya WEZcargo ni tak hantar sampai kampung aku. Jadi aku kena deal dengan orang dia untuk ambil parcel di tempat yang WEZcargo ni masuk. So aku janji nak p ambik kat Pagoh. Meskipun macam susah sbb kena keluar ambil parcel sendiri, tapi aku suka dengan cara staff WEZcargo ni. Dia banyak kali call aku sebab dia nak pastikan barang betul2 sampai kat aku. Tak silap aku nama kakak tu Tini. Erm tak tahu laa kakak ke cik ke puan ke sbb cakap dalam phone je. Mula2 dia cakap ada parcel untuk aku dari WEZcargo tapi WEZcargo tak masuk kawasan aku. Nanti dia akan suruh pekerja ke agent ke apa entah dia sebut, untuk hantar parcel ni sbb aku mintak untuk self pickup kat Pagoh. Hahaha. Baik sangat cara Cik Tini ni cakap dengan aku. Orang yang hantar parcel tu pun baik. Lepas dpt parcel pun dia call aku lagi tanya yang aku dah dapat tak parcel tu. 10 bintang saya kasi dekat WEZcargo hahahahaaa.


Ini lah rupa kotak 3D Gold Stemcell Serum ni. Besar tau. Bukan macam serum-serum biasa yang kecik cenonet tu. So jimat duit uolss tak payah nak beli banyak2 kali. Setiap pembelian 3D Gold Stemcell Serum ni korang akan dapat treatment cream yang berfungsi untuk merawat kulit kita pada waktu malam. Jadi 3D Gold Stemcell Serum ni bila digabungkan dengan treatment cream, memang meletopss lah kulit uolss. Hahahaa


Packaging 3D Gold Stemcell Serum ni bersampul molek jee. Jadi takde lah semut masuk ke kan. Lols. Hehehh. Jadi kualiti dan kebersihan produk adalah terjamin gittew..


Di bawah kotak ada tertulis maklumat sepertimana di atas. Bukan kat bawah kotak je, kat bawah botol 3D Gold Stemcell Serum pun ada. Jadi korang boleh alert lah bila tarikh expired dia. Jadi takde timbul isu kita tertanya-tanya, 'eh elok lagi tak ekh produk ni untuk kulit aku?' Kadang2 kita beli baru 6 bulan tapi kita rasa macam dah lama sangat je usia produk tu dan dah patut dibuang. Mcm 3D Gold Stemcell Serum ni, tempoh expired dia bulan 6 tahun 2018. Lama kan? Dengan tertulis begini, aku takde lah terasa macam tu lagi. Hahahaa. Kita majoriti kalau produk2 skincare ni kita rasa kalau dah setahun tu, kita patut buang dia even kandungan dia masih banyak. Sebab? Kita tak tahu berpa lama produk itu elok untuk digunakan. Ingat makanan je ke ada tarikh expired? Makeup dan skincare pun ada tau!


Ini pulak treatment cream yang aku dapat. Bau dia best. Wangi. Rasa mcm nak makan jee hahahaa. Warna dia bukan kuning tau. Dia macam hijau kekuningan yang jernih. Kita boleh pakai sebelum tidur iaitu pada waktu malam. Hanya perlu apply nipis-nipis sahaja pada wajah. Tak perlu tebal-tebal. Pakai nipis je pun boleh dapat effect kebabooom! Hahahaa. Penutup dia warna merah. Satu bekas ni sebulan boleh tahan. Bergantung kepada cara pemakaian korang. Kalau pakai nipis, sebulan lebih pun tahan. Kalau korang pakai tebal memang cepat habis lah jawabnya. Mcm aku kata tadi, pakai nipis jee pun dah ok.


Inilah serum tu! Nampak tak? Aku dah picit kat tangan sebab nak tunjuk kat korang. Tekstur serum ni sangat-sangat lembut dan mudah meresap ke kulit. Untuk pakai kat muka, satu kali picit pun dah okay. Serum ni tak perlu pakai tebal-tebal pun. Lagi-lagi 3D Gold Stemcell Serum ni. Calit-calit je boleh cantik. Hehehee

Setelah menggunakan 3D Gold Stemcell Serum ni, kita sendiri memang boleh rasakan yang kulit jadi lebih lembut daripada sebelum ni. Lingkaran gelap bawah juga semakin berkurang. Ditambah pula dengan pemakaian treatment cream, kulit jadi lebih lembut dan bermaya. 3D Gold Stemcell Serum juga dapat membantu mencerahkan kulit kita tau. Bagi sesiapa yang nak hilangkan kedutan di wajah 3D Gold Stemcell Serum adalah pilihan yang tepat sebab 3D Gold Stemcell Serum boleh hilangkan garis awal penuaan dan kedutan kedutan ni. Alhamdulillah laa iolss baru 22 tahun tapi apa iolss dapat rasakan effect menganjalkan kulit tu memang ada. Parut jerawat manja kat muka pun semakin pudar dengan 3D Gold Stemcell Serum ni. Kalau korang rasa nak hilangkan parut jerawat korang tu, korang wajib cuba 3D Gold Stemcell Serum ni. In Shaa Allah parut dan jeragat boleh hilang. Yang penting konsisten pakai. 

Kat mana korang boleh dapatkan 3D Gold Stemcell Serum ni? Boleh contact di fb atau ig atau website my beauty herbs. Produk-produk keluaran my beauty herbs bukan sahaja 3D Gold Stemcell Serum tapi ada banyak lagi. Produk untuk kuruskan badan pun ada tau! Nak cerah gebu satu badan pun ada! So korang kena laa usha fb/ig/website my beauty herbs untuk tengok produk-produk lain dan boleh juga cuci mata tengok lambakan testimoni-testimoni berjaya.

Instagram: My Beauty Herbs HQ
My Beauty Herbs (002119891-M)
67- 1, Jalan Mahkota Residence, Bandar Mahkota Cheras,
43200 Cheras Selangor.
Hotline No: +6011 28090446


Giveaway 3D Gold StemCell Serum My Beauty Herbs : Review Produk dianjurkan oleh blogger Mia Liana dan ditaja sepenuhnya oleh My Beauty Herbs. Untuk mengetahui preview dan hadiah giveaway, sila klik SINI.



GIVEAWAY SALAM PERKENALAN by MASHITAHMAMAT


ASSALAMUALAIKUM | SALAM SEJAHTERA

Hai korang! Jom join Giveaway ni. Klik je pada banner di atas untuk maklumat lanjut. Akan tamat pada 15 NOVEMBER 2016..

Tarikh Mula Giveaway : 
13 Oktober 2016 (Khamis)

Tarikh Tamat Giveaway : 
15 November 2016 (Selasa)

Tarikh keputusan pemenang akan di umumkan pada:
19 November 2016 (Sabtu)


Btw jemput jugak join giveaway yang aku anjurkan. Klik SINI untuk baca entry penuh berkenaan giveaway tersebut. Jangan lupa join tau!

TQ!






GIVEAWAY | Menangi Eyeshadow Palette Morphe Brushes 35O !


ASSALAMUALAIKUM | SALAM SEJAHTERA

Hai uolsss! Nak ajak join Giveaway best Kak Nisa ni!! Untuk maklumat lanjut korang boleh klik SINI atau klik je kat banner di atas. Actually aku tak berapa pasti kena buat entry atau tidak. Tapi aku buat jugak sebab secara tak langsung boleh menghebahkan lagi berita giveaway ni kan. Hehehee. Hadiah yang ditawarkan juga sangat best dan menarik iaitu Eyeshadow Palette. Pheww. Tengok jelah gambo kat atas oi. Aku kalau bab bab eyeshadow memang suka pakai warna coklat atau gold atau dark brown. Kalau gold pon gold yang ke arah coklat2 sikit. Jarang pakai pink ke purple ke atau lain-lain warna. Well tengok lah nama blog pon bajuwarnacoklat HAHAHAHA. Eyeshadow pon mestilah eyeshadowwarnacoklat kekekeee.

Okay Kak Nisa dah sponsor eyeshadow. Takkan nak eyeshadow je tak nak Shade Dough ke? Hehehe. Shade Dough ni lipstick matte cream daripada Hanis Zalikha yang akan launch pada 1 NOV nanti. Untuk pengetahuan sesiapa yang tak tahu, aku sedang menganjurkan Giveaway yang mana lima orang yang bertuah akan dapat SHADE DOUGH ni secara percuma. So aku pun nak ajak korang join jugak. Hehehe. Klik SINI untuk baca entry penuh giveaway. Cepat join sebelum terlambat!!

Good luck korang!



Kekal wangi dengan ENCHANTEUR PARIS


ASSALAMUALAIKUM | SALAM SEJAHTERA

Minggu ini, aku telah diberi peluang untuk terima satu gift set Enchanteur Paris dan mencuba produk baru ENCHANTEUR PARIS. Sebenarnya aku memang dah selalu dengan brand Enchanteur ni sebab Enchanteur adalah salah satu brand favourite aku yang mana aku selalu pakai deodorant, losyen dan bedak serbuk dari Enchanteur ni. Mmg bukan jenama yang asing lagi dah. Atuk aku pun pakai bedak Enchanteur ni sebab dia kata bau wangi Enchanteur ni best. Cuma PARFUM DEO MIST sahaja yang aku belum pernah cuba. Jadi bila dapat gift set ni, dapatlah mewangi dengan Enchanteur ni dan cuba PARFUM DEO MIST yang super best ni! Hehee.


See. Cantik kan box dia? Deodorant yang warna purple tu bukan dapat dalam gift set ni. Tu aku punya. Sengaja aku sertakan sekali. Hehee. Aku kan dah kata. Aku memang pengguna Enchanteur ni. Hehehehehe


Ni lah gift set tu. Ada ENCHANTEUR MON AMIE WHITENING & REFRESHING PARFUM ANTI-PERSPIRANT DEODORANT 50ML, ENCHANTEUR PARIS ADORE PARFUM DEO MIST 100ML DAN ENCHANTEUR PARIS BELLE AMOUR TRIPLE WHITENING PARFUM LOTION 100ML. 

Secara jujurnya, bau wangi daripada rangkaian produk ENCHANTEUR memang tidak pernah menghampakan aku dan bau wangi dia memang sangat-sangat best. Aku selalu guna losyen daripada ENCHANTEUR. Harga pun sangat-sangat affordable. Jadi kalau malam-malam, sebelum tidur tu, pakai losyen ENCHANTEUR, peh memang lena je tidur! Hahaha

Rangkaian wangian penjagaan badan ENCHANTEUR PARIS boleh didadapti di dalam 3 variasi wangian yang memukau iaitu:

1. ENCHANTEUR PARIS Mon Amie

Rangkaian ENCHANTEUR PARIS Mon Amie diinspirasikan dari keceriaan saat -saat indah persahabatan. Wangian yang menceriakan hari anda ini paling sesuai untuk bersantai dengan kawan - kawan. Wangian Mon Amie yang ringan dan menyegarkan diadun indah untuk memadankan ia dengan Losyen Wangian Formulasi Ringan & Segar (Light & Fresh Parfum Lotion) ENCHANTEUR PARIS Mon Amie. ENCHANTEUR PARIS Mon Amie turut menawarkan Serum Wangian Lembapan Berganda (Double Moisture Parfum Serum), diperkaya dengan Ultra Hyaluronic & Minyak Zaitun, kombinasi yang sesuai untuk memberikan manfaat hidrasi kulit serta merta yang intensif dan sepanjang hari di samping berbau harum dengan wangian ceria Mon Amie. Serlahkan lagi wangian ceria dan memikat tersebut dengan rangkaian Deodoran Wangian Anti - Peluh Mencerah & Menyegar (Whitening & Refreshing Parfum Anti-perspirant Deodorant) ENCHANTEUR PARIS Mon Amie atau Semburan Pewangi Deodoran (Parfum Deo Mist) ENCHANTEUR PARIS Mon Amie untuk memastikan kesegaran sepanjang hari.

2. ENCHANTEUR PARIS Belle Amour 

Rangkaian ENCAHNTEUR PARIS Belle Amour menggambarkan bibit cinta dan putik asmara yang berkembang mekar. Ia adalah wangian untuk menjadikan anda yang paling si dia sayang. Pencerahan kulit kini lebih indah dengan Losyen Wangian Pencerah ENCHANTEUR PARIS Belle Amour 3 kali ganda pencerahan (Triple Whitening Parfum Lotion) yang memberikan manfaat pencerahan kulit dengan segera dan berseri untuk jangka masa panjang, dari 3 agen pencerahan - ekstrak Likoris, ekstrak Sakura dan Vitamin B3. Mempertingkatkan pencerahan tona kulit bawah lengan anda dengan Deodoran Wangian Anti Peluh Pencerahan Ekstra (Extra Whitening Parfum Anti-perspirant Deodorant) ENCHANTEUR PARIS Belle Amour dan kekalkan haruman menusuk kalbu yang berpanjangan dengan Semburan Pewangi Deodoran (Parfum Deo Mist) ENCHANTEUR PARIS Belle Amour. 

3. ENCHANTEUR PARIS Adore 

Rangkaian ENCHANTEUR PARIS Adore adalah kombinasi wangian bunga - bungaan dan buah - buahan yang membangkitkan keajaiban nostalgia indah berkekalan setiap hari dengan wangian yang kekal berpanjangan. Dalam mengecapi keyakinan, memiliki kulit yang sihat yang merupakan benteng pertahanan pertama kita dari kuman, sinar UV dan pencemaran adalah perkara utama yang amat penting. Losyen Wangian Badan ENCHANTEUR PARIS dengan Perlindungan Anti Bakteria (Antibacterial Care Parfum Lotion) memastikan kulit sentiasa dilindungi daripada pelbagai bakteria merbahaya sambil menjadikan kulit kekal wangi dengan wangian Adore yang tidak dapat dilupakan. Deodoran Wangian Anti Peluh Mencerah & Menyenangkan (Whitening & Soothing Parfum Anti-perspirant Deododrant) ENCHANTEUR PARIS Adore pula seterusnya memelihara bawah lengan dengnan memberikan kelegaan melindungi kulit dan terasa segar. Manakala Semburan Pewangi Deodoran (Parfum Deo Mist) ENCHANTEUR PARIS Adore pula memberikan semerbak haruman memukau yang menyegarkan.


Rangkaian Serum dan Losyen ENCHANTEUR PARIS boleh didapati didalam bentuk tiub 85ml dan 100ml yang mudah dibawa bersama ketika menikmati aktiviti luar untuk melindungi kulit di samping mengekalkan penampilan yang mempesona dan sentiasa berbau harum dengan wangian memukau. Rangkaian produk jenis tiub dijual dengan harga RM 7.90 / RM 7.50 (85ml / 100 ml) manakala bagi jenis botol ia dijual pada harga RM18.00 / RM16.95 (275ml / 300ml).


Deodoran Wangian Anti - Peluh ENCHANTEUR PARIS dijual pada harga RM8.70 untuk 50ml sebotol.


Semburan Pewangi Deodoran ENCHANTEUR PARIS dijual pada harga RM10.10 untuk 100ml sebotol.


Deodoran Wangian Anti Peluh Mencerah & Menyegar (Whitening & Refreshing Parfum Anti-Perspirant Deodorant) ENCHANTEUR PARIS Mon Amie (RM8.70-50ml) 

Deodoran Wangian Anti-Peluh berasaskan losyen ini memberikan manfaat perlindungan bau sehingga 72 jam dan anti peluh sehingga 24 jam. Kekalkan kesegaran pangkal lengan anda dan pastikan ia sentiasa kering dengan ekstrak Likouris yang membantu mencerahkan tona kulit dan mengurangkan pembentukan melanin. Butiran Kristal mentol di dalam semburan memberikan kulit sensasi yang menyejukkan dan membuatkan anda merasa selasa.


Semburan Pewangi Dedoran (Parfum Deo Mist) ENCHANTEUR PARIS Adore (RM10.10 – 100ml)

Semburan Pewangi ENCHANTEUR PARIS Adore memberikan keyakinan berpanjangan sehingga 24 jam.


Losyen Wangian Pencerah (Triple Whitening Parfum Lotion) ENCHANTEUR PARIS Belle Amour dengan manfaat pencerahan tiga kali ganda - Kombinasi 3 ejen pencerahan untuk 5x ganda manfaat pencerahan segera (RM7.50 – 100ml, RM16.95 – 300ml)

Kulit gelap dan tidak sekata adalah masalah yang paling sukar dihadapi oleh setiap wanita. Ia biasanya berlaku pada bahagian belakang leher, lutut dan juga siku. Losyen Wangian Pencerah (Triple Whitening Parfum Lotion) ENCHANTEUR Paris Belle Amour dengan 3 kali ganda manfaat pencerahan ini direka dengan 3 ejen pencerahan - ekstrak likouris, ekstrak Sakura & Vitamin B3 untuk mengatasi masalah kawasan kulit gelap dan tona kulit tidak sekata. 

Ekstrak likouris dan ekstrak Sakura didalam produk ini mencerah dan menyamaratakan tona kulit serta menghalang pembentukan melanin.Vitamin B3 bukan sahaja mencerahkan kulit malah memperkukuhkan ketahanan kulit serta mencegah kehilangan lembapan. Kombinasi manfaat ketiga-tiga ejen pencerahan ini membantu memberikan 5x manfaat pencerahan.Dengan menggunakan losyen ini anda bukan sahaja dapat mengekalkan kulit yang cantik dan sekata tetapi ia juga menjadi memberikan seri kepada anda dengan haruman wangian Belle Amour.

Korang boleh dapatkan rangkaian produk Enchanteur Paris ni di mana-mana pasaraya, farmasi dan juga kedai-kedai yang menjual barangan keperluan. Kedai runcit pun ada juga yang jual produk Enchanteur ni. Selain daripada kita mudah nak jumpa, harga dia pun sangat-sangat berpatutan.

Untuk maklumat lanjut, korang juga boleh layari website www.ENCHANTEUR.com.my dan juga facebook www.facebook.com/EnchanteurMY Kalau nak usha instagram boleh tengok kat www.instagram.com/EnchanteurMY

Website: www.ENCHANTEUR.com.my
Facebook: www.facebook.com/EnchanteurMY
Instagram: www.instagram.com/EnchanteurMY



Tempahan Edit Blog: Kak E'in

ASSALAMUALAIKUM | SALAM SEJAHTERA

Alhamdulillah. Dapat tempahan lagi. Hehee. Kali ni daripada Kak Ein. Thank you Kak Ein sebab sudi tempah dengan sy yang tak seberapa ni ! Agak lambat aku siapkan tempahan Kak Ein ni sbb ada tempahan lain yang kena siapkan sebelum Kak Ein. Mujur beliau tak bising2. Tempoh masa yang aku target utk siapkan satu tempahan selalunya 2-3 hari. Ada juga customer yang sebelum sampai turn dia ada beberapa giliran aku kena siapkan, then, dia dah bising2 suruh aku siapkan cepat. Aku memang straight to the point je, kalau tak boleh sabar, aku refund balik duit. Sebab aku siapkan ikut giliran. Tak kesah lah dah bayar pun, aku boleh bagi balik duit yang kau dah bayar tu. So tolonglah sabar yee. Saya pun manusia biasa jugak. Bukan 24jam menghadap template blog. Hihii. Alhamdulillah setakat ni majoriti semua yang tempah blog boleh sabar dan tunggu mengikut giliran. Ada beberapa je yang tak berapa nak sabar. Serius aku hargai sangat-sangat kat mereka-mereka yang sabar ni. Awak semua mudahkan urusan saya, saya harap Allah mudahkan urusan awak semua :)

Kak Ein nak template bunga-bunga dan menggunakan kombinasi warna biru dan pink. Alhamdulillah beliau jugak kasi terus kat aku kod warna biru dan pink tu. Jadi taklah aku tersalah warna ke kann. Hehehehe. Korang kalau nak buat template/ header bunga-bunga ni, aku sarankan sila guna background yang menggunakan satu atau dua ton warna sahaja. Lagi bagus satu ton je. Then gunakan corak yang simple. Baru nampak so nice. Kala tak, serabut. Trust me. Lagipun tak naik seri bunga tu nanti.



Alhamdulillah.. beginilah hasilnyaa.. Hehehe. Tq kak sudi tempah dengan saya! Korang kalau nak buat tempahan edit blog, boleh wasap aku kat 019-6373924. Jangan wasap lewat malam oke! Tataaa!




Giveaway Shade Dough by Hanis Zalikha


ASSALAMUALAIKUM | SALAM SEJAHTERA

Sepertimana yang dijanjikan, inilah giveaway yang aku maksudkan tu! Kalau siapa ada follow saya, mesti dia tahu saya nak buat giveaway yang hadiahnya adalah Shade Dough [Lip Bait] daripada Hanis Zalikha ni. Shade Dough ni akan launch pada awal Nov, iaitu pada 1 November 2016. Kalau korang menang giveaway ni dan dapat Shade Dough ni, korang adalah antara generasi terawal yang dapat melaram dengan Shade Dough ini. Hehee

Harga bagi Shade Dough ni di pasaran nanti adalah RM55. Bagi sesiapa yang ingin mencuba dan memiliki Shade Dough ini, jemput join giveaway ini ok! Kami nak pilih lima orang peserta bertuah untuk dapat Shade Dough ni.

SEDIKIT PENGENALAN mengenai SHADE DOUGH yang bakal korang menangi: Pengasas bagi Shade Dough ini adalah Hanis Zalikha. Akan launch pada 1 NOV 2016. Shade dough ini mempunyai lima pilihan warna iaitu creme caramel, sugar icing, pepper posh, rose taffy dan berry blanched. Harga bagi 1 pcs shade dough ini adalah RM55 sahaja. Shade dough ini adalah jenis matte lip cream. Long lasting, does not smudge and does not crack. Juga mengandungi ekstrak vitamin C yang bagus untuk bibir.


SYARAT-SYARAT PENYERTAAN:

  1. Terbuka kepada semua blogger yang bermastautin di Malaysia. Penghantaran hadiah hanya dalam kawasan Malaysia sahaja
  2. Mempunyai blog dan instagram 
  3. Follow blog: http://www.bajuwarnacoklat.com/ dan http://tyrasahaja.blogspot.my/
  4. Follow instagram: @nurraihanahhh dan @loveaa.my_
  5. Kalau ada twitter, sila follow @NRraihnh
  6. Buat satu entry bertajuk Giveaway Shade Dough by Hanis Zalikha dan letakkan banner di atas, sila backlink ke entry ini sahaja
  7. Di dalam entry tersebut, anda dikehendaki untuk menulis tentang ‘random kindness’ yang anda pernah lakukan dengan ikhlas dan jujur. Penulisan hendaklah berdasarkan pengalaman penulis [peserta] sendiri dan unsur tipu dan tidak jujur adalah tidak dibenarkan sama sekali. Sila sertakan sekali dalam entry nama instagram anda untuk tujuan pemeriksaan. Individu yang tidak mengikuti syarat yang ditetapkan akan di blacklist daripada menjadi pemenang giveaway ini.
  8. Selepas ayat terakhir anda dalam entry, sila sertakan ayat di bawah: **Giveaway ini adalah ditaja sepenuhnya oleh @loveaa.my_ dengan kolaborasi bersama blog www.bajuwarnacoklat.com. Sebarang pertanyaan mengenai produk Shade Dough [Lip Bait] by Hanis Zalikha, cara pembelian secara online atau cod boleh hubungi 013-264 7912**
  9. Sila komen dan berikan link penyertaan anda di entry ini sahaja.
  10. Giveaway akan tamat pada 13 NOVEMBER 2016, jam 11pm. Jadi anda dikehendaki untuk berikan link penyertaan sebelum pukul 11 malam pada 13 NOVEMBER. Pemberian link penyertaan selepas waktu yang dinyatakan adalah tidak diterima.
  11. Pemenang yang terpilih dikehendaki untuk menulis review tentang pengalaman memakai Shade Dough ini dan selfie bersama-sama dengan Shade Dough by Hanis Zalikha di blog dan juga kongsikan gambar selfie anda di instagram dan tag @loveaa.my_

TARIKH-TARIKH PENTING: 

  1. Giveaway tamat: 13 NOVEMBER 2016 
  2. Pemilihan pemenang: 14 NOVEMBER 2016 sehingga 18 NOVEMBER 2016 
  3. Pengumuman pemenang: 19 NOVEMBER 2016
*penghantaran hadiah adalah selepas kelima-lima pemenang menghantar maklumat penghantaran. Jadi sila alert dan berikan maklumat penghantaran secepat mungkin yaa kalau menang. Hehee


PENERANGAN MENGENAI ‘RANDOM KINDNESS’ 

-Yang dimaksudkan dengan random kindness ini adalah story mengenai apa sahaja kebaikan/kindness yang korang pernah lakukan secara random. Yang mana korang rasa tergerak hati nak buat. Contohnya, harini gaji ada lebih sikit, korang belanja orang makan, atau, kat tol tiba-tiba tergerak hati nak bayarkan untuk orang belakang. Atau apa-apa sahaja kebaikan yang korang pernah buat kat orang lain, yang mana memanfaatkan orang lain secara kita tak rancang. Korang boleh tulis secara ringkas atau panjang berjela. Tak kisah. Ini lah masanya korang nak puji diri korang. HAHAHAAHAHAHAA. Mungkin juga korang boleh kongsikan pengalaman korang berbuat baik kat orang yang mana pengalaman tu sangat buat korang tak boleh lupa sampai bila-bila. Contohnya terjumpa pakcik jalan kaki kat tepi highway ke, kemudian korang tolong hantar dia sampai ke destinasi dia nak tuju. Atau terjumpa kucing jatuh dalam parit kemudian korang bawak balik dan bela dia kat rumah. Story korang tu tak kisah lah korang nak buat versi sedih ke, yang boleh buat orang touching bila baca ke, yang kelakar ke, yang poyo ke, tak kisahlah pun, terpulang korang. 

PEMILIHAN PEMENANG 

-Pemenang akan dipilih oleh tiga juri. Pemilihan pemenang adalah berdasarkan kepada kisah random kindness yang korang tulis. Jadi tuliskan kisah yang dapat menambat hati pembaca. 


HADIAH 


-Shade Dough [Lip Bait] by Hanis Zalikha untuk lima orang pemenang. Setiap pemenang akan menerima 1 pcs Shade Dough yang berharga RM55. Koleksi warna bagi Shade Dough ni ada 5 warna. Jadi setiap pemenang akan menerima warna Shade Dough yang berlainan antara setiap pemenang. Maksudnya, A akan terima Crème Caramel, B akan terima Sugar Icing, C akan terima Pepper Polish. Macam tu lah yang lain. 

*korang juga boleh kongsikan dalam entry tersebut, shade apa yang korang nak sangat miliki. Mana tau penganjur baik hati nak kasi ikut shade yang korang pilih ke. (pemenang tempat pertama berkemungkinan besar dapat shade yang dia pilih. Yang lain-lain, random colour shade!) 

Di bawah adalah gambar Shade Dough yang dimaksudkan.



DianaDanielle dan NadNisa dah cuba Shade Dough ni tau! Korang bila lagi nak cuba? Hehehe. 

Antara salah satu sebab kenapa Giveaway ini dianjurkan kepada para bloggers adalah sebab majority blogger selalunya hebat mengarang dan membina ayat-ayat bombastik. Hehehe. Aku yakin korang boleh buat entry yang super best! Aku sendiri tak sabar nak baca entry-entry korang. Aku harap sangat korang sudi join Giveaway ni. Giveaway ini akan terbatal sekiranya penyertaan adalah kurang dari 10 orang. Jadi kalau korang rajin, tag lah kawan-kawan blogger yang lain untuk join yaa! 

Ini lah masa untuk korang asah bakat menulis. Hehee. Jangan lupa join ok! Hantarkan link entry penyertaan korang di ruangan komen di bawah. Assalamualaikum.. 

**Giveaway ini adalah ditaja sepenuhnya oleh @loveaa.my_ dengan kolaborasi bersama blog www.bajuwarnacoklat.com. Sebarang pertanyaan mengenai produk Shade Dough [Lip Bait] by Hanis Zalikha, cara pembelian secara online atau cod boleh hubungi 013-264 7912**


SENARAI PESERTA [LAST UPDATE 10/11/2016 3:01PM] :
  1. http://adna2029.blogspot.my/2016/10/giveaway-shade-dough-by-hanis-zalikha.html [IG:nazliana_3a]
  2. http://mekzumbie.blogspot.my/2016/10/giveaway-shade-dough-by-hanis-zalikha.html [IG:mek_zumbie]
  3. http://kimchaa.blogspot.my/2016/10/giveaway-shade-dough-by-hanis-zalikha.html [IG:kim_chaa]
  4. http://missobsesi.blogspot.my/2016/10/giveaway-shade-dough-by-hanis-zalikha.html [IG:noormaizan]
  5. http://kasihkuamani.blogspot.my/2016/10/giveaway-shade-dough-by-hanis-zalikha.html [IG:kasih_shadz]
  6. http://apple-crunchh.blogspot.my/2016/10/giveaway-shade-dough-by-hanis-zalikha.html [IG:nnaisyhah]
  7. http://www.leaazleeya.com/2016/10/giveaway-shade-dough-by-hanis-zalikha.html [IG:Lea_Azleeya]
  8. http://syaza-applemints.blogspot.com/2016/10/giveaway-shade-dough-by-hanis-zalikha_27.html [IG:syazaraihanah]
  9. http://thefzhmdnr.blogspot.my/2016/10/giveaway-shade-dough-by-hanis-zalikha.html [IG:fzhmdnr]
  10. http://theathra.blogspot.my/2016/10/giveaway-shade-dough-by-hanis-zalikha.html [IG:athighahhhhhh]
  11. http://www.cekgunorazimah.com/2016/10/giveaway-shade-dough-by-hanis-zalikha.html [IG:cekgunorazimah]
  12. http://raizahalisah.blogspot.my/2016/10/giveaway-shade-dough-by-hanis-zalikha.html [IG:raizahalisah]
  13. http://efpearlintheisland.blogspot.my/2016/10/giveaway-shade-dough-by-hanis-zalikha.html [IG:iffah.nd]
  14. http://www.busyratakiyudin.com/2016/10/giveaway-shade-dough-by-hanis-zalikha.html [IG:busyra_takiyudin]
  15. https://hikayatleyha.blogspot.my/2016/10/giveaway-shade-dough-by-hanis-zalikha.html [IG:leyhahady]
  16. http://www.inanihazwani.com/2016/10/giveaway-shade-dough-by-hanis-zalikha.html [IG:inanihazwani]
  17. http://thezafirahnazri.blogspot.my/2016/10/giveaway-shade-dough-by-hanis-zalikha.html [IG:zafirahnazri]
  18. https://unnianje.blogspot.my/2016/11/giveaway-shade-dough-by-hanis-zalikha.html [IG:Unni_Anje]
  19. http://ourmemoria.blogspot.my/2016/10/giveaway-shade-dough-by-hanis-zalikha.html [IG:fiza_aizzawa]
  20. http://nfhuzairi.blogspot.my/2016/10/giveaway-shade-dough-by-hanis-zalikha.html [IG:nanahaha_]
  21. http://seindahcerita.blogspot.my/2016/11/giveaway-shade-dough-by-hanis-zalikha.html [IG:nieylanadia]
  22. https://mellyacrayola.blogspot.my/2016/11/giveaway-shade-dough-by-hanis-zalikha.html [IG:fhatinamelia]
  23. http://mommycici.blogspot.my/2016/11/giveaway-shade-dough-by-hanis-zalikha.html [IG:ciciocin]
  24. http://ainbcxyz.blogspot.my/2016/11/giveaway-shade-dough-by-hanis-zalikha.html [IG:ainqistinaa]
  25. http://kanvasdakwat.blogspot.com/2016/11/giveaway-shade-dough-by-hanis-zalikha.html [IG:7kecik]
  26. http://thezofiroh.blogspot.com/2016/11/giveaway-shade-dough-by-hanis-zalikha.html [IG:THEZOFIROH]
  27. http://ceritasiennor.blogspot.my/2016/11/giveaway-shade-dough-by-hanis-zalikha.html [IG:ennorzurah]
  28. http://penselduabee.blogspot.my/2016/11/giveaway-shade-dough-by-hanis-zalikha.html [IG:radhia87]
  29. http://izni-radz.blogspot.my/2016/11/blog-post_2.html [IG:izni.radz]
  30. http://presntisgift.blogspot.my/2016/11/giveaway-shade-dough-by-hanis-zalikha_4.html [IG:juliananida]
  31. https://azraq-hydrangea.blogspot.my/2016/11/giveaway-shade-dough-by-hanis-zalikha.html [IG:nfarahin97_]
  32. http://athrh-lani.blogspot.my/2016/11/giveaway-shade-dough-by-hanis-zalikha.html [IG:athirahlani]
  33. http://meinnameisthazrina.blogspot.my/2016/11/giveaway-shade-dough-by-hanis-zalikha_8.html [IG:hazrinaajer]
  34. http://athibe.blogspot.my/2016/11/giveaway-shade-dough-by-hanis-zalikha.html [IG:syuhadazlkfl]
ps: KALAU ADA SESIAPA YANG NAMANYA TIDAK ADA DALAM LIST TOLONG MAKLUMKAN YAA.







Novel Giveaway By Arrien Amani

Assalamualaikum :)
Arrien Amani kembali lagi dengan Giveaway terbaru! novel giveaway. Mencari hanya 3 orang pemenang bertuah, Pemenang top referrel akan mendapat 2 buah novel, manakala 2 orang pemenan lagi akan dipilih random dan akan mendapat 1 novel seorang, Semua pemenang boleh memilih novel kesukaannya. Jom ramai-ramai memeriahkan giveaway ini ^^ Click banner to JOIN ^_-

Tempahan Edit Blog: Kak Qish

ASSALAMUALAIKUM | SALAM SEJAHTERA

Alhamdulillah. Got another tempahan edit blog and this one is from the beautiful Kak Qish. Thank you Kak Qish! Beliau nak kombinasi warna-warna lembut pastel dan ada bunga-bunga sikit. Maka terhasillah sepertimana gambar preview di bawah. Suka sangat berurusan dengan Kak Qish ni. Sebab dia sangat sangat tak banyak songeh dan jelaskan dengan terperinci macam mana yang dia nak. Seriously, Kak Qish sangat tak cerewet orangnya. Untung siapa dapat Kak Qish. Hahahaa. Idono dia dah kawen ke belom. Segan nak tanya. Hihi






Kak Qish request watermark dan juga cursor. Actually aku tak ambik dah watermark dengan cursor. Aku buat kalau ada request jaa. Watermark tak termasuk dalam pakej edit blog dah. Jadi Kak Qish bayar me for RM3 for watermark, RM2 for cursor. Sama price macam dulu-dulu.

Thank you sudi tempah edit blog dengan kite!

Maklumat lanjut mengenai tempahan edit blog baca di SINI



Tempahan Edit Blog: Syamimi Fatin

ASSALAMUALAIKUM | SALAM SEJAHTERA

Hai. Alhamdulillah siap dah tempahan blog daripada Kak Mimi ni. Thank you Kak sudi tempah dengan kite! Kombinasi warna yang digunakan, Kak Mimi nak warna kelabu dan ada kaler light brown and bunga-bunga. Alhamdulillah, she likes this template. Thank you :)




Bagi sesiapa yang berminat untuk buat tempahan, boleh baca kat SINI terlebih dahulu dan whatsapp saya di 019-6373 924. Tataa!


Jom Shopping Di Ezbuy.my !


ASSALAMUALAIKUM | SALAM SEJAHTERA

Zaman sekarang ni, shopping secara online bukanlah perkara yang luar biasa lagi kerana rata-rata rakyat Malaysia kini memilih untuk shopping secara online kerana selain daripada menjimatkan masa dan tenaga, kebanyakan barangan yang dibeli secara online ini harganya jauh lebih murah daripada yang dijual di kiosk-kiosk atau kedai yang berhampiran dengan rumah kita. Tambahan pula, disebabkan kekangan kerja dari pagi sampai petang, malahan ada sesetengah individu yang kerjanya habis shift pada waktu malam, jadi shopping secara online adalah pilihan yang tepat bagi mereka yang ingin menjimatkan masa dan tenaga!

Aku sendiri, rasanya dah banyak kali sangat-sangat aku shopping secara online ni. Antara barang yang aku pernah beli secara online adalah make-up, make-up tools, skincare, bag, buku, baju, kain, dan macam-macam lagi. Banyak kan? Bukan apa, untuk individu yang rumahnya jauh terpelosok nun macam aku ni, jangan kata sephora, watsons/guardian pun tak ada. HAHAHAAA. Kalau nak pergi Watsons atau Guardian tu, kat bandar je ada. Jauhnya adalah kira-kira satu jam. So aku memang sangat suka shopping online ni sebab apa aku nak ada je depan mata. Just pilih! Bayar pun secara online je. Esok lusa sampai. Mudah sangat! Tak perlu susah-susah pergi ATM.


Hari ni aku nak memperkenalkan laman web yang best sangat-sangat yang menjual barang-barang yang tersangatlah aku suka dan sudah pastinya korang pun akan suka jugak! Apa yang bestnya, website ini bukan sahaja menjual barang-barang kecantikan, tetapi BERMACAM-MACAM barangan yang dijual. Korang mesti akan rambang mata nak memilih nanti. Rasa macam nak beli semua je! Antaranya adalah pakaian perempuan dan lelaki, barangan penjagaan kanak-kanak, kasut, beg, aksesori, skincare, make-up, barangan kegunaan pejabat, mobile, tablets, barangan untuk telefon bimbit, kamera dan jangan terkejut sebab kat sini turut dijual barangan AUTOMOTIVES, PERABOT RUMAH, HOME DECOR, PERALATAN DAPUR DAN MACAM-MACAM LAGI BARANGAN KEPERLUAN ISI RUMAH!

Semuanya tu ada di EZBUY.MY ! Ni kalau mak-mak yang tengok ni, mesti habis dia borong semua. Hahahaa. Dan kalau korang nak borong banyak, jangan tak percaya pulak, kos penghantaran hanyalah RM8.80 SAHAJA!!! Okay online shop mana je nak bagi harga kos penghantaran murah tak masuk akal macam ni? Inilah masanya korang nak memborong banyak-banyak sebab kos postage murah. Hahaa. Nak tahu macam mana korang boleh dapatkan harga postage murah ni? Okay sila baca entry ini sampai habis.

Kos penghantaran/ postage murah ni namanya adalah PRIME SERVICE. Maksudnya adalah, kos penghantaran tanpa had. Korang boleh beli barangan daripada EZBUY.MY tak kira lah berapa banyak pcs pun, saiz parcel besar gedabak ke, berat gemok gedempol ke, nilai kos penghantaran yang dikenakan ADALAH RM8.80 untuk setiap penghantaran. Best kan? Boleh jimat!

Kebaikan PRIME SERVICE:

1. Menjimatkan kos penghantaran
2. Boleh membeli barangan tanpa had
3. Tak perlu risau tentang nilai postage yang mahal
4. Tak perlu risau sekiranya berat parcel bertambah
5. Tak perlu risau bila kita membeli dengan parcel yang besar

Di bawah adalah step by step dan contoh sekiranya korang shopping menggunakan PRIME SERVICE.


See? Nilai yang korang akan saved sangat sangat besar ok. RM332.20 tu boleh bawak family pergi jalan-jalan hujung minggu tau! For me, tiga ratus tu sangat besar nilainya. Kalau boleh save budget sebanyak tu, memang sangat-sangat berbaloi !


Terdapat bermacam-macam item yang dijual di Ezbuy.my. Untuk pengetahuan korang, Ezbuy juga menawarkan diskaun yang sangat berbaloi dan murah! Contohnya Wooden Portable Laptop Desk Book Stand di bawah, yang diberi diskaun sebanyak 77% ! Dan harganya telah menjadi RM10.37 sahaja tau. Meja macam ni sangat sesuai untuk korang [blogger] yang suka bawak laptop naik atas katil/tilam untuk update blog macam saya. Hehehehee.


Selain itu, ada juga bermacam-macam jenis kasut samada bertumit atau jenis rata yang korang boleh beli di Ezbuy ni. Contohnya Suede Pointed Chunky Heel Pumps di bawah yang harganya Cuma RM22.88 sahaja setelah diberi diskaun sebanyak 65%. Wow! Murah kan? Cantik pulak tu heel ni. Tak tinggi sangat dan tak rendah sangat. Sedang-sedang gitu.




Kos penghantaran di Ezbuy.my adalah serendah RM4.50 untuk 500 gram dan tidak ada yuran ataupun bayaran yang akan dikenakan untuk menjadi agent. Dan macam yang aku cakap tadi, dengan adanya PRIME SERVICE di Ezbuy.my korang boleh shopping sakan tanpa perlu risau kos penghantaran. Sebab kos penghantaran melalui PRIME SERVICE adalah RM8.80 sahaja. Tapi sebelum korang boleh bershopping sakan dengan PRIME SERVICE, korang kena lah daftar dan jadi membership terlebih dahulu. Hanya RM18.80 sahaja untuk 1 month trial dan RM188.00 untuk satu tahun. PRIME SERVICE ni sesuai untuk korang yang nak borong di Ezbuy. Contohnya korang adalah peniaga dan menjadi agent Ezbuy, so korang akan ambil barangan dari Ezbuy pada setiap bulan, jadi PRIME SERVICE akan membantu korang untuk menjimatkan kos penghantaran korang yang ‘banyak-banyak kali’ tu.


Apabila korang mendaftar di Ezbuy, korang akan dapat coupon code untuk diskaun sebanyak 15% dan bukan itu sahaja, sebaik sahaja berjaya daftar, 100 point akan dikreditkan ke akaun korang. Then kalau korang link kan ke facebook account, dapat lagi 200 point. Wahhh. Best kan? Aku baru je daftar tau! Tupptupp terus dapat 300 point! Check email, dapat coupon code diskaun untuk pembelian pertama! Wahhh. Ni tak sabar nak shopping ni! Kalau korang kumpul banyak-banyak point, korang boleh gunakan point ni untuk shopping di Ezbuy.



Untuk pembaca blog saya, saya ada berita gembira untuk korang. Korang boleh dapatkan 15% off shipping fee dengan code di bawah:

So korang boleh gunakan code ni okay! DAN, JANGAN LUPA UNTUK REGISTER DAN DAPATKAN RM15 EZBUY VOUCHER. Korang boleh register and dapatkan voucher tersebut di sini http://bit.ly/2dDrSGW

Selamat bershopping di Ezbuy.my ! Segalanya mudah dan murah dengan Ezbuy.my ! Happy shopping guys!

HOTLINE: +603-27803898
Monday - Friday: 10:00am to 6:00pm.
Saturday: 10:00am to 2:00pm (Sunday& Public Holiday close)







PENCARIAN BLOGLIST NOVEMBER BY AISYHAH NYAIS


ASSALAMUALAIKUM | SALAM SEJAHTERA

Jom join PENCARIAN BLOGLIST NOVEMBER BY AISYHAH NYAIS ni. Klik je kat banner di atas untuk maklumat lanjut.

TAG TO: 

http://www.sayidahnapisah.com/
http://theathra.blogspot.com/
http://akhalilah.blogspot.com/












GIVE AWAY DARI TDK TRAVEL & TOURS


ASSALAMUALAIKUM | SALAM SEJAHTERA

Sebelum tidur ni, aku nak ajak korang korang semua untuk join GIVEAWAY best daripada http://tdktravel.blogspot.my/ ni. Hadiah yang ditawarkan juga menarik, iaitu 2 tiket ke LOST WORLD OF TAMBUN. Moh ler doa harap-harap iols terpilih sebab selama ni dok mampu mandi manda kat Gunung Ledang je tak pernah sampai ke Tambun sana. Hahahaa. Kalau bukan rezeki aku, mungkin ini rezeki korang? Haa kita mana tau kan. Jadi korang sila laa men-join-kan diri yaaa. Untuk blogger, boleh buat entry dan menghebahkan berita giveaway ni blog korang. Saya sudah follow blog, instagram dan like facebook.

Jangan lupa join tau !


Hairul Hanis Parfum #hairulhanisparfum


ASSALAMUALAIKUM | SALAM SEJAHTERA

Hai uolsss. Hari ni aku nak bagitau korang kat mana korang boleh dapatkan #hairulhanisparfum daripada Hanis Zalikha dan Hairul Azreen ni dan sudah semestinya korang perlu dapatkan daripada officially agent yang sah yee sayang sayang sekalian. Dan yang paling best, official agent tu adalah my beloved cousin! So memang boleh dipercayai dan #hairulhanisparfum ni akan sampai dengan selamatnya kat korang. 

Bagi sesiapa yang tinggal di kawasan Selangor/ Kuala Lumpur, cod available. So korang boleh cod je okay. Bagi siapa siapa yang tinggal selain di kawasan Selangor dan Kuala Lumpur, jangan risau, pos juga available. Don't worry In Shaa Allah #hairulhanisparfum akan sampai dengan selamat dan tidak pecah kerana parcel akan dibalut dengan baik.

Kalau korang tertanya-tanya macam mana rupa #hairulhanisparfum ni, kat bawah ni gambarnya.


Apa yang bestnya #hairulhanisparfum ni?

  • Bau tahan lama selama 8 jam, long lasting scent
  • Wudhu friendly
  • Bebas alkohol
  • Bau-bauan yang menyenangkan dan menyegarkan si pemakai
  • Terdapat 6 pilihan yang pastinya menepati citarasa setiap individu
  • Available for her and for him [untuk lelaki dan perempuan]
  • Juga sesuai untuk dijadikan hadiah/gift

Untuk pengetahuan korang, ada enam pilihan bauan dalam koleksi #hairulhanisparfum ni. Dan mereka-mereka ni adalah berpasangan. Faham idok? Pair gitu. Tapi kalau uols nak beli satu je, boleh, takde masalah. Tapi kalau dah kahwen tu takkan nak pakai sorang-sorang. Belikan laa laki/bini sekali. Hahahaa


1) HEBAT & HAUNTING - A powerful and long lasting scent that gives a bold and lasting impression towards the wearer. The fragrance features agarwood (oud) and musk. This exotic scent embodies the core essence of masculinity, creating a new persona to first timers from its natural but fascinating scent.

2) HARUM &HEAVENLY - Harum and heavenly is made of love and inspired by the parisian romance and the love padlocks on the bridge of the pont des arts. The composition of this scent includes a foamy forbidden fruit in its top notes, enhancing the floral and woody layers of this scent while the heart note of lotus creates an innocent and clean scent, together with the base notes of soft warm vanilla and chocolate. All in all, this scent is clean and fresh, an extraordinary scent that captures a great love story in a bottle.


3) TEPAT & TASTEFUL - Masterly mixed for men who appreciates precision. It is provocative, yet seductive at the same time as the fragrance opens with the essence of lavender and lemon, with appealing scents of orange blossom, supported by warm woody accords of cedar and patchouli.

4) INDAH & IN LOVE - Indah & in love is for the modern day women who are glamorous and ultra-feminine. The opulence of this scent is from fresh notes of peony with heart notes of rose and osmanthus and finally a base that is created of patchouli and sandalwood. A classic and floral scent perfect from day to night.


5) MEWAH & MARVELOUS - Mewah & marvelous is a rare blend of scents that touches all spectrum of masculine scents, fresh, sporty and sensual. The combination of cinnamon, musk and a custom blend of other spicy notes exudes luxury and power in one bottle.

6) WANGI & WANTED - This limited edition offering by HH is beautifully composed with the essence of lime, victoria pineapple, and goldenberry, laced with banana and floral blossoms. This scent will the settle to a woody and musky note as its base note. Perfect for women who loves a scent that is fruity at the same time.

Dah baca? Okay. Bagi sesiapa yang tak tahu, minyak wangi ni dia ada notes-notes dia. Mula-mula sekali top notes, iaitu bau yang korang bau selepas sahaja ko sembur minyak wangi tersebut. Kedua, tak silap aku nama dia middle notes (ke apa entah nama dia), bau yang selepas beberapa seketika korang sembur tu. Ketiga, base notes, iaitu bau yang setelah berjam-jam kau pakai. Sebab tu ada sesetengah orang, masa mula-mula spray dia macam tak suka dengan bau tu, tapi selepas beberapa minit, dia kata dia suka dengan bau minyak wangi tu. Tu maknanya korang tak suka dia punya top notes tapi korang suka bau-bau selepas top notes tu. Faham tak? Aku pun baru tahu pasal notes notes ni sebab I lately suka layan video Princess Yanti (PY) kat youtube, so ada satu video PY tu dia review pasal minyak wangi dan dia bagi info pasal ni. Jadi aku pun share lah kat korang. So kalau baru beli minyak wangi, jangan cepat nak gelabah ayam eah kalau bau top notes dia kau tak berkenan, mungkin bau base notes dia bau yang korang akan suka. So pakai dulu baru tahu bau dia sedap ke tak. Tapi memang betul pun. Sbb ada satu perfume aku, bau masa mula-mula sembur bau dia macam keras, menusuk hidung gitu, tapi dah lama-lama pakai, sumpah tak tipu syok gila bau dia. Takde la keras pun bau dia sebenarnya.

Pasal notes notes ni sila google sendiri untuk maklumat lebih terperinci.

Bagi sesiapa yang nak dapatkan #hairulhanisparfum ni boleh hubungi nombor yang tertera di bawah:


013-2647912
atau
017-6490366

Nak order tu korang cakaplah, ni sepupu Rrai yang comel tu ke? Hahahahaa. Kalau duduk kat kawasan Selangor/Kuala Lumpur korang boleh cod je. Yang jauh-jauh tu, jangan risau boleh pos. Untuk maklumat lanjut/ cara nak cod/ nak order, korang contact je 013-2647912 atau 017-6490366. Nak whatsapp je pun boleh. Dua-dua nombor aku kasi ni ada whatsapp.

Sila dapatkan #hairulhanisparfum korang daripada agent-agent yang sah okay. Grab yours now guys! Bau wangi gilaaaa dan tahan lama! Selamat mewangikan diri! Hehe