Friday, 9 September 2016

Stress dengan new interface blog!

ASSALAMUALAIKUM | SALAM SEJAHTERA

Siapa sini ada masalah sama dengan saya? Aishhhhhhh. Stress betul dengan new interface blog ni. Mula mula aku perasan ada button send feedback kat bawah belah kanan penjuru tu. Then aku perasan ada scroll bar tu. Scroll bar tu pulak tak kesah kat mana-mana even template, posts dan comments pun ada. Jadi ruang kita yang dulu besar tu dia jadi makin kecik. Masa edit template, aku nyaris-nyaris nak format template tau. Masatu memang darah aku menyirap sedikit lah sbb aku tak save koding tu kat mana2 lagi. Selalu kita kan tekan revert changes kalau nak buang apa yang kita edit tak betul (selagi belum save). Bila dia makin mengecil, button revert changes tu jadi ketepi sikit. Aku pun keliru dah.


Dekat layout lagi lah teruk. Tengok. Mana nampak dah button Edit. So kau expect aku nak edit cemana? Jadi kena lah p view blog pastu cari button setting yg kecik cenonet tu and edit. Sbb kalau bukak kat layout, mmg jadi mcm kat atas tu. Scroll dia belah tepi je. Takde scroll kat bawah utk kita tgk bahagian edit tu. Tang header pun sama. Hish. Kena la kecikkan saiz header sbb kalau tak mmg tak nampak button edit kat header tu. Mmg menyirap habis hahahaha. Sebelum2 ni elok molek jeeeeeee. Sekarang ni pulak jadi macamni.


Aku ingatkan aku sorang jaa kena. Tadi ada blogger wasap benda yg sama. Dia pun cakap, sebelum ni takde pun jadi mcm ni. Skrg ni nak edit pun susah. Hilang tang nak klik edit tu.

I really hope they can fix this. Sbb serius menyusahkan. Aku drag html bawah header p kat sidebar kalau nak edit. Lepas tu drag balik letak kat bawah header baru save. Kalau sapa sidebar belah kanan tu lagi la. Terus tak nampak edit. So kena buat cara macam aku ajar tu hahahaha. Drag p mana-mana tempat yg boleh nampak edit tuuu. Lepastu drag balik p ke tempat asal.

Tolonglah fix this nak interface lama balik. Awat baru jadi gini sumpah menyusahkan *crying emoji*

Aku rasa denim je jadi cenggini. Sbb aku try simple template dia okay jaa. Adoiii. Nak kena tukar simple ke caner? Hahahaa




12 comments:

  1. SAMA! igtkan new update from blogger. Sebab tu buat taktau je. Hahha pity me

    ReplyDelete
    Replies
    1. awesome inc. Okay ni nak stress ni. nak publish comments terdelete T_T boleh undo ke kalau dah delete?

      Delete
    2. Awesome inc tu template sedia ada mcm simple jugak kan?
      Hahaha tang undo tu taktau laa tak boleh kot..

      Delete
  2. kena antar report kat blogger ni. biar mrka tahu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah hantar report. Harap2 ada perubahan..

      Delete
  3. Replies
    1. Hahaha. Sedang berkira-kira jugak ni. Tp rasanya tak kot. Sbb lagi senang paham dengan template denim..

      Delete
  4. Harap2 new interface ne ditukar balik kpd yg lama..samalah lokman pon rasa stresss nk edit...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg stress nak edit. Sbb makin susah sbb kita tak nampak edit tuuu

      Delete
  5. Reen pun jadi perkara yang sama.. Cuma disebabkan Reen bli template, jadi reen request owner yang create template utk settlekan. Alhamdulillah dah ok..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Benda ni nak betulkan pun tak boleh. Sbb bukan kita yg buat so serius tak reti. Stress dgn new interface ni. Hahaa

      Delete

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yg lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali.