ABOUT POLICY TUTORIAL FREEBIES REVIEW TEMPAHAN

Percaya rezeki masing-masing





ASSALAMUALAIKUM | SALAM SEJAHTERA

Percaya rezeki masing-masing; Baru tadi rezeki datang menyapa, namun begitu terpaksa ditolak rezeki yang datang tu sebab ada hal yang tak dapat dielakkan. Siapa blogger yang dijemput untuk join event pada hari esok [19/8] kat Bangsar? Nescafe will be giving out a barista machine + Nescafe Gold Jar to every invited bloggers. It sounds so WOW for me. Sebab aku memang hantu kopi. Tak kesah lah kopi jenama murah ke atau mahal sekalipun. Aku boleh minum berjag-jag dalam satu hari tau. Trust me. So bila dia kata dapat coffee machine tu alahai takpa laa bawak bawak berlapang dada yaa Rrai sbb I mmg kenot go by tomorrow. Plus, Nescafe gold jar mmg sedap gila tau. Kalau kat kedai kira dia mahal sikit lah tak silap aku. Rasa dia mmg ummphh. Nescafe mmg terbaikkkk

And then slot aku pun diberikan kepada blogger lain disebabkan aku tak dapat join. Huhuu. Goodbye my coffee machine. Hahahaa. Itsokayyy. Bukan rezeki aku tu. Rezeki orang lain. Mungkin Allah suruh aku lepaskan rezeki yang datang ni sebab dia nak kasi rezeki yang lebih besar ke kan? Kita mana tahu. Perancangan Allah lebih teratur dan baik belaka. I believe.

Aku pernah juga jealous bila kawan aku semua dah kerja gaji tinggi-tinggi and I was like potato chips je kat sini and still like a 12 years old girl. Still dont achieve anything big in my life but yaa I know something good will happen one day. I just need to sabar and wait doesnt it? Ada orang rezeki kerja sampai dulu. Ada orang rezeki jodoh sampai dulu. Ada orang rezeki sambung belajar datang dulu. Me? I dont know. Hahahaa

Tapi aku percaya rezeki Allah tu sangat luas. Ada orang dapat rezeki kerja, tapi parents dia sangat mengongkong hidup dia. Aku masih belum dapat rezeki kerja tapi family aku still consider for me to do whatever I want. And yaa, aku rasa rezeki aku lebih kepada mak ayah aku kot. Takde la semua benda dapat, tapi dieorg selalu ada bila diperlukan. Plus, mak ayah aku sejenis ibu bapa yang sangat sporting yang mana aku rasa they are the best parents in the world.


Jangan jeles bila tgk org tu kahwin cepat. Kita tak pernah tahu dugaan apa yang Allah uji dia. Jangan jeles orang tu kerja gaji ribu2. Entah2 kalau kita kat tempat dia kita dah k.o sebelum lunch hour. Percayalah rezeki kita mungkin berbeza dari orang lain, tapi barangkali lebih baik walaupun sedikit sebab Allah dah cukupkan keperluan kita. Bersyukur ok. In Shaa Allah nanti Allah kasi rezeki lebih besar. Have sabar please. Hihi

Have a nice day people! Semoga urusan anda dipermudahkan!




6 comments:

  1. info yang baik......memang perlu ada sifat sentiasa bersyukur dengan rezeki yang ada..dan insyallah..rezeki akan bertambahan.....

    ReplyDelete
  2. Salam singgah.. Sabar je lah ya masing masing Allah dah tentukan rezeki ..kita tunggu dan lihat

    ReplyDelete
  3. sama lah.kadang2 jeles tengok rezeki orang, tapi rupanya orang pun jeles tengok rezeki kita.
    Huhu~ bersyukur apa adanya ^_^

    ReplyDelete
  4. Setuju dengan Rai.. Rezeki tak pernah salah alamat.. Insya Allah, jika milik kita pasti jadi milik kita diakhirnya..

    ReplyDelete
  5. tersentuh rase bace entri ni.. huhu :')

    ReplyDelete
  6. Insyallah. Jika itu rezeki kita, samada lambat atau cepat kita akan dapat. Percaya dengan janji Allah.. Tq for this entry :)

    ReplyDelete

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yg lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...