Patutlah selama ni entry schedule tak pernah on time. Rupanyaaaa.......

ASSALAMUALAIKUM | SALAM SEJAHTERA

Nampak tak tajuk panjang lebar tu. Hahahaaa. Aku rasa nak ketawakan diri sendiri pulak. Lolol betul. Aku jarang sangat buat entry schedule. Last aku buat raya tahun lepas ke tahun sebelumnya tu. You know what. Aku dah schedule entry utk seminggu tauuuu!! So masa aku busy busy tu blog aku still ada publish entry. Sekali entry yg patutnya cthnya dijadualkn publish harini pukul 9 pagi, bila aku check, still draft lagi and tak publish2 pun. Masatu aku rasa maybe aku punya blog problem kot. Hahahaaa

Maka tadi aku pun terpandang lah time yg aku merahkan mcm kt bawah ni. Yang kt bawah ni dah betulkan dah. Yang sebelum ni, entry aku publish pukul 10. 25  adalah tertulis 19.23 kt situ. Aku pun pelik. Kita semua tahu kalau pukul 19 ni maknanya nak maghrib, dah nak malam. Eh sekarang siang kot.

Tak puas hati punya pasal aku godek satu2 kat setting. Betul la jangkaan aku. Aku yang "pandai" sangat sejak dari tahun 2012 tak ubah2 time zone kat setting tu KAHHKAHHHH. Sila ketawakan aku beramai-ramai.

Sebelum ni aku punya ikut time zone pacific. Pfft. Patutlah entry schedule tak pernah on time. Rupa-rupanya, ikut time publish negara lain. Haiihh. Buat malu je.
 So korang kalau ada masalah entry yang dah schedule tu publish tak ikut waktu yang korang tetapkan, sila lah ubah setting terlebih dahulu yaa. Pergi kat setting and klik kat language and formatting. Then ubah time zone. Kalau org Malaysia, sila la pilih Kuala Lumpur. Hahahahaa

Selama ni tak pernah menggodek sampai ke setting language tu. Punya laa bertahun tahun blog, sekali time zone salah. Kahkahh. Rasanya aku je kot bermasalah cenggini. Sbb tak pernah dengar pun org lain bermasalah macam aku ni. *malu* K laa nak sorok muka bawah bantal. Hahahaa. Tataaa!





11 comments:

  1. Hehe. Siqah pernah mengalaminya juga. Duk pening kepada lain. Heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama laa kita. Dulu pening fikir asal tak publish ikut time kita tetapkan. Hahaha

      Delete
  2. Haha .. selama niih Rrai tak duduk malaysia lah kiranya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaa. Rrai fefelingggg dok lur negara kengkononnya kimchaa.. kahkah

      Delete
  3. prnah dulu ada masalah mcm ni jugak,lps tu google br tau punca
    hahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kite tak terfikir plak nak menggoogle. kalau tak mesti dah tau punca huhuuu

      Delete
  4. Haii RRaii.. EH, Kita pun ada masalah sama. Tapi setting memang KL dah. Still tak publish ikut waktu kita nak pun. Sodih :( huhu

    ReplyDelete

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yg lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali.