Follow Us @soratemplates

Monday, 22 August 2016

FREEBIES: Cursor Nama [Request & Random]

ASSALAMUALAIKUM | SALAM SEJAHTERA

Haiiiii ! Ni saya nak kasi cursor nama yang saya maklumkan kelmarin. Rujuk entry INI. So siapa yang ada request tu sila tengok cursor nama kalian di bawah. Hihii. Siapa yang request tu aku buat dua version. Keduanya lain-lain font. Aku nak bgtau, cursor ni tulisan dia warna hitam. Jadi agak tak sesuai nak guna kalau background warna hitam legam. Tapi kalau nak guna pun boleh je sebenarnya. Sebab kat cursor tu punya "penunjuk" warna putih. Nampak tak? Yang segitiga penjuru belah kiri tu. Hahaha. Sukati aku je panggi penunjuk.

Untuk tutorial cara pasang cursor ni korang boleh refer kat SINI. Oh ya, those yang dapat cursor dua jenis font [yg request] korang boleh jugak guna dua-dua. Macam mana? Korang letak cursor lagi satu sebagai cursor bila sentuh link. Faham dok? Kalau nak letak cursor lain pun boleh. Contoh, lepas hover nak letak cursor "blogger" ke, "IloveLCW" ke, cursor bunga ke, terpulang korang. Bagi sesiapa yang nak aku buatkan cursor nama korang, komen kat bawah nama korang macam yang mereka-mereka ni buat kat entry INI. In Shaa Allah nanti aku buatkan freebies cursor nama part 2 pulak. Cuma jangan kasi nama panjang2 yee. Nama pendek je.

Aku ada juga buat cursor random. Aku main buat aje. Hahahaa. Kalau nak guna silakan. Just dont re-freebies k. Taataa! Semoga urusan korang dipermudahkan!

ps: Nak copy url cursor korang right click kat gambar cursor dan klik pada copy image address. 

















4 comments:

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yg lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali.