Follow Us @soratemplates

Wednesday, 17 August 2016

# 2 Giveaway Chocolate + Pencarian Bloglist


ASSALAMUALAIKUM | SALAM SEJAHTERA

Jemput join GA best ni yaa. Klik je kat banner di atas. So. My favourite motivational quotes?


Yaa. STAY STRONG.

Thats it.

My most favourite one. Pendek je. Ringkas. Tapi boleh bawak seribu makna dalam sejuta situasi.

Bila aku sedih, keep calm. And STAY STRONG
Bila aku geram, relaks lah. STAY STRONG
Bila aku rasa nak marah2, aku tarik nafas and said, sila bertenang, STAY STRONG. Setiap kali kita marah, implikasi kepada perbuatan kita tu hanya akan buat kita menyesal di kemudian hari. So STAY STRONG, why? I believe I am strong enough to handle my anger and yaa kalau aku berjaya handle kemarahan tu dengan bertenang, I AM STRONG.
Bila aku nangis macam orang gila sampai bengkak mata, eh come on lah. Please STAY STRONG. Apeni ni nangis nangis.
 Kalau penat pun aku akan cakap kat diri aku, STAY STRONG. Sekejap je ni penat. Satgi boleh tidur kalau benda dah settle.

Entahlah. For me perkataan STAY STRONG tu macam motivate sangat sampai boleh buat aku bawak bersabar dan bertenang. Hahahahaa. Ia lebih kepada motivate diri kita sendiri. Sebelum kita nak motivate org lain, motivate diri sendiri dulu. STAY STRONG dalam apa jua situasi. Tak boleh? SABAR. Perasan tak, STAY STRONG ni sebenarnya maksud dia lebih kurang je macam SABAR. SABAR KAN SEPARUH DARIPADA IMAN. Hehee

Dulu masa final exam, sumpa aku rasa penat sangat, ngantuk sangat, ngantuk gila weyh tidur 4 pagi sambil pegang buku, mulut terkumat kamit hafal cases sambil tidur tu, lepastuh pukul 6 lebih bangun, baca balik, ulang balik for the last time sbb paper pukul 8. HAHAHAA. Even aku study last minit pun aku akan pastikan aku study even aku tak tidur janganlah sampai tak study langsung gila ke final kot. Komited gilaa gittew. Ceh. Padahal salah sendiri sape suruh tak study sebulan awal. Masa tu aku siap tampal ayat STAY STRONG ni kat dinding. Aku siap tulis, lepas habis semua ni kalau kau nk tidur, tidur lah. Masa exam ni tolong BE STRONG. Peh teringat pulak zaman zaman final exam. Pulak tu subjek aku semua subjek "menghafal". Kopi berjag jag ko. Hahahaha

Nak lagi bersemangat? Korang tulis ayat STAY STRONG ni kat kertas then sebelah dia kau tampal gambar mak ayah kau. Masa tu lah kau rasa mmg susah untuk tidak stay strong. Hahaha.

Apapun. STAY STRONG k. STAY STRONG dalam apa jua situasi. Jangan cepat give up. Percayalah semuanya jadi bersebab. Ada hikmah In Shaa Allah. Perancangan Allah lagi baik.

Taataaa!

Selamat ber-stay strong!





9 comments:

  1. salam terima kasih ya join (^_^) salam kenal!

    ReplyDelete
  2. Stay strong ! Good luck.. p:s : nk tnya cmne nk buat comment tak pyh reload page ea? cam awk nie

    ReplyDelete
    Replies
    1. comment tak payah reload? mcm mana yaa tu? sy tak faham.. hehe

      Delete
    2. haha..ok x pe..sy pun x reti nk terangkan..kah3

      Delete
  3. Stay stromg.. dont give up ok..

    ReplyDelete
  4. yezzah. stay strong my rrai because after difficulties and trouble, there are happinees and pleasure! :D

    ReplyDelete
  5. Yup.. Stay Strong.. Kak sha pun suka dengan ayat nie.. Apa pun kita memang kena stay strong..

    ReplyDelete

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yg lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali.