Follow Us @soratemplates

Saturday, 30 July 2016

TUTORIAL: Letak Kotak Follow Google Plus

ASSALAMUALAIKUM | SALAM SEJAHTERA

Firstly saya nak minta maaf sebab tutorial ni dah lama sgt org tanya  dan lama sangat baru aku bikin entrynya. Sorry deh. Tak ingat sapa request. Dia leave messages kt cbox. Aku baca lepastu aku ingat kt kepala tapi tak buat buat pun sudahnya. Hahaha. Again sorry.


Macam kt atas ni. Ni namanya Google+ Badge. Nak buat? Senang je. Lepas dah buat tu jemput jemput laa follow google plus badge saya hehehhh

Pergi kat Layout. Kemudian, Add A Gadget. Scroll bawah2 sikit, klik kat Google+ Badge.

Lepas tu akan keluar mcm kt bawah. Bawah ni aku punya. Korang customize la ikut citarasa korang. Size tu nk buat automatic pun boleh. Tp aku prefer manual. Sbb aku taknak dia mcm terlebih besar dari saiz sidebar aku. Title tu boleh tukar k.


Senang je kan? Heheh. K jangan lupa follow me muehehehe. Tataa!





1 comment:

  1. yup senang je tu.. bagus2.. nice sharing ana...

    Blogwalking sini, jemput singgah baca artikle review ini ye

    Review TMGo Broadband artikle...

    ReplyDelete

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yg lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali.