ABOUT POLICY TUTORIAL FREEBIES REVIEW TEMPAHAN

Perjalanan earning Nuffnang dan blog saya :P

ASSALAMUALAIKUM | SALAM SEJAHTERA

Haiiii. Harini bukak nuffnang and check earning, happynyaaa rasa sebab earning naik even sikit pun hehehehe. I know, I kinda over even when my nuffnang naik setakat seringgit dua pun nak cerita dekat blog. Well why? I'm still proud even naik dua ringgit pun. Alhamdulillah nuffnang semakin baik hati kasi cpuv kat kite. Thankyou nuffnang! Last time I got invitation daripada nuffnang, tak silap pergi event yang macam ada kaitan dengan kids. And nuffnang said, its better kalau kita ada anak umur berapa tahun entah tak ingat. Huuhu. Once iolss kawen ada anak nanti meh kita bawak anak-anak p serbu event nuffnang! kihhkihhhh. Selalunya event nuffnang semua best best. Mmg kompem berbaloi lah kalau pergi. Sapa pernah pergi? Mesti best kan?

Actually aku buat akaun nuffnang since 2012. Tapi tak pernah cash out. Sebab masa tahun2 awal aku berblog, entry blog aku entah apa apa je. Buat luahan perasaan la. Buat poem la. Sakai. Takde langsung entry yang membolehkan blog aku up di carian google. Mmg zero content ah wa cakap luuu. Hahahaha. Follower pun ciput. Pageview lagi laa sikit je. Masa awal-awal berblog, aku ingat lagi aku kata kat diri sendiri, aku target nak ada 100 follower. Masa tu aku rasa susah sangat nak gather follower kat blog. Yelahh nak cari follower blog ni lebih susah kalau nak dibandingkan dgn akaun media sosial yang lain. Sbb tak semua org ada blog. Alhamdulillah, dapat je 100 follower gilaa happy melonjak kegirangan  bunga api meletup letup kat kepala weyh hahahahaa. Sampai sekarang, I cant believe it I have 1k+ follower kat blog. Yaa Allah. Pencapaian yang tak ku jangka. Ecehhhh. Yaa I know lah 1k tu tak banyak mana bagi sesetengah orang sebab org lain follower dia lima enam sepuluh ribu terus. Tapi bagi aku, 1k tu sangat membahagiakan aku sampai tua gittew. Muahahaha

Then I start rajinkan diri buat entry entry yang ada "ilmu" sikit. Share pengalaman, share review. Yeayyyy! Nuffnang makin baik kasi cpuv, pageview naik, paling best sekali, ada je keywords up org cari kat blog hehehee. So azam aku tahun ni dan tahun-tahun seterusnya nak tingkatkan pageview dan nak kumpul earning nuffnang banyak banyak mana tahu boleh guna buat bayar duit ptptn ke nanti kekekekeee. Kalau tak pun, lepas buat beli ikan keli utk majlis kawen aku ke. Lol. Ada ke org nak datang kalau aku jamu ikan keli masa kenduri kawen? Lately bukan mak bapak aku je tak kasi aku makan ikan keli, Gedik Gemok Gedempol pun tak kasi makan ikan keli jugak. Ikan keli lah ikan paling sedap tau. Cuma tu lah kena make sure kita beli dari source yang bersih dan halal. Mak aku kata org kasi ikan keli tu makan bangkai tikus. Lol. Gitu sekali dia punya takmo kasi aku makan. Hahahaha

Dulu earning nuffnag aku asyik belas ringgit je. Tak naik naik. (Sbb masa tu aku mmg sgt tak rajin update blog sbb aku kat kolej) So meh aku tunjuk earning aku yang tak seberapa ni dari dulu dan sekarang,



Sekarang: RM76.54


Kinda over right? Padahal tak sampai seratus pun hahahahaha. Lantak lah. Yang penting ada peningkatan. Aku tau korang punya mesti beratus ratus dah. Cash out pun dah banyak kali. Takpe takpe. Doakan aku mampu cashout gak k one day? Hihiii


CPUV on going. Alhamdulillah. Tq so much nuffnang!

Buat masa ni mmg I setia dgn nuffnang tercinta jaaa. Churp churp ada tapi tak letak pun kat blog. Dah lama tak promote churp churp. Selalu promote kat fb dgn twitter je. Tak silap earning churp churp aku enam belas ringgit camtu skrg hahaha.  Nuffnang jelah baik hati nak kasi sy "tender" kekekekeke. 

Entry ni bukan nak riak atau nak menunjuk-nunjuk atau nak perasan diri sendiri hebat padahal tak langsung pun tau. Saja nak share sikit je pengalaman berblog dan bernuffnang. Setiap sen yang naik di nuffnang tu sangat bermakna bagi saya. Kalau nak cerita dengan lebih details pengalaman berblog ni mmg panjang lebor lee jawabnya. Macam2 karenah aku jumpa. Paling sadis sekali ditipu penganjur giveaway. Lol. Padan muka.

Terima kasih kepada semua yang singgah blog dan klik nuffnang! Nanti saya klik nuffnang uolss pulak! Wish my nuffnang punya earning naik ok. Heheh. Tataa!





9 comments:

  1. Alhamdulillah, tahniah ya, kite pun kalau naik 10 sen pun dah bersyukur sangat. Terima kasih banyak2 sebab share tips :D
    p/s : singgah sini isi tabung awak hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thankyou :D Betul tu. Even 10 sen pun berharga nilainya. Duduk goyang kaki, seposen masuk. Kumpul2 tak mustahil dapat banyak kan. Hihi. Tq :)

      Delete
  2. tahniah rrai! banyak tuh...jeles aih! semoga terus sukses dalam berblogging!

    ReplyDelete
  3. wahhhhh rezeki Rrai cpuv melekat mcm2! ain takdek rezeki lagi. last dapat cpuv masa tahun lepas tak silap. 3 kali je pernah. hahaha. keep it up Rrai!

    ReplyDelete
    Replies
    1. In Shaa Allah next time ain dapat pulak.. thankyou Ain!

      Delete
  4. earning nuffnang saya baru RM1.90

    ReplyDelete
  5. earning nuffnang saya lagi setakat ni baru je 0.50..tapi lepas baca ebtry awak ni ada semangat

    ReplyDelete
  6. wah earning nuffnang saya tak sampai macam tu pun...

    ReplyDelete

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yg lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...