Follow Us @soratemplates

Tuesday, 24 May 2016

Tutorial: Sidebar Title Background Style 3



ASSALAMUALAIKUM | SALAM SEJAHTERA
Tutorial background sidebar style ke tiga ni actually aku godek dari kod blockquote aku hahahaha. Tengok bila letak kat sidebar title cam lawa pulak. So here we go.

Pergi kat Template. Klik pada Edit HTML


Untuk template denim, cari kod di bawah:
.sidebar h2 {
Untuk simple template, cari kod di bawah:
h2 {
Jumpa? K tepuk tangan hehehe. Kemudian, paste kod di bawah ni kat bawah kod di atas. Kalau ada anak-anak kod dia, delete k.
padding:7px;
background: #FFB7BE;
border:8px double #FFFFFF;
font-size: 18px;
color: #FFFFFF;
text-align:center;

WARNA BACKGROUND
WARNA BORDER
WARNA FONT
[kod warna boleh tengok kat sini]

Preview dulu. Jadik tak? Kalau okay, boleh save.

Utk template denim, kod korang akan jadi macam ni:
Utk simple template, kod korang akan jadi macam ni:

Taataa!







2 comments:

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yg lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali.