ABOUT POLICY TUTORIAL FREEBIES REVIEW TEMPAHAN

Tutorial: Sidebar Title Background Style 2


Pergi ke Template dan klik pada Edit HTML
Cari kod di bawah. [untuk template denim]
.sidebar h2 {
Untuk simple template, cari kod di bawah:
h2 {
Dah jumpa? Bagus. Heheehh. Now, copy kod di bawah dan paste selepas kod yang korang cari tadi. Kalau ada anak-anak code bawah dia, delete k. Gantikan dgn kod kat bawah ni.
padding:8px;
background: #FFF4B7;
border-right:24px solid #FFB7BE;
border-left:24px solid #FFB7BE;
font-size: 18px;
color: #68C1A5;
text-align:center;
WARNA BACKGROUND
WARNA BORDER KIRI DAN KANAN
WARNA FONT

Dah siap? Then it should be like the picture below. Preview dulu. Kalau dah okay, dan takde error boleh save..

Denim

Simple



Kalau nak tgk tutorial background title style 1 boleh tengok kat SINI






No comments:

Post a Comment

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yg lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...