ABOUT POLICY TUTORIAL FREEBIES REVIEW TEMPAHAN

Tips Untuk Tukar Skincare



ASSALAMUALAIKUM | SALAM SEJAHTERA

Ini adalah tips yang aku dapat dari kawan-kawan yang jual barangan kecantikan (copy from group wassap). I found it useful so I want to share with my readers. Tips untuk tukar skincare, tips sebelum korang decide nak pakai skincare/ produk lain.

Make sure korang semua natural kan balik kulit tu, rest kan kulit korang seminggu, jangan pakai apa-apa lagi. Cukup seminggu baru boleh start pakai skincare yang korang nak tukar tu. Kalau tak tahan exited nak pakai produk baru, minimum rest kan kulit 3 hari. Jangan harini pakai produk ini lepastu esok pakai produk lain lusa pakai lain sebab akan terjadi percampuran kandungan di dalam muka. Kulit jadi pedih bila pakai sabun? Kemungkinan kulit korang mmg nipis disebabkan produk sebelum ini memang jenis menipiskan kulit.

Kalau tak rest kan kulit, kemungkinan kulit akan pedih dan naik merah2..

Mesti ada yang pernah alami kan? Muka pedih bila pakai sabun? Hihi. Selain itu ada juga dapat info yang kalau jerawat naik lepas tukar skincare kemungkinan kulit tengah keluarkan kotoran di muka melalui jerawat. So jangan stop pakai dan InShaaAllah kulit akan jadi better selepas itu. Wallahualam. Saya tak pernah alami, jadi saya agak was-was untuk suruh korang aplikasikan. Heheh.

Apapun, kalau nak tukar skincare, sila pastikan skincare baru tu bebas bahan kimia dan bebas kandungan bahaya. Sayangilah kulit anda yaa sayang sayang sekalian!



10 comments:

  1. betul tu. good tips rrai. Even akak pun pernah ada pengalaman yang lepas pakai product ni, pakai product tu pula.
    Kita mmg kena rehatkan kulit baru boleh tgok keberkesanan sesuatu product. Thanks for sharing =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak.. kalau tak nanti tak berkesan pulak produk baru tu..

      Delete
  2. thank you kak rrai tips nye ya !

    ReplyDelete
  3. hew sblm ni main tukar terus je huhuhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. kena restkan kulit dulu tauu lepasni..

      Delete
  4. Heee... selalu main tukar terus or main campur terus.. nasib baik kulit jenis tak kisah.. sauk je apa ada.. sometime tu kalau tukar, aadalah jerawat2 kecik

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak elok campur2 ni sebenarnya.. hehee. mujur kulit jenis tak kisah..

      Delete
  5. Rehatkan muka dlam 1minggu tu mksdnya xblh pkai apa laa trmsk pncuci muka yea???

    ReplyDelete
  6. Kalau nk tuka skincare yg xde merkuri kepada yg xde merkuri jgk mcm mne??????

    ReplyDelete

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yg lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...