New Look Again!

ASSALAMUALAIKUM | SALAM SEJAHTERA

Yeayyy! Finally I apply a new theme colour for my blog. Tak plan pun. Aku godek2 html start lepas Isyak camtu lepas tu terlanjur sehingga ke dua tiga pagi dan dapatlah hasil macam ni. Mula-mula tu sebenarnya aku takde terfikir pun nak buat design/ warna camni. Sbb aku imagine nak buat background wood kayu warna coklat light then nak letak bunga-bunga cinta sikit kat header. Niatnya macam gitu lah actually. Hahahaa. Godek sana godek sini, try warna tu try warna ni haihhh ada je tak kenanya. Aku pun tatau aku nak template cemana sebenarnya. Last last, dapat lah hasil camni.

Template baru:

 Template lama:

New look ni inspired dari warna-warna di bawah. The exact colour because I'm using the same code colour. Cuma kaler dark tu je aku tak guna sangat. Just guna kat link je tak silap aku. (ke tak guna langsung ekh? hahaha) Lepas tgk kombinasi warna ni baru lah dapat idea. Lol. Bagi sesiapa yang selalu datang blog aku dulu mesti perasan aku suka guna warna coklat, warna pink dan warna hijau mint cam gambar kat bawah ni. Jarang aku masukkan kombinasi hijau ke kuning ke. Selalu mmg akan guna theme colour ni. Hahahh.



Rasanya template baru ni more to kebudak-budakan kot. Lol. Asal entah aku cakap macam tu.  Header tu gambar cawan bebanyak sbb aku nak kasitau aku kalau hadap blog atau edit blog atau siapkan tempahan edit blog mmg akan ada kopi kat sebelah. Bukan sbb nak tahan ngantuk pun. (kopi takde effect pun pada tahap kengantukan aku) Sebab dah jadi habit kot? Hahaha. Aku time final exam dulu dua jag kopi pun pernah sehari. Aku suka minum air panas time belajar. Kasi segar sikit kepala otak. (padahal nescafe 3 in 1 je pun hahaha) Harini aku tak minum kopi lagi tau. Tengah tahan napsu lagi ni nak p bikin kat dapur. Kadang aku ada juga rasa nak kawal napsu minum kopi ni tapi serius susah. Pernah dulu makan supplement yang tak kasi kita minum kopi. Haram aku boleh tahan dalam seminggu je camtu hahahaha. Lepas tuh ah lantak laa kau aku nak jugak minum kopi mak aku buat. Hahaha. Hish. Serious addict weyh. Ni kalau dapat kopi panas yang pahit2 sikit tuuu pehhhh sedappppppppppppp! So far kopi aku bancuh tak boleh tanding mak aku yang bikin ah. Kopi aku ni ikut tekak aku je. Orang lain minum karang dia kata pahit. Hahaa

Nanti nak raya kalau rajin aku rasa nak buh ketupat ah kat header. Tema raya selalu kaler apa ekh? Hijau daun ketupat? Lol. Ada jugak aku letak lauk rendang kuah lodeh kat header nanti. Tu pun kalau rajin. Soon, new look sempena hari raya atau puasa pulak! Hahahaa. Rasanya nak nak puasa ni nanti aku tukar header lagi kot. Kalau rajin lah. Hihi.


Taataa!


12 comments:

  1. comel blog! kalau tgk blog saya, even theme simple mcm tu pun sy spend 2 3 jam edit tau. apatah lagi kalau theme mcm ni. mmg tak cukup masa sehari kot :P

    ReplyDelete
  2. Wuuuu antiknya blog diaaaa. Comel

    ReplyDelete
  3. Cantiknyaaaaa lepas ni boleh la buat tempahan kat awak hihi

    ReplyDelete
  4. Alahai cantiknya rrai..geram lak tengok..hehe

    ReplyDelete
  5. Seriousy cantik! jelesnya!!! hehe

    ReplyDelete
  6. CANTIK DAN NAMPAK KEMAS LA

    ReplyDelete
  7. Aduhhh... Cantiknya blog Rrai. Bila la nak tukar baju utk bluechoralpearl Sab

    ReplyDelete

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yg lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali.