Tutorial: Popular Posts [versi paling mudah!]


ASSALAMUALAIKUM | SALAM SEJAHTERA

Tuto kali ini adalah macam mana nak letakkan widget popular post kat blog. Caranya mudah je sebenarnya. Ni paling mudah sekali takyah copy koding paste kod semua. Popular post aku guna pun sama macam cara aku nak share ni. 

Pertama sekali, pergi kat Layout. Dan Klik pada Add a Gadget mcm gambar di atas.
Lepas tu akan keluar pop up camni, scroll sampai korang jumpa Popular Posts.
Dan dia akan keluar macam gambar di atas. Korang boleh adjust ikut korang nak. Tajuk popular posts tu pun kalau nak tukar, boleh tukar. Yg lain2 tu kalau nak biar camtu je pun okay.

Mudah kan? Serius mudah sangat. Hehehee. Tak perlu copy paste koding pun kalau korang guna cara ni. Korang boleh pilih samada nak ada gambar sekali atau tak kat popular posts tu. Mcm aku, ada gambar. Oh yaa. Kalau korang dah buat, lepastuh tak keluar pun popular post kat blog korang, jangan gelabah k. Tunggu kejap. Masa aku buat pun dia tak keluar bila aku save dan view. Lepas tu aku g makan, g download lagu jap lepastu aku bukak blog balik, dah ada. Hehe. Maybe ambik masa sikit kot agaknya. Selamat mencuba k!






2 comments:

  1. Huhu..senangnya..mcm mne buat yg "Entry with zalora"

    ReplyDelete
  2. nak buattt jugak..huhu so lepas tu kite link kan je la ye entry mana yang popular?

    ReplyDelete

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yg lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali.