ABOUT POLICY TUTORIAL FREEBIES REVIEW TEMPAHAN

TUTORIAL: Cara Letak Watermark Pada Gambar Guna Photoscape

ASSALAMUALAIKUM | SALAM SEJAHTERA

Tutorial ini direquest oleh Kak Azira. So here we go. Hihi. Tuto ni guna Photoscape. Takde photoscape? Sila google dan download yaa. Free je. Tak kena bayar pun. Bagi siapa dah ada tu, boleh tengok step di bawah. Photoscape ada salah satu software utk edit gambar paling mudah sekali. Serius tak rugi kalau uols download. Aku pun suka guna photoscape. Sbb senang.

1. Bukak gambar yang korang nak letakkan watermark.
2. Klik pada icon macam gambar di bawah dan kemudian klik photo.
 3. Akan keluar pop out window macam gambar kat bawah. Klik gambar mana yg korang nk letak sebagai watermark tu. Kat kiri sekali tu korang boleh klik kot kot kalau korang letak kat folder lain ke.
 4. Siap! Image watermark tu korang boleh resize. Sila tekan OK pada gambar di bawah ni ya. Nampak separuh je tu. Aku printscreen sekerat lepastuh malas nak printscreen semula hehehe.
Di bawah ni gambar dah siap watermark.

So amacam? Mudah kan? Hihi. Selamat mencuba!





1 comment:

  1. Thnks a lot dear! Hehe senang sngt.. Nanti nk downlod photoscape.. Hehe

    ReplyDelete

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yg lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...