ABOUT POLICY TUTORIAL FREEBIES REVIEW TEMPAHAN

Tips: Remove your make up with aloe vera soothing gel


ASSALAMUALAIKUM|SALAM SEJAHTERA

Hari ni aku nak share dekat korang bahawasanya kita boleh jadikan aloevera soothing gel sebagai "make-up remover". Tak percaya? Sila baca entry ini sampai habis ok. Sebelum ni, aku ada share apa benefit aloevera soothing gel ni, dah baca tak? Kalau belum, boleh baca kat SINI

Mine is Aloe Vera Soothing Gel 92% From Nature Republic. Actually aloe vera soothing gel ni ada banyak jenama. So jangan la terkejut pulak kalau jumpa jenama lain k. Ada je jenama lain selain Nature Republic.

Aloe vera ini juga boleh melembapkan kulit. Boleh sapu kat muka. So takde masalah kalau nak buat make-up remover [jimat ok!] hehehehe. Well make-up remover pun boleh tahan mahal jugak k harga dia. Jadi nak jimat boleh guna cara ini. Bekas aloevera ni kan besar gitu nak tunggu habis mmg lama. So di samping itu korang boleh laa gunakan aloe vera ni sebagai make-up remover uolsss. I try it. Its work!


Bekas hijau tu lah aloevera tu. Sapu sikit pada kapas dan korang boleh tonyoh ke tenyeh ke gosok ke kat muka. K. Lets start this experiment. Heheh. *experiment laa sgt!


First. Aku guna lipstick Silkygirl Matte Fever ni. Lipstick ni best. Matte gittuww kaler dia.


Apply dekat tangan.


Sediakan kapas yang dah disapu dengan aloevera soothing gel tadi dan gosok dekat tangan yg ada lipstick.


Tadaaaa! Bersih!


Second. Mascara pulak. This one is Relian Mascara. Saje tonyoh kat tangan sbb mau buat eksperimen murni hehehehh.


Nahh! Hitam legam ni lah hasilnya. Hehehe. Bersih tauuu!


Next. I apply black eyeliner Silkygirl. [Actually I dont always used the black one because I love eyeliner kaler coklat hehehh]


Tadaaaa! Bersih kan? Hehe


So. Inilah hasilnya. Korang boleh guna cara ni kalau make-up remover korang dah habis [like me kehkehh] and its super jimat! Tapi aku kena tonyoh lama sikit when  it comes to eyeliner. Hilang tu mmg hilang. Cuma susah sikit. Well lagipun eyeliner aku semua solid punya aku tak pakai liquid hehekk. Eyeliner aku ni kalau pergi mandi pantai, rendam muka dalam laut pun tak cair dan tanggal. Waterproof sungguh.Oh ya, kalau eyeshadow pun senang nak tanggal. Hihi. Jadi, selamat mencuba yaa!



5 comments:

  1. hehehe..thanks..baru tau..Mimi selalu pakai alovera ni as moisterizer je..

    ReplyDelete
  2. Thanks sharing!. Yanie pakai malam je hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. welcome yanie. hehe lepasni boleh laa buat makeup remover pulakk

      Delete
  3. baru tau...byk jgk faedah gel ni.. selalu dah nmpk dekat kedai2 tp x beli lg

    ReplyDelete

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yg lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...