Friday, 1 April 2016

Segmen : "Jom Tambah Followers!"



ASSALAMUALAIKUM | SALAM SEJAHTERA

Hai hai everyone! Saya nak jemput uols join segmen daripada kakak cantik ni haa. Ni segmen first dia anjurkan selepas I edit blog dia. Hehe. Nak tengok hasil tangan saya tak? Haa cepat klik banner/watermark kat atas tu. Watermark tu pun gue yang bikin as her watermark for blog Azira Freesia. Please support this segmen ok? Mudah je nak join tau.

So here my five tips to gain more followers. Siapa ikut InShaaAllah follower anda bertambah. Anda jugak boleh dapat ramai kawan dalam dunia blog ni.

1. KENA RAJIN MELAWAT/BLOGWALKING/SINGGAH BLOG ORANG LAIN.
2. SILA TINGGALKAN JEJAK DAN LINK BLOG ANDA DI RUANGAN KOMEN ATAU CBOX.
3. BUAT GIVEAWAY/ SEGMEN ATAU JADI SPONSOR UNTUK GIVEAWAY/SEGMEN ORANG LAIN. So sebagai syaratnya, uols boleh suruh peserta follow blog uols. Biasa penganjur akan bagi sponsor utk tetapkn dua syarat. So uols pilihlah nk suruh dia follow blog ke ig ke twitter ke ataupun like facebook. Terpulang.
4. BUAT ENTRY YANG MENARIK, SEIRING DENGAN WAKTU. Contoh, sekarang kan musim panas, uols kongsi laa tips nak survive hari panas camni ke, cara nak elakkan kena strok haba ke. Tapi ingat, JANGAN BUAT ENTRY VIRAL yang boleh mendatangkan kesan buruk pada diri uols sendiri k. Yaa I know, bila org share pasal benda viral kita pun nak share jugak. Tapi kalau benda yg tak pasti tu sebolehnya elakkan. Takut jadi fitnah. Pasal aiskrim sumi tu pun owner dia luahkan rasa terkilan sbb org share tak bagi kredit. Kahhkahhh. KELAKAR.
5. JANGAN LETAK WIDGET TAK PENTING YANG BOLEH MEMBUATKAN BLOG ANDA LOADING! Sebolehnya kemaskan blog anda supaya dia jadi mesra pembaca. 
TAMBAHAN. (Kak Azira suruh listkn lima je tapi aku saja nak tambah hehehehe)
6. SILA GUNA FONT YANG SESUAI. Jangan guna font yang susah nak baca ataupun kecik sangat. Font berangkai pun elakkan untuk guna dalam entry sbb susah org nak baca.
7. GUNA WARNA YANG SESUAI. Jangan guna warna TERLALU CAIR sampai nak baca pun susah. Please.
8. PENTING: SILA LETAKKAN WIDGET FOLLOWER. MACAM DALAM GAMBAR DI BAWAH NI. 
9. JANGAN LETAK WIDGET FOLLOWER MACAM GAMBAR DI BAWAH:
Sebab? Utk widget macam ni, maksimum boleh follow sampai 300 orang sahaja okay. So kalau aku nak follow, memang sorry goodbye laa jawabnya. Sebab tu penting utk letak widget follower yang join this site tu. 

10. JANGAN GUNA MONKEY LANGUAGE. Contohnya, hari niew titew nurx ajak koruwnk join segmen niewh. Most blogger dont understand monkey language. KAHKAH

Sepuluh pulak aku senaraikan. Hihi. Sorry kak kalau banyak sangat. Apapun kepada sesiapa yang tak join lagi segmen best ni, sila join okay! Klik je kat banner comel atas sekali tu. Tataaa!







8 comments:

  1. Selamat bersegmen semoga berjaya... :)

    ReplyDelete
  2. ehhh, menarik ni, insyallah akan join =) thank war war kan =)

    ReplyDelete
  3. Good Luck Dear.. Thanks for the info..hehe

    ReplyDelete
  4. tips yg bagus, good luck dear

    ReplyDelete
  5. Singgah dari segment yg sama,

    bagus tips2 tu..

    btw template blog semakin cantik ye..i loike =)

    jom lepak2 baca entri baru blog saya jom =)

    http://spitoutkata.blogspot.my

    ReplyDelete
  6. http://rightnot.blogspot.my/2016/04/segmen-jom-tambah-followers.html

    Singgah dari segmen sama :)

    ReplyDelete
  7. Bagus tips ni. Last tip tu kelakar. Saya pun tak layan orang yang suka tulis monkey language. Malas nak faham. Hihi.

    ReplyDelete

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yg lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali.