ABOUT POLICY TUTORIAL FREEBIES REVIEW TEMPAHAN

Shell Out Panchor Station | A Little Reunion

ASSALAMULAIKUM | SALAM SEJAHTERA

Firstly I would like to thanks to all my friends who participate with this little reunion and spend your precious time eating with us! And also thank you to our manager and finance manager, Aida and Wana who help a lot to make sure this little reunion /party success! Its actually happens on Saturday 19hb March tapi biasalah Rrai kan memang ada perangai malas nak transfer gambar dalam laptop so usually it always end up aku update entry lambat HAHAHAHA. Siapa hantu seafood dan belum makan, mohon baca entry ini lepas makan ye. Takut kempunan pulak sbb aku nak tunjuk gambar makanan ni haaa. Hihi

Who are they? Theyre my friends from my primary school. Kalau dicongak betul2 ada laa dalam lapan tahun aku tak jumpa dieorg *most of them laa* Sbb aku habiskan masa lapan tahun duduk asrama and I dont always home *ceh konon padahal suka balik rumah dulu* HAHAHA. Takde lah. Kalau aku balik pun aku selalu memerap kat rumah. Masa sekolah menengah dulu time balik je mmg gua topup tidur banyak banyak kalau balik rumah. Tu pun belum palatnya bawak balik baju kotor tak basuh sbb nk basuh kat rumah hahahaha. Kalau nak diikutkan aku mmg takde kawan sgt pun kat kampung ni melainkan kawan2 masa sekolah rendah dulu *sis anti sosial* Hukkhuk. *sedih* Aku rasa its more to aku yang malas nak bersosial kot. Aku kan sombong (ayat biasa orang cakap kat gua). HAHAHAHAHAAHA

The location is at Panchor Station. Ini kali pertama aku datang makan kat sini. Sebelum ni makcik aku ada tunjuk gambar shell out panchor station ni tapi gua serius tak tahu di mana lokasinya. Sekali dah sampai, laaaaaaaa ini ke tempatnya? Aku selalu gila kot lalu sini kalau nak g Bukit Gambir tuuu. Hahaha. Siapa nak mai tu, tempat ni bersebelahan dgn sebuah kedai runcit dan sebelum Masjid Jamek kat situ (dari Pagoh) Tepi jalan jee kedai shell out ni. So mmg senang sangat nampak.

I was super excited to see them ok! Sumpah excited Jah! Lelagi masa jumpa Ayu for the first time lepas lapan tahun. Peh tinggi Ayu kini. Slim pulak tu. Tolong ambik sikit lemak aku ni boleh tak Yu? Hehekk. Tapi tak semua ada masa ni. Yang ada cuma Wana, Ayu, Aida, Fatin. And Aten bawak kakak ipar dia while the other friend, Mirul bring her girlfriend. Gua? K. Gua bawak perut kosong je datang sini.

Nah! Kawan-kawan saya yang makin cun cun dan watak watak utama dalam menjayakan makan-makan kita ni. Masa ni yang lelaki tak sampai lagii.

Taaadaa! Sampai dah mereka. Mereka sampai je bermakna dah boleh makan laa kiranya. Hehe. Takkan nak bedal dulu walhal semua belum ada yedakkk? Nampak mcm tak ramai. Tapi ketawa macam ada 20 orang satu meja. Hahaha.

The seafood? Its super delicious and soo soooo yummy! Theres no plate. Nasik dia letak atas paper brown tuu aku taktau apa nama dia tapi kalau aku beli mee goreng ke murtabak kee kat pasar lambak haa kertas coklat tuu laaa. Meja tu dah dicover dgn plastic so its clean kalau makanan kau terkeluar dari paper tu pun takde hal ah. Seafood dia banyak laa gak. Gua paling suka kupang, lala. Aku makan banyak gila kot. At the end, aku org lambat siap makan sbb aku makan banyak kekekekee. Lagipun Wana dah kata, habiskan ni Rrai lala ni dieorg ni tak pandai makan lala (ke Wana saje nak bagi aku makin gemuk?). Malahan Mirul also told me to finish the seafood haa apa lagi makan je laa takyah malu-malu kalau malu bukan dapat apa HAHAHAHAA.

Masa makan. Siapa laa ambik gambar ni nampak tak iols tengah kopek kupang ke lala tu. Banyak gilaa aku makan hahaha. Nasik dan air korang boleh mintak lagi kalau dah habis. Dan aku lah antara manusia yang mintak tambah nasik tu kahkahh. But I share with Ayu separuh. Air pun kiteorg mintak refill SATU JAG lagi. Aku lupa air apa ni. Ribena? Berry? Grape? Tapi bukan sirap ah ekh typical pulak kalau sirap.

Gambar makanan takde yang betul2 clear. So aku ambik dari facebook panchor station. Nahhhh.




Hukkhuk. Kupang T_T
Sedapppnyaaaaa kalau dapat melantak awak masa tengah taip entry ni.


And. Guess what. They celebrate my birthday here ok. *crying* Terharuuuu titew laaa awak niiii. I dont know who buy the cake but I guess Aida laa kot sbb celah mana pulak Wana nak sorok cake sbb aku naik satu kereta dgn dia. Takkan Amy pulak bawak cake naik moto kan? Hahahaha. Aku g basuh tangan, lepas basuh tangan dan duduk tu, tiba2 semua nyanyi lagu happy birthday. Orang kat meja belakang kiteorang pun nyanyi sama. Ohmygod I was so surprised ok! Sumpah terharu laaa uols buat gini. Ni makin sayang ni. Hikhikkk. I also got balloon from the panchor station. Sebenarnya ramai jugak yang celebrate birthday kat sini dan kalau uols nak celebrate birthday here, tempat ni kira macam boleh planner utk korang laa. Terima kasih abang comel topi merah bawak kek untuk saya. Hehekkkk.

Gila tak lebar aku senyum? Ada cake kot. Hahahaha. 


Awak semua ni manis betul lah. Boleh kena diabetes tauu titew.

My happy face Hehehh

My extra super happy face LOL

Awat suka sangat ni Rrai oi hahahaha Ayu je pandang kamera ni aishhh

I add brighten tiga kali k untuk gambar ni hahaha. Sebab gelap maklumlah malam masa ni. So abaikan laa muka Rrai yang macam terlebih pengcahayaan tuuu. (padahal muka hitam kahkahh) Ni Khai. Salah sorang kawan dari sekolah rendah dulu. Dia ni dulu kira atlet ah sbb kiteorg satu rumah sukan hehehehe. (ke aku salah orang? kakakakakaaa) Aku dulu lari mana laju makan je kuat.

With Wana super cute!

Wana. Ni lah belon yang panchor station sponsor tu hekkhekk comel oi kaler pink tauuu!

Dari kiri. Ayu, Aten, Wana. Tiga heroin manis malam tersebut hehehe.

Unfortunately theres no picture of me and Aida on that night. Tapi sbb I nak jugak ada gambar dgn Aida dalam entry ni maka nahhh ini gambar dgn Aida masa di Langkawi hehehehe. Makin comel jee si Aida ni sekarang. *jeles*

A slice of cake. Siap sedia untuk masuk dalam perut saya. Hehee

Kesemua watak utama. Hihi. Kedai pun dah tak ramai org masa ni. Major dah balik. Orang pun dah siap2 mengemas.

The last picture from us! Thankyou to all of you sudi makan makan sama sama. Lepas ni kita reunion tempat lain pulak lah. Hihi. *masih dalam perancangan* But for sure Iols kena kumpul duit ah camni karang dia ajak aku travel Bali ke karang melopong lah I babai je tak dapat ikut kekekeke. Most of them dah berkerjaya so duit dieorg memang berkepok ahh wallet tebal jee memasing. Kalau laa Wana nak belanja aku Myvi ke kan kan hukhukk seronokssss uolssss.

Aku harap lepas ni kalau ada reunion lagi, makin ramai yg dapat join. Baru meriah kan kan. Alangkan 12 orang ni je dah riuh kalau 20 orang? Pehh kompem meriahriahriah gitu! Reunion is always something best to plan. Dulu lepas habis sekolah menengah pun bdk sekolah aku buat reunion. But mostly now reunion time raya je sbb majoriti belajar jauh lain lain tmpt. Aku nak tunggu reunion stilettorianss pulak ah lepas ni. Takpon reunion budak duus kelas aku ke kan. KAHHHKAHHH. Nak ke Yen dari Penang, Tima dan Siti dari Kedah, Wan dari Pahang, Mazura dan Ummu dari Terengganu dan lain lain tmpt tu datang semata reunion? kekekekeee. Jauhhhh T_T

Bagi sesiapa yang nak try makan seafood di Panchor Station boleh laa hubungi 0177640230 untuk booking atau kalau ada sebarang pertanyaan. You also can visit their facebook HERE. I'm not sure kalau boleh main datang je order sbb aku pun masa ni Aida yang booking. The seafood? Sedap sangat tak menyesal kalau anda cuba!



Thankyou for reading this entry. Tataaa!



4 comments:

  1. bestnya...untung ada kawan2 happening macam ni

    jemput singgah ke Blog kita gak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehee mmg untung kak.. Tak sangka dieorg celebrate huuhuu *terharu*

      Delete
  2. wah sedapnyeeeeee...sronok makan ramai2 kan hehe

    ReplyDelete

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yg lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...