Monday, 21 March 2016

How To Look Pretty In Fashion Trend Glasses | Tips Untuk Nampak Cantik Bagi Si Pemakai Cermin Mata



ASSALAMUALAIKUM|SALAM SEJAHTERA
Hai uolsss!! Kembali lagi saya di sini untuk mengkongsikan tips to my beloved readers how to look pretty super gorgeous extra cute in fashion trend glasses! Hehhehh. Kalau korang ikut tips I bagi ni, InShaaAllah jadi pretty super gorgeous extra cute tau. Percayalah.

If you are a girl who wears glasses, you might understand that finding the right makeup and hair to pair with your glasses can be a tricky business. Luckily geek has never been more chic especially since famous celebrities like Anne Hathaway and Kristen Stewart regularly rock their fashionable frames and the gorgeous beauty looks to go along with them.

Oleh itu, I took some effort to find some of the best ways to look pretty in fashion trend glasses to accentuate your best features. Keep scrolling to find out more! Nak cantik kan kan? Haa. Kalau nak cantik, kena laa rajin membaca sikit. Hihi. Bak kata pepatah mana entah iols curi, "Nak cantik jangan malas" Heheh. Teruskan pembacaan anda yaa kawan-kawanku sekalian.



A high bun is a no-fuss way to look instantly chic. Pair it with tinted lips and lightly defined eyes for a pretty yet simple and sophisticated look. Nah. I also share step by step untuk bikin high bun ni. Comel sangat tauuu !!


Consider this is the green light to go bold with both of your eye makeup and lipstick. Take winged eyeliner up a notch by extending it a little farther than you usually do and colour your lips a fun, coral hue. Tahu kan apa itu winged eyeliner? Yang kat hujung mata lentik sikit tu. Here I attach a step by step tutorial to make winged eyeliner. This is how you can make a perfect winged line gituuu. Tapi bagi sesiapa yang dah biasa, they dont usually winged their eyeliner camni. Pakai eyeliner pensel/solid pun dah ok. But for sure bila pakai cermin mata nanti, mata uolss akan nampak lagi cantik!!


For an ultra feminine look that is perfect for daytime, keep your makeup simple with a few coats of mascara and a tinted lip balm. Loosely curl your hair and pin back a few strands to keep them out of your face. Percayalah, daya penarik diri anda akan nampak lagi menyerlah gituu. Lagi-lagi bila pakai glasses, nampak berkarisma sangat.


If you happen to have bangs, try this look on for size. Muka anda akan nampak lagi wowww!! Keep the focus on the top half of your face by pulling your hair into a cute bun. Go with bold eyebrows, layers of mascara and dark eyeliner.
Keep your eye makeup neat and precise. Let a daring lip colour to steal the show. Lipstick merah mak ngah pun sebenarnya akan membuatkan wajah nampak cantik sangat bila dipakai dengan cermin mata ni tau. 


Antara artis yang I like most bila pakai glasses ni is Taylor Swift! Omg cantikkkkkk sangattt diaaa ni!! Untuk nampak cantik bila pakai cermin mata ni bukan sahaja untuk mereka yang berambut panjang, tapi yang berambut pendek pun nampak comel bila pakai cermin mata ni sebenarnya. 


Bagi yang bertudung juga akan nampak cantik bila uols pakai cermin mata. Usually aku rasa orang yg pakai shawl bila pakai glasses ke sunglasses ke, serius lawa. Percayalah kataku ini.

I hope this entry berguna untuk semua yang membaca! Siapa kata pakai cermin mata tak boleh melawa dan tak cantik? Girls who wear glasses is super cute ok! Hihi

Tataa!


2 comments:

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yg lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali.