Tuesday, 16 February 2016

Tajuk dalam entry.



ASSALAMUALAIKUM | SALAM SEJAHTERA

Terdetik nak buat post ni setelah baca entry kak Fiza Rahman yang INI. Uols boleh click untuk baca. Berkenaan penganjur yang buat GA tapi tak pos pos hadiah dan tak beri hadiah yang telah dijanjikan kepada pemenang.

Aku pernah kena ke? Sadly yes poor you Rrai HAHAHAHA. And off course lepas tu gua dah insaf nak gigih tunggu hadiah sampai padahal dalam sebulan tu pun belum tentu dia nak pos hadiah kau. Kalau pos lepas sebulan tu bernasib baik lagi. Kalau dia mmg takde niat pun nak kasi hadiah tu sebab dia cuma menjanjikan omong kosong hadiah lumayan padahal bukan setakat habuk bayang pun takde memang laa kasihan sungguh siapa yang menang tu.

Dia janji.
Menang barangan shaklee bernilai seratus ringgit.
Menang barangan shaklee bernilai lima puluh ringgit. [aku menang kategori ni]
Bagi aku RM50 tu besar nilainya.
Last-last kau ditipu kerana dia cuma batak nak follower blog ramai dan nak suruh orang follow instagram dia je. [k fine kasar ayat gua nampak]

Itu satu. Yang memang sudah terang tak payah disuluh mmg menipu. Ni yang kes dah bagi details berzaman tapi takde khabar langsung apa cerita? [yang ni aku kena lepas kes penipu shaklee tu] Kalau satu takpe laa jugak. Bila aku baca balik email lama2, eh aku menang ekh? eh aku dah bagi details ekh? eh asal tak sampai sampai ekh? ekh ekh ekh? Kalau satu je takpe. Tiga GA weyh aku menang dan hadiahnya langsung tiada illekkkk. HAHAHAHAHAHA. Kelakarnya lahai rasa.

Aku set dalam kepala, ada rezeki ada laa. Gua malas nak mintak mengemis pada penganjur yang buat GA tu. Sendiri mahu ingat lah ya. Dia taknak bagi takpe. Itu nanti urusan dia dengan Allah.

Kasar ke ayat aku bila aku kata orang macam ni batak follower je bila dia tipu orang yang join? Padahal org bkn tak tau nama fb dia ig dia gambar dia semua. [k ni sebenarnya aku merujuk kepada penipu shaklee tu sbb geram aku tak habis lagi kahkah] Mujur lah aku ni seorang manusia yang tak mahu isu ini dibesarkan sbb kalau gua jahat, gua dah publish entry special pampang muka dia tu. Fuhh

Aku pernah jugak buat GA. Paling lambat seminggu aku pos. Tapi aku tetap keep in touch dgn pemenang sbb aku taknak dia tertunggu padahal aku tak post lagi. Kalau lambat cakap lambat. Amanah tu oi. Selagi tak bagi hadiah tu berat jee rasa. [lepastu gigih ajak mak g pejabat pos sbb nak pos hadiah HAHAHAHAA]

Aku rasa entry ni ayat aku kasar. Kuikui. Sorry yee tuan tuan dan puan puan.



15 comments:

  1. Batak memang macam tu.. saya pon terkena jugak..lepas tu senyap jee..nasib hadiah GA yang saya menang tu tak mahal mana.. tak ada lah putih mata tak dapat..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu laa. Masa sy menang shaklee tu terngiang ngiang jugak HAHAHAAA sbb serius dah lama nk try shaklee.

      Delete
    2. Penah kene gak. Dah bagi details tapi senyap je posmen xsinggah ke ekh ekh.

      Delete
  2. rasanya blogger yang mana pernah menang majoriti pernah kena tipu. Ain pun pernh. kononnya menang 1st place but untill know nothing happened. and tuan blog tu still menari2 di TL twitter. takkan nak tuntut en ? huhuu. anggap takdak rezeki jaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. tu laa. dah jadi benda biasa kan. major dah kena dah benda mcm ni.

      Delete
    2. Stil menari nari tak tahan tu ayat hihihi

      Delete
  3. Salam , sebab tu masa nak jadi sponsor fikir baik baik mampu ke tidak kan nak bagi hadiah yang dijanjikan

    ReplyDelete
    Replies
    1. wassalam. sy pun sama kak. sbb tu jarang jadi sponsor sbb takut tak mampu.. hihi

      Delete
  4. Tak pernah menang GA. hehehe. sekarang ni ramai yang tak jujur. guna kaedah cepat naik follower dengan GA pulak tu. kesian orang tertunggu2. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. InShaaAllah akan datang turn sis menang.. hehee

      Delete
  5. saya baru feel macam ni...mungkin kena tunggu lagi kot...ada dua lagi hadiah blom dapat...tuan dia pun xbls apa2 pun....sodih! T^T

    ReplyDelete
  6. sebarkan je ish tak malu däar batak ish aku nak maghoh betul lah haihhhh

    ReplyDelete
  7. geramnyaaaaa hm bertabah dear rrai omey

    ReplyDelete
  8. ader gak ke macam tu...nape lah aniaya orang kan...

    ReplyDelete

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yg lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali.