Nature Republic Aloe Vera 92% Soothing Gel *must have product!



ASSALAMUALAIKUM | SALAM SEJAHTERA

Here another my own testimoni and review of Nature Republic Aloe Vera 92% Soothing Gel. Dah lama jugak aku guna aloe vera ni. Baru hari ni nak snap picture dan upload dalam blog. Hihii. Sebab aloevera ni best. Serius best sangat. Sbb tu aku nak share dengan korang. Lagipun, aloevera ni banyak kegunaan dia tau! Ok firstly jom tengok apa kelebihan dan keistimewaan aloe vera soothing gel ni.


NATURE REPUBLIC ALOE VERA SOOTHING GEL is made out of 92% ALoe Vera. Aloe vera truly is a miracle plant. Grown in drier climates such as those of Africa and India, this herbal remedy can provide natural relief for a variety of conditions including dry skin and severe acne. The beneficial part of the aloe vera plant can be found in the clear, sappy substance hidden within in its long, thick leaves.
Aloe vera can promote healthier skin. Aloe researchers also report that aloe can hydrate through three epidermal layers of the skin when used topically. Aloe provides the benefit of driving nutrients and other constituents into the deeper layers of the skin, which promotes epidermal health. Aloe vera can be used to:
☆Provide hydration to the skin
☆Promote an attractive, refreshed and healthy appearance
☆Reduce the appearance of damaged skin
☆Cool and soothe the skin after prolonged sun exposure

According to legends, Cleopatra swore on the powers of pure aloe vera gel, honey and milk. She used to bathe in milk and honey and moisturized and protected her skin with the gel of the aloe vera. Three natural ingredients improving the health and skin tone.
1. Membuatkan mata anda lebih tenang (relax)
Jika anda yang jenis tidur lambat, sukar tidur, produk ini terbaik untuk anda. Caranya, ambil cotton pad lalu letak di cotton pad dan diletak di mata. Hasilnya? kulit di sekitar mata jadi lembab dan lembut! Paling baik jika anda letakkn gel aloe vera di dalam peti sejuk terlebih dahulu.
Yang ni aku tak pernah buat sebab selalunya aku terus sapu pada muka tanpa menggunakan kapas. Aku letak dalam peti sejuk dulu, tak lama pun, kadang tak sampai satu jam aku letak, lepastu keluarkan dan sapu kat muka. Feeling dia sumpah best weyh!

2. Sebagai perawat rambut
Masalahn rambut kusam, kasar, bercabang ataupun kering dapat dihilangkan dengan produk ini. Caranya, letak secukupnya di rambut kemudian usap cepat di rambut.

3. Kulit terbakar
Aplikasikan di tempat kulit terbakar, gel aloe vera ini juga boleh menghindarkan anda dari gigitan atau sengatan serangga. Dapat melegakan kulit sensitif dan sunburn. 
Yang ni selalu aku aplikasikan. Selalu sangat. Sebelum nak keluar rumah aku sapu aloe vera kat tangan. Kadang dalam kete pun aku tibai sapu. Adik gua pandang gua seperti perempuan gedikkk je kahkahhhh.

4. Pelembap di seluruh tubuh badan
Sapukan gel aloe vera di bahagian tubuh/wajah yang kering secukupnya, gel aloe vera ini boleh tangani bahagian kulit anda yang kering. Sapu pada permukaan kulit yang kering sebagai pelembap.
Ni pun selalu aku buat! Best sangat sangat! Sebelum nak tidur, aku sapu aloe vera gel ni kat seluruh badan. Sebab apa? Sebab dia terbukti melicinkan dan melembapkan kulit aku. Sebelum ni, aku mmg selalu pakai losyen. Selalu sangat sangat sampai dah jadi rutin. Yaa. Mmg mcm perempuan gedik aku akui HAHAHAHAA.Tp kulit aku kering. Jadi terpaksalah pakai. Kalau tak pakai aku rasa tak selesa. Apa aku pegang nanti rasa mcm nak jatuh jeee. *hiperbola* Tapi serius I tak tipu. Jadi lepas beli alovera ni terus aku gantikan rutin losyen tu dgn aloevera ni. Alhamdulillah, serasi. Malahan sampai esok pagi pun kita boleh rasa kulit kita lembut dan tak kering.

5. Gunakan selepas mencukur jambang
Kulit pasti jadi sensitif apabila dicukur setiap hari, jika gel ini disapukan boleh mengembalikan kelembapan kulit dan mengurangi keradangan atau kemerahan, boleh digunakan untuk lelaki dan perempuan.
Sesuai sangat kalau lelaki yang lepas cukur misai ke jambang apa janggut aku pun taktahu nama dia, pakai aloe vera ni. So tak kasar kulit lepas cukur kan kann..

6. Kuku
Jika kamu usap-usap di kuku dan kulit, gel aloe vera ini memberi kelembapan dan mengurangi kerapuhan kuku. Sangat berguna buat anda yang punya kuku tangan dan kaki yang rapuh dan tidak berkilat.
Selalu pakai kat tangan dan sengaja pakai kat kuku sekali. Kekekee. *gedik* Tapi kandungan alovera ni banyak tauu isi dia. 300ml tuu. Sbb tu selagi tak habis gua syokkk je bedal sapu banyak-banyak. Hahaha. Sbb ada stok lagi dalam laci. Jadi kalau habis, ada lagi. Hihii

7. Berkesan untuk melembapkan kulit 
Gel aloe vera dicampurkan dengan 1-2 titisan jojoba oil atau minyak argan yang fungsi sebagai untuk melembapkan kulit.
Kalau tak dicampurkan dgn minyak jojoba atau argan pun sebenarnya kandungan aloevera tu dah membantu untuk melembapkan kulit. Serius.

8. Mekap tahan lama
Mungkin anda tidak percaya, untuk mekap tahan lebih lama, sapu gel aloe vera pada wajah sebelum menggunakan foundation atau campurkan gel aloe vera bersama foundation untuk dijadikan makeup base.
Ni pun pernah jugak buat. Best laa jugak. Aku sapu aloevera ni dulu kemudia pakai bb cream. Jgn apply banyak sangat pulak tauu. Lagi satu kalau toner habis ke, boleh guna aloevera ni untuk gantikan toner uols. Kalau makeup remover uols dah habis, jangan risau pakai aloevera ni pun boleh buang mekap kat muka tu. Aku pernah cuba. Sbb makeup remover aku dah habis. So aku ambil kapas dan letak aloevera ni atas kapas tu. Lepas tu gosok kat mata yang ada mascara ke eyeshadow ke eyeliner tuu. Tadaaaa! Korang boleh nampak dia menanggalkan mekap korang kat atas kapas tuu. Mudah kan? Macam2 boleh buat dgn aloe vera ni tauu.

9. Masker kulit
Bagaimana caranya? Sapukan gel yang sejuk di kulit pada kertas masker (masker cotton yang kering), letakkan di wajah selama 15 minit. Kulit anda lebih segar dan tenang selepas itu.

10. Parut
Sapu di bahagian yang terdapat parut atau stretchmarks, sapu 1-2 kali sehari dan rasailah perubahannya.

..................................................

Satu dah bukak. Satu lagi belum. Heheh. Cuba teka yang mana?


Aloevera ni ada penutup/ pelapik putih tuu yaa. Nampak tak sebegitu rupa sbb aku baru lepas keluarkan dari peti ais hehehe.


Tinggal separuh jee hehehh. Nampak sangat selalu guna. Jernih je kaler dia. Bau dia best tauu!


Close up. Nampak tak? Bila pakai ni, cepat meresap kat kulit tauu. 


Nah Iols tunjuk sikit. Hihikk. Best tauu sapu kat tangan. Boleh hilangkan sunburn, boleh lembutkan tangan, boleh licinkan tangan dan paling penting, lembap dan tak kering.


Nampak tak. Produk ni sangat multifunction kan. Macam2 boleh kita aplikasikan. Bekas dia besar. Isi pun banyak. Berbaloi beli. Untuk lebih mudah, korang boleh letak dia dalam satu bekas kecik yang lain. Aku letak dalam bekas baby johnsons yg kecik tu. Senang nak bawak masuk dalam beg dan bawak g mana-mana. Kalau nk bawak yg hijau ni besar sangat. Mmg lah tak mesra travel. Tapi bersyukurlah bila sesuatu produk didatangkan dengan kandungan yang banyak dan besar. Kalau kecik dan sikit, nanti uols komplen pulak. Bukan apa, aku byk baca org komplen aloevera ni besar sangat dan susah nk bawak g jalan. Itu inisiatif sendiri laa isi dalam bekas kecik sikit kalau nak bawak g jalan jalan. Karang dapat produk yg kandungannya sikit dan boleh pakai sekejap je, nak ke? Ni aloevera ni entah bila laa nak habis hahaha. Jimat betul. Kalau aku tak perabis pakai kat badan, mesti tak berapa nak luak kalau setakat sapu kat muka jeee.

Siapa pernah cuba aloevera soothing gel ni? Best kan!

Kalau anda berminat boleh hubungi 019-6373 924

K laaa uols. I nak sambung sapu alovera dekat muka pulak hahahah *gedik melampau kau Rrai*
Kalau nak beli, boleh wasap saya yaa. Tataaa!



31 comments:

  1. Akak guna ni jugak untuk base make up..best..segar je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best kan akak! hehe. Sy suka pakai sejuk2 fresh keluar peti ais sebelum apply mekap. Nyaman gitewww

      Delete
  2. Mcm best aje...Untuk jerWat boley tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sy pun pakai time ada jerawat. Nanti bila tangan gatal picit jerawat tuu sampai dah merah2 muka sy apply aloevera ni sbb cuak pulak tgk jerawat tu mengganas hahahaha. Then aloevera ni coolkan jerawat tu so dia tak mekar mewangi~~

      Delete
  3. Ooo bagus2 nie..

    Assalam jemput join GA saya...

    https://www.biskutsemperit.my/2016/02/giveaway-cash-rm30-feb-2016-by-ahbar.html

    ReplyDelete
  4. teringin nak beli tapi tak beli beli lagi hehe :) murah gila Rrai jual, jadi stokis untuk Nature Republic ke? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi taklah.. Kite jadi dropship je. Boss yang restock kat sana..

      Delete
  5. Saya ada gel tuh. bau dia memang best. Tak busuk wangi je. Patuh sejuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bau dia mmg best. Simpan macam tuu je pun still bau dia sama jee tak busuk.. Sbb tu natural bau dia..

      Delete
  6. Murahnya.. kebaikannya banyak pula tu. Menarik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg multifunction aloevera ni. Satu badan boleh pakai. Best!

      Delete
  7. alaaa qila terliur lipbalm aloevera tu ;(((((

    ReplyDelete
  8. rasa nak order pula hahaha tunggu!! InshaAllah hehe

    ReplyDelete
  9. Nk tnye mcm mne nk pkainye sapu aloe vera ke muke slama berapa eh bru basuh..lg stu knp klu pkai mke mcm rse trbakar je..lpstu jerawat tumbuh..adakah itu tdk sesuai dgn sye

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy pakai ikut suka hati nak pakai kejap atau lama. biar semalaman pun sy pernah. alhamdulillah tak pernah rasa terbakar sbb kandungan aloevera ni menyejukkan muka lagi2 kalau ada sunburn mmg best sgt pakai. mungkin tak sesuai dgn awk barangkali. atau kulit awk sensitif. sbb aloevera ni takde kandungan kimia yg boleh bahayakan kulit

      Delete
    2. Elok ke pakai kat muka?sebab ade org cakap tak bagus ngan bahaya tetibe rasa mcm takut nak pakai pulak em

      Delete
    3. Elok ke pakai kat muka?sebab ade org cakap tak bagus ngan bahaya tetibe rasa mcm takut nak pakai pulak em

      Delete
  10. Salam. Jual lagi tak aloe vera gel nie?

    ReplyDelete
  11. Letak dalam peti ais tu setiap masa ke @ bila nk guna je letak dlm peti aia dlu.?

    ReplyDelete
  12. Letak dalam peti ais tu setiap masa ke @ bila nk guna je letak dlm peti aia dlu.?

    ReplyDelete
  13. adakah gel ini boleh menghilangkan jerawat dan bekas jerawat ? kerana sy sedang mencari penyelesaian untuk masalah tersebut. tq

    ReplyDelete
  14. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  15. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  16. Salam , nak tnya aloe vera gel ni boleh guna dengan apa2 krim malam tak?

    ReplyDelete
  17. Hi , jual lagi tak aloe vera ni ?

    ReplyDelete

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yg lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali.