ABOUT POLICY TUTORIAL FREEBIES REVIEW TEMPAHAN

TUTORIAL taknak bagi background bergerak [SIMPLE TEMPLATE]



ASSALAMUALAIKUM | SALAM SEJAHTERA

Tutorial ini adalah bagi pengguna simple template. Yang mana tak nak background blog dia bergerak bila kita scroll ke bawah ke atas ke mana mana sekalipun heheheh. Bagi aku lebih okay kalau background tu tak bergerak. Sebab bila dia gerak, body blog pun gerak sama, dua dua gerak mcm tak berapa kemas. Caranya mudah je kalau taknak bagi dia gerak gerak. Kira statik gituu.

Tekan customise.

Dekat background, nampak kan ada scroll with page. Sila untick yee. Lepas tu save.


Siap. Senang kan kan. Maka dah tak bergerak la background tu hehehe.




Jom join segmen yang saya anjurkan. Klik SINI
Nak tengok tak template denim saya edit? Klik SINI dan SINI
Nama-nama bayi perempuan yang comel-comel dan bagus? Baca kat SINI

No comments:

Post a Comment

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yg lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...