ABOUT POLICY TUTORIAL FREEBIES REVIEW TEMPAHAN

Siap baju baru untuk 2016!

ASSALAMUALAIKUM | SALAM SEJAHTERA


Alhamdulillah. Berjaya jugak siapkan template baru untuk blog sendiri setelah hampir dua minggu gua tangguh tangguh hahahaha. Sebenarnya dari tahun lepas aku proceed design ni [ayat bajet cam tahun lepas tu berkurun beno] tapi sebab busy tu busy ni g sana g sini g makan g mandi g bagi kucing makan g mandikan kucing jap hehe maka asyik tangguh je. Plus, aku siapkan design blog org lain dulu sbb bagi aku design utk blog org yg dah bayar tu lagi penting dari blog sendiri yang gedik tiap masa nak baju baru hahaha.

Tak ada apanya pun yang beza. Tema dan warna masih sama. Lol. Sebenarnya kombinasi warna yang aku nak gabungkan ada lima. Tapi gua mcm berkenan dengan combine dua warna je. Kat bawah ni design lama. Mmg aku nekad nak tukar design sbb bunga kat header tu terlalu typical kini. Maka kita pakai bunga lain plak kakakakaa.


Ni design baru. Lebih kurang je kan? Hahak. Sebenarnya aku banyak give up berkali sbb aku asyik tak berkenan je. Tersalah situ lah tersalah sini la. Actually aku nak pakai background border bergambar yg aku dah design. Tp sbb terkurang ukuran dan aku malas nak adjust balik, aku pakai border biasa je. Untuk background sidebar, a big fat thanks to mastura aziz sbb dia yg tunjuk tuto cemana nak buat kat aku. Actually lama gila dah. Tp sbb kalau buat background kat sidebar cam leceh maka aku bookmark dulu dan baru semalam aku buat hehehe.  [TQ mas muah muah!!] Banyak sebenarnya yg aku bookmark kalau aku rasa tuto tu berguna. Untuk design baru ni, sampai ke indon sana aku refer tuto hahahahaha. TQ kepada semua blogger yang aku guna tutorial dia. Header pulak korang ingat tak entry aku yang INI? Itu watermark aku sebenarnya hahaha. Adudu nampak noh malas. Aku just tambah text jek.


Yes or No? Kalau No aku merajuk belakang pintu. Hahaha. K tataa!


Jom join segmen yang saya anjurkan. Klik SINI
Nak tengok tak template denim saya edit? Klik SINI SINI dan SINI
Nama-nama bayi perempuan yang comel-comel dan bagus? Baca kat SINI
Review Krim Kunyit bagus untuk kulit kita! Baca SINI
DIY kerusi hipster. SINI








19 comments:

  1. Yaaaaas! lawa laaaa.. suka sangat header Rrai ! :D

    ReplyDelete
  2. Nice lah, Rrai! Suka sangat design yang baru ni :)

    ReplyDelete
  3. I prefer the old header actually..hihihi...tapi yg baru nmpk kemas dan tersusun setiap satunya :)

    ReplyDelete
  4. Semuaaaaaaa cantik! header cantik, sidebar cantik, semua cantik. :))))

    ReplyDelete
  5. @Sally Samsaimanhehe yang lama lawa ke kak sally? sy ingatkan cam simple sgt tak lawa. tq akak!

    ReplyDelete
  6. Banyak ke kucing rai? hee. Baju baru memang cantik :D

    ReplyDelete
  7. Banyak ke kucing rai? hee. Baju baru memang cantik :D

    ReplyDelete
  8. @Anis Khalilahtakdelah banyak sangat pun hehehe. thankyou :)

    ReplyDelete
  9. Salam Rrai, cantik memang berbakat , akak pon macam rrai , kalau buat baju untuk blog ade je tak puas hati .

    ReplyDelete
  10. suka sangat yg baru ni! nampak lagi segar!
    ^_^

    ReplyDelete
  11. @The KehalusanKelembutanterima kasih kak. Hihi. Tu laa sy pun selalu je rasa macam tu

    ReplyDelete

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yg lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...