List post comel dalam entry?

ASSALAMUALAIKUM | SALAM SEJAHTERA

Firstly I would like to say sorry to Najwa Zahid sbb lambat jawab pertanyaan dia. Actually aku tertanya-tanya seketika ruang comel apakah yg beliau maksudkan. Kemudian bila dia kata list post, rasanya betul laa kot apa yang aku fikir hehehe.

Rasanya beliau maksudkan yang ni:


Betul tak sis? Kalau salah mohon maaf yaa anggaplah ini entry potpet aku sebelum tidur hahahaha. Sebenarnya untuk ruang list post ni aku upload sendiri gambar divider tu dan aku tulis post tu semua macam biasa. Caranya? 

Upload divider apa yang uols berkenan [insert image] mcm yang selalu kita masukkan gambar dalam post entry tu. Haa camtu laa. Lepas tu tulis la apa-apa ayat yang uols nak. Contoh mcm apa aku tulis tu. Secara tak langsung, korang boleh menarik minat pembaca dan meningkatkan pageview. Mana tahu ada yg tengah baca tu tak join lagi segmen aku, bila dia baca aku tulis mcm tu mesti laa dia kata, wahhhh budak ni buat segmen rupanyaaa nak join lah. Haa kan dah ada org join hehehe. Lepas tu di akhir ayat yg mcm Tengok kat SINI, Baca SINI, klik SINI tu, macam biasalah yg kita selalu buat bila backlink. Korang backlink ke url entry korang tu. Taktau cemana? Klik SINI

Taktau mana nak dapat divider macam aku? Nah.




Sebenarnya list post tu aku buat secara manual je. Hihi. Upload gambar, tulis ayat dan backlink url. Korang pun boleh laa cuba yaa. K good night selamat malam!







5 comments:

  1. hehe..btul2. yg tu la mksd sya. x tau nk describe mcm mne msa nak tnya tu. Tq rrai. bolehlah sya apply dkt entri plak lpas ni. <3

    ReplyDelete
  2. bgus idea ni..siss kite nak gune divider tuh..ambik eaa

    ReplyDelete

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yg lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali.