Krim kunyit pengganti krim malam #Review

ASSALAMUALAIKUM | SALAM SEJAHTERA

Hai everyone! Fuhh rasa mcm lama noh aku tak update. Oh well mmg lama last post sunday 3 november tu kira lama laa tu bagi aku sbb kalau boleh gua hari-hari nak update blog cabuk ni hehehe. Here another review and beauty product that I want to share with all my readers. Aku dapat barang ni dah lama. But I need to used it first baru aku boleh buat review kan kan. Jadi meh I nak kongsi hasil penggunaan saya.

Ini ialah krim kunyit dan sabun kunyit. And the another one is lip tattoo yang peel off punya tu. Ketiga-tiga barang ni I got free from the beautiful gorgeous Kak Yana. Yaa free. Baik gila dia. Because she told me I keep supporting her and this is her gift to me. Auchh thankyouuuu Sis muahh muahhh!


Krim kunyit ni penutup dia warna merah. Original from Thailand. 


Kualiti dijamin ye. Takde siapa touch touching krim tu sebelum dipos sebab ada sellotape tulisan thailand tepi dia. [which I always see people touch krim kecantikan safi dll and leave their cap jari sbb krim tu takde sellotape. *gua dulu guna krim safi maka gua mmg alert bab bab sentuhan ni sbb jari engko berkuman siapa tahu hahaha*]


Taraaaaaa! Cantik jee lepas bukak penutup dia. Btw atas krim tu ada pelapik plastik putih. Sebab tu uols tengok dia sekata jee. Alaa mcm pelapik yg atas compact powder tuu. Dah laa ada sellotape. Pastu ada pelapik lagi. Quality bagus betul product ni.


Ini pulak sabun kunyit. Siap potong2 buat bekalan kalau dah habis nanti. Hihi. Senang.


Ni gambar selepas beberapa kali penggunaan. So nampak la luak sikit sori hehe. Aku sapu sikit kat tangan aku tu. Nampak tak? Actually bila korang pakai krim kunyit ni ni, takdelah kuning noh muka tu. Propa jee semua tu hahahaa. Memula pakai pun aku curious gak adakah krim ni akan meninggalkan kesan kuning kat muka. Rupanya tak pun. Semua ni sebab aku terpengaruh dengan satu cite Thailand bertajuk A Little Thing Called Love yang femes dulu. Siapa tengok cerita tu mesti ingat ada part yg budak pompuan tu tenyeh kunyit kat badan ngan muka dia sebab dia nak jadi putih dan cantik hahahaha. Risau oiii aku kalo muka jadik kuning mcm dalam cerita tu mula-mula. Hahaha


Ni haa cerita tu. Yg pakai spec tu laa heroin dia.


This one! Nampak tak kuningggggggg? Hahahahhaa


Perempuan ni sangat sangatlah cantik sebenarnya. Sebab dia lah aku pakai krim kunyit tiap malam sebab ikutkan dia punya tips nak cantik kakakakakaaa. [doakan aku cepat cantik ye muahaha]




My review:
Krim kunyit ni bagus pakai waktu malam. Sebab dia membantu rawat kulit kita masa kita tengah tidur mimpi putera raja heheh. Siapa yang nak cari night cream tapi malas nak kena pakai day cream toner serum dan nak jimat kos, aku sarankan korang try krim kunyit ni. Sebab dia dah jadi pengganti krim malam aku [sebelum ni aku pakai night cream satu jenama femes ni and i stop using it then i try krim kunyit as my night cream and its work!] Kenapa aku kata bagus korang buat night cream? Sebab esok paginya aku perasan effect krim kunyit ni sama macam effect night cream jenama femes familiar yg aku pakai sebelum2 ni. Muka jadi lembab glowing jeee lepas bangun tidur tu [very suitable bagi org yg ada kulit kering sbb aku pun ada masalah kulit kering]. Plus, krim kunyit ni jugak membantu hindarkan kulit kusam [ini terjadi bila aku tidur setakat dua tiga jam sehari maka kulit aku mmg sensitif sikit kalau tido tak cukup ni mulaa laa dia memburuk kahkahhh] Jerawat? Alhamdulillah mengecut selepas aku pakai krim kunyit ni.

Kelebihan krim kunyit ni:
  • Mengecutkan jerawat.
  • Menghilangkan parut-parut jerawat.
  • Menghilangkan jeragat.
  • Menghilangkan tompok-tompok dan bintik-bintik hitam.
  • Melincinkan faedah krim kunyit thai.
  • Mengecutkan jerawat.
  • Mengurangkan Pigmentasi/Jeragat dengan berkesan.
  • Membersihkan kulit muka.
  • Awet muda.
  • Melicinkan kulit muka.
  • Mencerahkkan kulit muka.
  • Boleh mengecutkan jerawat skaligus hilang jerawat yg baru tumbuh.
  • Menghilangkan tompok2/bintik2 hitam.
Saranan aku: Apply nipis sahaja pada wajah. Jangan dok gatal apply tebal tebal sbb my first experiment aku apply nipis, berjaya. Glowing dan lembab jee kulit. Second aku apply tebal dan ada tinggal kesan kuning sikit. But it still work cuma ada kuning sikit jek. [sikit jek tak banyak dan tak nampak sangat pon] Apa pun night cream yg selama ni aku guna ianya mmg lebih berkesan kalau disapu nipis. [ke aku punya kulit je tak terima sapuan tebal tebal? hahaa]

KAT MANA NAK BELI KRIM KUNYIT/ SABUN KUNYIT NI?
Korang boleh whatsapp KAK YANA: 017-9361622
Nak beli secara borong pun dialu-alukan. Kak Yana ni pemborong barangan kecantikan. So kalau beli banyak lagi dpt murah. Dia trusted seller. Dont worry. Harga dia dijamin termurah di pasaran.

Selamat mencuba yaa uolsss!







41 comments:

  1. Wahhhhhhhhhh nam dalam cita a little thing called love. ahh paberat cita siam tu. hero nyaa meltingg dohhh, mario maurer <3

    ReplyDelete
  2. Krim tu mmg berkesan. Pernah cuba dlu. Hihi. Em cerita pun tgk juga. Haha eh tapi mcm ada tajuk lain je cerita tu. First love tak silap. Haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam.. nk tnya, lepas brhenti guna ade effect ape2 tk?

      Delete
  3. kalo akak sy kan, dia salu pakai kunyit hidup tumbuk jd masker..hik3..pg2 tu kuning je muka dia

    ReplyDelete
  4. Cik akak ada juga seketul....lupa je nak berkrim malam2..hihi

    ReplyDelete
  5. Wah kak yana tu, fiqa pun pernah beli daripada dia. Haha. Krim kunyit tu pun fiqa pernah pakai dulu, ok la tp tak suka pakai xtahu kenapa, haha.

    ReplyDelete
  6. @Aisyhah Nyaisheronya memang gantenggg banget kan kan! hahaha

    ReplyDelete
  7. @Ikaaaha'ah ada tajuk lain. betul laa tu tak silap sy first love tajuk dia. hehe. kannnnn. berkesan kan krim kunyit ni. best pakai

    ReplyDelete
  8. @Diya Hanunkalau buat sendiri tu yg kuning jee muka hahaha. kalau pakai krim kunyit ni tak kuning sgt pun sis.

    ReplyDelete
  9. @Fieyqa Adelovalaa awat tak suka pakai? sy suka sbb best pakai bangun tdur muka best jee

    ReplyDelete
  10. menarik jugak krim ni..kunyit memang bagus untuk kecantikan kulit kan..

    ReplyDelete
  11. Nammm <3 hahaha alaaa saje je guna a little thing called love ye!!!
    hahahaha nak gak ah kalau centu T_T
    hihihi

    ReplyDelete
  12. Hai akak, nak tanya krim ni okay ke bahan2 dia tu takde yg mcm merkuri ke apa eh? Saya guna kunyit serbuk+yogurt je baru ni letak dkt muka, mmg berhasil parut semakin pudar jerawat pun jarang2 naik. Cuma leceh sikit je, ada ternampak pasal krim kunyit ni mcm nk try je sbb nk gi travel ke susah jugak nak tempek kunyit tu nnt

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setahu sy dia bebas bahan bahaya..sy guna pun okay je. Utk lebih pasti better tanya KKM..

      Delete
    2. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=556913494467780&substory_index=0&id=191607460998387

      untuk cek krim bermekuri

      Delete
  13. Hai dears....aslam...bole tnya..krim.kunyit dan sabun kunyit takde kandungan merkuri ker..sy pngguna ni..takut one day jadi lain pla..nak tya tolong jwb ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Berdasarkan apa sy tahu mmg takde kandungan merkuri dan bebas bahan bahaya. Tapi kalau nak betul2 kompem lebih baik tanya yang pakar..

      Delete
    2. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=556913494467780&substory_index=0&id=191607460998387

      Untuk cek krim bermerkuri

      Delete
  14. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=556913494467780&substory_index=0&id=191607460998387

    Untuk cek krim bermerkuri...

    ReplyDelete
  15. Okay dah guna. bru smggu. Sedap gilos rasa muka. xde la lagi kulit kusam. hohoho

    ReplyDelete
  16. Dah berbulan apply krim ni . Seriously , mmang berkesan . Rugilah sape yg takut nak cuba . Haha

    ReplyDelete
  17. Hai saya baru pakai selama 3 hari. Bukan saya je sorang yg pakai anak2 perempuan saya 3 org pun pakai. Actually adik saya ni bought utk anak2 perempuan saya, sebab muka diorng banyak jerawat than saya tgk mcm best je tu lah yg saya try tu.. memang best bila pagi lepas bgn tdr, lepas cuci muka dgn sabun kunyit tu skali kulit nampak berseri dan yg best tu lebih anjal..

    ReplyDelete
  18. boleh hilang sunburn tak krim ni?

    ReplyDelete
  19. Kita pun pakai crem ni jugak..
    Alhamdulillah stkat ni mmg membuahkan hasil :)

    ReplyDelete
  20. whoa,mcm nak try lahhh !

    tQ info !!!!
    btw, dah join nih kannn ~

    http://nonasani.blogspot.my/2016/05/pre-loved-fixi-novel-giveaway.html

    ReplyDelete
  21. Babe, i pakai kenapa tumbuh jerawat eh? Lepastu sabun dia srs pedih sangat2 muka i. Hmm i tak tahu nak stop or nak teruskan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hmm sy pakai alhamdulillah takde timbul jerawat. Sabun dia pun tak pedih. Mungkin tak sesuai kot sis. Better stop takut makin teruk muka u.

      Delete
  22. Tumpang tanye, kt mane ye nak dptkan krim kunyit tu? Thanksss 😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya ada jual. Boleh wassap sy, 0196373924

      Delete
    2. Brapa ye harga including postage?

      Delete
  23. Assalam...nak tny skit...kalo pakai sabun kunyit dn krim kunyit ni ada rasa pedih dn panas tu ok ka tak ok?tlg jwb...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm. mungkin tak sesuai dengan kulit u. muka ada jerawat atau luka jerawat tak? sbb sesetengah sabun nnti dia pecahkan jerawat tu kalau cuci muka gosok kuat sgt. sbb tu pedih. atau bg sesetengah org, maybe sebelum ni dia pernah pakai produk yg menipiskan kulit sbb tu bila guna produk baru jadi pedih. kalau u punya skin takde masalah, tp pakai rasa pedih ni rasanya mmg tak sesuai. lebih baik berhenti amalkan. tak semua produk effect sama dgn semua org.

      Delete
  24. Saya pakai jerawat kurang tapi tumbuh blackhead sangat banyak 😭

    ReplyDelete
  25. Kenapa saya pakai jerawat berkurang tapi blackhead teruk 😭

    ReplyDelete
  26. Terima Kasih banyak atas sarannya, saya akan tunggu lagi informasi menarik lainnya
    salam
    Nu Amoorea Stem cell
    Nu Amoorea Beauty Plus Bar

    ReplyDelete
  27. Hi nak tanya.. Sy ni x pernah lah pakai pape skincare ke ape tp rasa nak try krim kunyit tu or org kata sbg krim malam.. So nak tanya cara yg betul klu nak pakai tu lepas apply nipis nak tggu berapa minit baru cuci? Or boleh tros tido dgn krim tu kat muka?

    ReplyDelete

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yg lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali.