Thursday, 21 January 2016

Bila laptop hang


ASSALAMUALAIKUM | SALAM SEJAHTERA

Aku rasa aku mcm dah tak selalu sangat blogwalking kebelakangan ni. Sebabnya laptop aku asyik hang je dan yaa bila laptop aku lembab sebegitu sekaligus ia menganggu emosi aku untuk jadi menyirap menggila. Aku rasa nak tampo tampokan je laptop ni. Kahkah. Tapi serius sayang iols tau kat Encik Laptop tersayang ni. Berkhidmat hampir empat tahun laa jugak. Start aku spm sampai laa ke hari ni aku paki laptop ni. Aku dapat laptop ni masa sebelum sebelum nak spm tu laa. Sayang tauuu masa mula-mula beli tu mencekik darah harga laptop ni. Tapi bila kat kolej aku tak jumpa manusia yg pakai laptop sama dgn aku wakakakaa. Laptop aku yang jenis skrin nipis tu. Entah maybe laptop aku tok kaduk punya kut. Org skank mana pakai Acer sangat Lenovo ada Toshiba ada banyak lagi. Adik aku pakai Toshiba. Cam syok je aku nengok skrin dia gila besar dari skrin aku. Tapi setakat ni aku punya speaker laptop tetap paling kuat dan tidak memerlukan speaker tambahan kalau tengah tengah mood layan movie tu. Kahkah. Meskipun lu nak kata laptop gua zaman dulu tapi speaker gua lagi mantap dari laptop luuuuuu kekekekeee. Selama ni aku tak perasan pun speaker ni bagus. Tapi setelah aku jumpa berlambak laptop sekeliling aku, haa. Masa tu laa aku rasa peh slow noh sound laptop dia. 

Laptop aku mmg kadang selalu meragam. Sekarang pun battery life tingtong daa. Kena sentiasa cas kalau nak guna. Tapi aku tak kisah aku okay je. Sebab laptop ni lah paling aku sayang. Gua tak hingin pinjam Toshiba adik gua sebab bagiku laptop cabuk ini tetap nombor satu heheh.

Kalau dah hang tu. Biar kejap. Sian kau yee penat asyik kena cas lepas tu aku guna setiap masa. Nanti aku kasi kau tido, aku shut down, aku unplug charger yee sayang yeee. Jangan buat hal lagi yee sayang. Aku ada banyak benda nak kena buat ni nanti. Muah muahhhh hahaha


7 comments:

  1. sabo je la. ACER memang gitu.. berchenta sangat sampai asyik minta sponsor je silap ribulan. T.T

    ReplyDelete
  2. laptop kalau dah lama camtu la.. akk ni sjak ada ank, online, BW by fon je. pakai lptop pun skrng lptop suami. hee..
    sebab lptop akk heng ank akk tekan2 apa ntah.. hehe


    jemput singgah : hanyadihatiku.blogspot.my

    ReplyDelete
  3. Hana pun ada laptop yg dapat sebelum SPM tapi dah arwah dah laptop tu :( memang takleh guna dah, terpaksa beli laptop baru even sayang yg lama

    ReplyDelete
  4. huhuu geram jgk kalau laptop hang waktu kita tgh nak guna. tapi sbb sayang, hadap la jgk. kan? hee :)

    ReplyDelete
  5. saya just guna netbook je...walaupun skrg ni bateri tak berapa canteekk perjalanannya tapi alhamdulillah masih boleh guna...just nak kena format sikit & bersihkan je...sbb cpt sangat rasa panas.

    ReplyDelete
  6. selalu rasa mcm tu bila lappy buat hal. tpi sebab dialah peneman kita paling berguna, sabar ajelah....

    ReplyDelete

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yg lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali.