ABOUT POLICY TUTORIAL FREEBIES REVIEW TEMPAHAN

Siap Tempahan Design 2nd Blog ICY

ASSALAMUALAIKUM | SALAM SEJAHTERA

Hahh! Terkejut tak tengok tajuk post? HAHAHAA. Sejak bila lahhh pulak Si Rrai ni ambik tempahan edit blog woii. Sebenarnya selama ni ada jugak orang orang tanya takde ambik tempahan ke? Serius aku sebenarnya bukanlah pro sangat bab-bab mendesign blog ni. Sikit-sikit InShaaAllah aku tahu laa. Hasilnya pulak takde lah bombastik ye. Iols masih newbie hehehh.

Yanie ni dulu salah seorang blogger yang guna khidmat design header dari aku secara percuma [dulu aku pernah open secara free]. Tiba-tiba beliau tanya dekat facebook ambik tak tempahan. Kebetulan aku mmg tengah rajin, jadi aku ambil jelah hehe. Aku cas RM10 je untuk template ni. Kenapa aku berani ambik tempahan dari beliau? Sbb dulu masa deal header dgn dia, dialah salah sorang yg sgt sgt senang untuk berurusan. Apa dia nak, semua dia cakap. So aku tak kena buat keja banyak kali. *tepuk tangan untuk Yanie* heheheh

Alhamdulillah beliau setuju dengan design ni dan tak minta aku untuk ubah apa-apa. Sebenarnya takut jugak kalau hasil aku tak berkenan di mata beliau. Hehehe TQ TQ TQ so much!





Korang rasa okay ke k.o? Hahaha. Alhamdulillah rezeki berblog. Ada juga yang sudi ambik tempahan dengan aku walaupun hasil tangan aku masih biasa lagi. Ni template denim. Mmg aku ambik tempahan design template denim je. Design pulak aku design kat blog aku yg lagi satu. Jadi korang yang menempah akan dapat kod html dan paste sendiri. Sbb aku taknak bukak blog korang. Sbb tu privasi korang. Sbb aku taknak jahanamkan blog korang kalau koding kelaut hahahahaha

Aku tak officially open tempahan untuk design blog. Tapi kalau ada yang nak, InShaaAllah aku tolong. Aku charge RM10 je. [mahal ke ekh? i wonder haha] Kalau ada yang nak, boleh wasap aku kat 019-6373 924. Payment strictly no topup, sbb pembayaran adalah ke dalam akaun aku.

K gua ada keje jap nak potostat pelbagai dokumen hitam putih sbb keje mengpotostet di rumah ni mmg keje aku. Haha. Tataaaa!





Nama-nama Bayi Perempuan Yang Bagus



ASSALAMUALAIKUM|SALAM SEJAHTERA

Senarai nama bayi perempuan ni aku dapat dari facebook. Disebabkan nama-nama ni sangat sangat sedap dan comel maka aku nak kongsikan disini mana tahu ada yang tengah cari nama untuk anak perempuan mereka ke. Aku pernah baca senarai nama yg mak aku listkan masa dia tengah cari nama untuk aku. Ada satu nama tu aku berkenan betul; Dinie Durrani [i'm not not sure how to spell the 'dinie or dinni or dini or dinnie']. Bagi aku cam unik sbb nama dia mula dengan huruf D. Masa tu aku bebudak lagi so aku mengomel lebih je kat mak aku, nama Nur Raihanah ni tak sedap laaaaa makkkk~~~ kahkah. Bersyukur jelah oi nama kau takde ah ramai noh pakai. Haa tu aku suka. Aku sekolah kampung, so nama aku tu aku jee yg punya heheheheee. Lepas tu masa time time Rihanna pemes mula laa semua ngejek aku Umbrella. Takde show ke? Takde live ke minggu ni? Tak nyanyi lagu umbrella ke? Cehhhh. Skank kalau ada yang ejek gua Rihanna lagi mmg old school betul.

Nah. Tengok senarai nama ni. Comel kan nama-nama dia?

NAMA2 BAYI PEREMPUAN YG BAGUS

Nama bayi Awalan A1. AFIFA FITIYA
Anak perempuan yang suci dan memiliki harga diri
2. AFRA NAILA ARKARNA
Anak perempuan sebagai anugerah di malam ke-13 bulan
purnama yang menerangi hati
3. AINA TALITA ZAHRAN
Mata seorang gadis yang berkilau
4. AINIYA FAIDA AZMI
Anak yang memiliki ketegaran hati dan bermanfaat bagai
pohon rimbun yang bersemi
5. AINUN MAHYA
Mata yang bersinar
6. AISHA ALIFA
Keramahtamahan yang hidup
7. AISHA FARHANA
Anak perempuan yang hidup dan bergembira
8. AKIFA NAILA
Wanita yang raji beritikaf di masjid dan suka memberi
9. ANNISA FAIHA
Anak perempuan yang memiliki banyak kelebihan
10. ANNISA KASTURI NAIM
Anak perempuan penghuni surga yang harum bagai bunga
kasturi
11. ARIQA FATINA
Anak perempuan baik budi dan menarik hati
12. ASKANA SAKHI
Anak perempuan yang baik hati dan murah hati
13. ASSYIFATU HAIFA
Anak perempuan yang bagaikan obat penawar dahaga
14. ATHIFA FARIHAN WARDA
Anak perempuan yang memiliki perasaan gembira bagai bunga
mawar
15. ATIKA BALQIS AZIZAH
Ratu mulia yang pemurah
16. ATIKA ZAHRA RATIFA
Anak perempuan yang berakhlak baik, pemurah dan berseri-
seri
17. ATIQA FAIRUZ KHALISA
Anak perempuan yang cantik bagai permata murni
18. AULIA IZZATUNNISA
Anak perempuan yang penuh rasa cinta dan kemuliaan
Nama bayi Awalan B19. BADRIYYA SHALIHA
anak perempuan yang cantik dan shalihah
20. BAHIYYA ATIQA FAIHA
anak perempuan yang cantik yang memiliki keindahan dan
banyak kelebihan
21. BAITI DURRIYA
Rumahku adalah cahaya mutiara
22. BALQIS ADZRA
Ratu yang terhormat
23. BARIA KAMILIA
Anak perempuan yang bagaikan pepohonan yang selalu hijau
dan unggul
24. BASIMA SHALIHA
Senyuman anak perempuan yang shalihah
25. BASIMA WARDATUL ZHAHIRA
Anak perempuan yang tersenyum bagai bunga mawar yang
bercahaya
26. BASYASYA AFIFA
Anak perempuan yang memiliki wajah berseri-seri sedang
mensucikan diri
27. BILQIS FAIHA RIFDA
Ratu yang memiliki banyak kelebihan pemberi pertolongan
28. BILQIS UFAIRA
Ratu yang pemberani
29. BURAIRA BALQIS FAIHA
Ratu yang memiliki banyak kelebihan dan selalu berbuat baik
30. BUSYRA FITRIYANI
Kabar gembira dari anak perempuan yang suci
31. BUTSAINA IFTITAH NAILA
Permulaan dari anak perempuan yang cantik adalah anugerah

Nama bayi Awalan D32. DALIYA ZAHRA KHASIEB
Anak perempuan yang bagaikan bunga pohon anggur yang
subur
33. DARY ARRIFDA
Anak perempuan pemberi pertolongan yang lemah lembut
34. DARY AZZALFA
Anak perempuan yang bagaikan permukaan mutiara yang
lembut
35. DIANA DURRIYATUL JANNA
Agama yang bercahaya bagai mutiara surga
36. DIANA SYAUQIA
Anak perempuan yang bagaikan agama yang dirindukan
37. DURATU ANNASIHA
Mutiara nasihat
38. DURATUL HIKMAH
Mutiara Hikmah
39. DURRATUL JINAN
Mutiara Surga
40. DURRRIYA NAILA TALITA
Gadis yang suka memberi bagaikan cahaya mutiara
41. DZAKIRA AFTANI
Anak perempuan yang memiliki ingatan yang mengagumkan
42. DZAKIRA TALITA ZAHRA
Gadis yang berzikir bagai bunga
43. DZAKIYYA TALITA SAKHI
Gadis cerdas yang murah hati

Nama bayi Awalan F44. FADYA JAMIL ANNIDA
Seruan indah yang menyelamatkan
45. FAIDA ANNAILA
Pemberian yang bermanfaat
46. FAIHA NADA ZALFA
Anak perempuan yang bagaikan embun di kulit mutiara yang
banyak kelebihannya
47. FAIZA ALYA AZIZA
Pemenang yang tinggi dan mulia
48. FAJRA NADA NADIFA
Anak perempuan yang bagaikan embun pagi yang bersih
49. FAKHIRA SALWA NABILA
Burung puyuh yang bagus dan cerdik
50. FANY AZHAR AZIZA
Bunga yang fana dan mulia
51. FARAH AZHAR
Anak perembuan yang bagaikan Bunga-bunga dan kesenangan
52. FARHANA RAQWANI
Kemajuan yang menggembirakan
53. FARIDA KAMILA ZUHDI
anak perempuan yang bagaikan permata yang mahal dan
sempurna yang rendah hati
54. FATIHA RUSYDA ADDIEN
Agama pembuka jalan yang lurus
55. FAUZIA RAFIFA
Anak perempuan yang berakhlak baik adalah kemenangan
yang gemilang
56. FITRI SYAFIA
Anak perempuan yang suci dan sehat

Nama bayi Awalan G57. GHAZIYA HAFIZA
anak perempuan pejuang yang menjaga kesuciannya

Nama bayi Awalan H58. HAFIZA KHAIRA LUBNA
Kebaikan dan kecerdasan yang terpelihara kesuciannya
59. HAIFA AISH FAIHA
Anak perempuan yang ramping dan memiliki banyak kelebihan
60. HAMDA SAKHIA
Anak perempuan yang banyak bersyukur dan murah hati
61. HANA AISH SALMA
Anak perempuan yangyang bahagia dan selamat
62. HANA KHAIRUNNISA
Sebaik-baiknya anak perempuan yang bahagia
63. HANIA SYAKIRA
Ucapan selamat dan rasa syukur
64. HANIFA RASYIDA
Muslimah yang teguh dan tegar
65. HASNA NABILA
Anak perempuan yang cantik dan cerdik
66. HAURA NAZHIFA
Anak perempuan yang berkulit putih dan bersih
67. HUSNIA RANI ZAHRA
Bunga yang indah dan mempesona

Nama bayi Awalan I68. IFFA ASTILA RAHMA
Anak perempuan yang memiliki keturunan yang baik, rasa
hormat dan kasih sayang
69. IFTINA ASSYABIYA RAFIFA
Gadis kecil yang berakhlk baik yang mengagumkan
70. ILMI SUHAIMA
Anak perempuan yang memiliki ilmu tentang keberuntungan
71. IMA SHABIRA
Pemimpin yang penyabar
72. INAYA AZMI ATHIFA
anak perempuan yang memiliki perhatian, keteguhan hati dan
perasaan
73. INAYA AZMI ATHIFA
anak perempuan yang memiliki perhatian, keteguhan hati dan
perasaan
74. INAYA RAFA
Anak perempuan yang memiliki perlindungan yang tinggi
75. INSYIRA FAUZIA
Kegembiraan atas kemenangan yang gemilang
76. IRTIA NAZIHA
Kesenangan yang jauh dari hal-hal yang buruk
77. IZA NAJDA
Anak perempuan yang memiliki keberanian dan kehormatan
diri

Nama bayi Awalan J78. JAMILA RAFIF LUTHFIA
Anak perempuan yang cantik dan lembut yang berakhlak baik
79. JANNATU SAUQIYA
Anak perempuan bagaikan surga yang dirindukan
80. JARIA SALSABILA
Amal yang tak terputus laksana mata air surga
81. JAUHARA ZAHRANI
anak perempuan yang bagaikan permata yang berkilauan
82. JAUZA JAHIRA
Anak perempuan yang bagaikan buah kenari yang berkilau
83. JIHAN TALITA ULFA
Gadis berwawasan luas yang ramah
84. JUHAINA ZAKIYA
anak perempuan yang bagaikan kebun yang tumbuh dengan
baik

Nama bayi Awalan K85. KALILA RIFDA
Anak perempuan yang memberi pertolongan dengan lemah
lembut
86. KAMILIA ULFA
Persahabatan yang sempurna
87. KARIMA HAURA ZUHDA
Anak perempuan berkulit putih yang mulia dan rendah
hatiWanita berkulit putih yang mulia dan rendah hati
88. KHADZIYA NISRINA
Bunga mawar putih yang harum baunya
89. KHAIRA TALITA RUMI
Gadis yang baik hati laksana seorang penyair Ibnu Rumi
90. KHAIRUNNISA SALSABILA
Sebaik-baiknya wanita laksana mata air surga
91. KHALIFA SAKHI
Anak perempuan sebagai pemimpin yang murah hati
92. KHANSA SABIHA
Semoga seperti seorang pejuang muslimah yang wajahnya
berseri-seri
93. KHATAMI SAHIRA
Mata air terakhir
94. KHAZANA RIDHA NAILA
Anak perempuan yang suka memberikan hartanya dengan
ikhlas

Nama bayi Awalan L95. LABIBAH ZAKIYYA
Anak perempuan yang cerdik dan cerdas
96. LAILA FAIHA
Malam yang memiliki banyak kelebihan
so
97. LAIMUNA HAURA HASNA
Gadis berkulit putih yang cantik laksana jeruk yang manis
98. LATIFA QOTRUNNADA
anak perempuan yang lembut bagaikan tetesan embun
99. LUJNA KAMILA
Bukit datar yang ditumbuhi pepohonan yang selalu hijau
100. LUQYANA FARHA
Perjumpaan kita yang menggembirakan
101. LUTHFIA NISRINA
Gadis yang lembut bagaikan bunga mawar putih
102. LUTHFIA ZAHRA TALITA
Gadis lemah lembut yang selalu berseri-seri

Nama bayi Awalan M103. MAHDIYATU SYAUQIYA
Anak perempuan yang selalu rindu mendapatkan hidayah
104. MAHIRA HASNA KAMILA
Kepandaian dan kecantikan yang sempurna
105. MAISYARA SALSABILA
Ketenangan mata air surga
106. MARDIYATU EL-HAZIMA
Anak perempuan yang teliti dan mendapatkan keridhoan Allah
107. MAWADDATU SHIFWA
Kasih sayang seorang sahabat akrab
108. MUAZARA ULFA
Anak perempuan yang mendapatkan pertolongan dari
persahabatan
109. MUFIDA SALSABILA
Anak perempuan yang bermanfaal laksana mata air surga

Nama bayi Awalan N110. NABILA HASNA AMIRA
Kecerdikan dan kecantikan seorang ratu
111. NADA FAJRIA SALSABILA
Embun pagi dari mata air surga
112. NADHIFATUL AZHAR
Bunga-bunga yang bersih
113. NAFLA SYAKIRA
Bunga matahari yang pandai bersyukur
114. NAILA MUAZARA ULFA
Anak perempuan yang suka memberi pertolongan dan
keramahan
115. NAJWA KHAIRA WILDA
Bisikan kebaikan dari seorang bidadari
116. NAURA HASNA ANNIDA
Anak perempuan yang mempesona bagai bunga yang indah
117. NAURA NADHIFA AKMAL
Bunga yang bersihnya lebih sempurna
118. NIDA RANIA FAJRIA
Seruan yang mempesona di pagi hari
119. NISRINA ARIJ HISANA
Bunga mawar putoh yang sangat harum dan cantik
120. NUDA BAHIRA RAMADHANI
Pelangi yang indah di bulan Ramadhan

Nama bayi Awalan Q121. QONITA ISMAN TAQIYYA
Anak perempuan yang taat kepada suami dan bertaqwa
kepada Tuhannya
122. QOSAMA AFKAR BASHIRA
Keindahan dari buah pikiran yang bijaksana
123. QOTRUNNADA SALSABILA
Tetesan embun dari mata air surga
Nama bayi Awalan R124. RAFIA FATINA
Anak perempuan anggun yang menarik perhatian
125. RAFIFATU RIFDA
Anak perempuan yang berakhlak baik dan suka memberi
pertolongan
126. RAHIMA TALITA SHALIHA
Gadis baik yang penuh kasih sayang
127. RAHMA SHAFIYYA
Kasih sayang dari seorang kawan yang tulus
128. RAIDA FAKHIRA
Pemimimpin perempuan yang membanggakan
129. RAIHANA YASMINA FAIHA
Bunga melati yang harum dan memiliki banyak kelebihan
130. RANIATU JANNA
Surga yang mempesona
131. RASYIDATU MARWA
Petunjuk jalan yang lurus di bukit Marwa
132. RASYIDATU NAJA
Petunjuk yang menuju keselamatan
133. RASYIDATU SHAFA
Petunjuk jalan yang lurus di bukit Shafa
134. RAUDHATU JANNA
Taman surga

Nama bayi Awalan S135. SAHLA SAIDA
Anak perempuan yang mendapatkan kemudahan dan
kebahagiaan
136. SAKINATU MARWA
Ketengangan saat berada di bukit Marwa
137. SALIMA NAZIHA
Anak perempuan yang selamat dan bersih dari noda
138. SALSABILA NADHIFA
Mata air surga yang bersih
139. SALWA ZAKIYYA
Burung puyuh yang tumbuh dengan baik
140. SAYYIDA HAKAMA
Pemimpin perempuan yang bijaksana
141. SAYYIDATU HAIBA
Pemimpin perempuan yang berwibawa
142. SHOFIE SALSABILA
Mata air surga yang jernih
143. SUHAILA ILMA NAFIA
Kemudahan dalam mendapatkan ilmu yang bermanfaat
144. SUKAINA FARIHA
Anak perempuan yang tenang dan periang
145. SYAFIYYA RAHMA
Seorang teman yang tulus penuh kasih sayang
146. SYAWWAL HUSNAYAN
Bulan Syawwal yang penuh kemenangan
147. SYIFA SAUQIYA
Anak perempuan laksana obat penawar rindu

Nama bayi Awalan T148. TAHANY SYAKIRA
Ucapan selamat dan rasa syukur
149. TALITA HASNA HUMAIRA
Gadis yang cantik yang pipinya kemerah-merahan
150. TAMIMATU EL-QAIDA
Pemimimpin perempuan yang kuat
151. TASMIRA KAMIL
Permata yang indah dan sempurna
152. TASNIM THUFAILA
Angin semilir yang lembut dan halus
153. TSABITA SHIFWA
Sahabat yang memiliki keteguhan hati

Nama bayi Awalan U154. UFAIRA NUR AFIFA
Anak perempuan pemberani yang memancarkan cahaya
kesucian diri
155. ULFA ALIYA FITRI
Anak perempuan yang memiliki rasa persahabatan yang tinggi
dan suci
156. ULFA KHAIRUNNISA
Sebai-baik wanita yang ramah terhadap orang lain
157. ULFA RAHMA HAYATI
Wanita yang penuh rasa persahabatan dan kasih sayang
dalam kehidupanku
158. UZDA JAMILA
Anak perempuan yang memiliki kelebihan yang indah
159. UZDA SHAFIYYA
Kawan yang tulus dan memiliki kelebihan

Nama bayi Awalan W160. WAFIYATU WARDA
anak perempuan yang bagaikan bunga mawar yang sempurna
161. WARDA FATINA
Bunga mawar yang mengagumkan
162. WAZIRA HUWAIDA
Menteri wanita yang lemah lembut

Nama bayi Awalan Y163. YAFIA AZHAR
Bunga-bunga yang tinggi
164. YASMINA KHAIRUNNISA
The best woman like jasmine
165. YUMNA FARIHA
Anak perempuan yang mendapatkan beruntung dan bahagia
166. YUSRIYYA KAMILA
Anak perempuan yang bagaikan kemudahan yang sempurna

Nama bayi Awalan Z 167. ZAHIDA QALBI NADHIFA
Anak perempuan rendah hati yang memiliki hati yang bersih
168. ZAHIRA FAIRUZ
Anak perempuan yang bercahaya bagaikan permata
169. ZAHIYA KAMILIA
Indah bagaikan pepohonan yang selalu hijau
170. ZAHRA ALMAIRA RAHMAN
Putri (kerajaan) bunga yang penuh kasih
171. ZAHRA AMIRA RAHMANI
Anak perempuan yang bagaikan Bunga yang memimpin
dengan kasih sayang penuh kasih
172. ZAHRATU NIDA
Bunga yang mempesona
173. ZALFA NAQIYYA
Permukaan mutiara yang jernih
174. ZARA NADIA AKHYAR
Fajar menyingsing yang mengawali segal Kebaikan

Untuk Usaha Apapun yang kita lakukan untuk hamil haruslah diiringi dengan keyakinan, kesabaran, keikhlasan dan kepasrahan.
(Doa + Ikhtiar + tawakkal = Hasil)

Pencarian Top 5 Blogger 2016

Assalamualaikum

*tekan banner untuk join

Tag rakan : AWAK COMEL
Nama panggilan dalam blog : Rrai. Tp blog ni punya nama bajuwarnacoklat. Heheh
Tempoh pengalaman berblogging : Start berblog pada tahun 2012. Ada laa dalam tiga tahun macam tuuu aku berblogging ni.

Jemput join yaa!


Year End + New Year Giveaway? By Aynal M


ASSALAMUALAIKUM | SALAM SEJAHTERA

Jom join GA best ni! Klik pada banner di atas.
So. Aku nak tag:
AWAK, AWAK dan AWAK

Jangan lupa join yaa!

TEMPLATE DENIM PURPLE untuk dijual [RM10 sahaja]

ASSALAMUALAIKUM | SALAM SEJAHTERA

Aku ada berita baik dan tak baik untuk dikongsikan bersama kalian. Berita baik, aku ada template denim warna purple baru disiapkan untuk diberikan kepada kalian. Yang tak baiknya, kali ni ia bukan percuma tapi aku nak jual dengan harga RM10 je. Yaa. Cuma RM10 sahaja. Kalau uols nak template denim free boleh tengok kat SINI. Aku ada buat satu.

Untuk tengok gambar penuh, lihat gambar di bawah. Macam tu laa template denim purple tu. Kalau nak lihat secara penuh dan godek godek hover sana sini kat template tu boleh bukak blog aku yang lagi satu: http://bloguntuktesttemplatebarugua.blogspot.my/

Aku dah public reader. Biasa aku private sbb blog tu utk aku edit template baru. Heheh. Kandungan post dan sidebar content semua aku ambik code blog aku ni. Senang aku nak usha ketaksamaan dan ketakserasian bila aku apply kat blog original. So takyah ler tinggal komen pulak sbb takde sape baca nnti kahkahh.

......................................................




Antara ciri-ciri template tu yang telah diedit adalah:
-header
-background
-post title
-sidebar title
-post footer
-footer bawah blog
-link hover (double dashed)
-image hover (pusing 360 darjah dan jadi bulat)
-post blockquote (hover)
-warna highlight (purple)
-scroll bar (background purple stripes)*biasa kalau guna chrome jek boleh nampak scroll bar yang telah diedit. kalau guna explorer dll rasanya tak nampak.
-gambar bagi older post, newer post dan home

*Aku akan berikan sekali header yang kosong tanpa tulisan [hanya gambar doodle sahaja] dan yang kosong [tanpa doodle] supaya kalian boleh design header sendiri ikut citarasa kalian*
............................................................

Why purple? Sebab dulu masa aku bukak order header secara percuma, ramai yang mintak buatkan kaler purple. Jadi aku assume purple adalah warna yang majoriti suka. Hehehe. Plus, lama lama aku rasa kaler purple ni cute gak ekh?

Aku sebenarnya nak jadikan template ni sebagai freebies. Tapi mcm nak cuba open dulu sebab bila aku jadikan freebies, ia dah tak jadi official design of your blog lagi. Nanti ada yg guna template sama dengan kita sebab well nama pun freebies everyone is freely to use it right. Jadi kalau tiada siapa nak, baru aku jadikan freebies dan semua pengunjung blog aku bebas untuk guna. Semua freebies template dan template denim purple ni takde watermark, design by aku blablablaa tu semua k. Kredit dalam template pun aku takde letak.

Kalau ada sesiapa berminat boleh wassap aku di 019-6373 924
atau
email aku di vendettatraveller@gmail.com

Pembayaran adalah melalui bank in ke akaun aku ya. K TQ!

Yeayyyyy Iklan Nuffnang Baru!


ASSALAMUALAIKUM | SALAM SEJAHTERA

Tadi bukak view blog dan alangkah sukanya daku bila tengok Nuffnang punya iklan baruu! Muahhh nuffnang! Hahaha. Pulak tuuu iklannya mmg produk yg aku selalu beli dan suka sangat. Apa? Tengok gambar. Marigold UHT Milk. Sedap sangat tau susu ni. Aku selalu beli low fat. Kalau bajet nak rasa susu lemak berkrim, aku beli yg full cream tu. Kalau perisa strawberry dgn coklat dia toksah cakap laa. Memang sedap gilaa!



Siapa suka susu marigold ni? Tepuk tangan kita sama! hihii

Jangan lupa klik sekali nuffnang iols sekali yee hehehe

Taataaa!

...............................................
Help/ Vote me by click this> http://lynk.my/GoIA
................................................................






Top 3 Pencarian Blog Terkemas 2015!


ASSALAMUALAIKUM | SALAM SEJAHTERA

Alhamdulillah. Kalian mesti serba tahu tentang pengumuman pemenang top 5 pencarian blog terkemas 2015 yang dianjurkan oleh blogger Om telah sampai kemuncaknya apabila beliau mengumumkan senarai nama tersebut semalam. Aku dapat Top 3 weyh!! Sungguh tak ku sangka sangka betul. Untuk entry penuh, boleh baca kat SINI. Dan kalau anda baik hati, boleh tolong klink link ni dan tunggu sampai habis loading then skip ads. Mana tahu ada rezeki aku boleh dapat duit poket nak buat betulkan henpon gue yang rosak ni hehehe. Klik yee! >> http://lynk.my/GoIA



Kepada semua yang menang, tahniah aku ucapkan. Saingan mmg sengit sebab semua blogger yg join blognya lawa lawa kemas kemas comel comel. Apapun, tahniah Rrai. *masuk bakul sendiri angkat* Yang bermakna sangat ni sebenarnya sebab blog aku ni aku edit sendiri. Tu yg rasa gembira sesangat. Sebab hasil titik peluh sendiri. *cehh berpeluh laa sangat

Ni haa design yang aku pertaruhkan masa join pencarian blog terkemas ni. Tapi sekarang aku dah touchup sikit blog ni tukar kaler dengan width dan ada laa sesikit lagi aku ubah.


Barangkali design dulu lagi soft warna dan nampak feminin. Tapi gua gedik nak tukar jugak kepada warna coklat. Maka. Jadilah mcm apa yg anda lihat kini.



Oh Cinderella by KMLIA HSHM

Segmen berlangsung sehingga 28 December 2015



ASSALAMUALAIKUM | SALAM SEJAHTERA

Sambil-sambil tengah layan lagu destiny's child sekarang ni, aku nak ajak kalian join giveaway osem ni. Mohon pakat ramai-ramai serbu sebab akan tamat pada hari esok, 28hb. Jadi cepat-cepat klik banner atas tu. Hadiah? Tengok gambar kat atas. Menarik bukan?

Tuan penganjur akan minta anda untuk buat entry yang berkisarkan tentang cinderella. Well, urm, Cinderella? Dont you know I am a Cinderella, a princess, a barbie, a mermaid in my own castle? HAHAHAHAHAA. *mohon jangan tampo muka aku


Cinderella- Satu cerita fantasi kanak-kanak yang cukup indah yang membuatkan perasaan kita terbuai-buai melihatkan bahagianya si cinderella jumpa putera idaman para gadis. Bukan sahaja kanak-kanak, orang dewasa mcm aku pun turut feeling over sama dan ulang banyak kali cerita cinderella gown biru yang tahun 2015 punya lakonan Lily James yang super anggun pakai gown cinderella dalam movie tu. Well siapa tak suka Cinderella kan? Kalau boleh semua nak jadi cinderella. Tapi kalau aku diberi pilihan, mana mungkin aku jadi setabah Cinderella. Kalau ada orang cuba eksploitasi aku macam mana ibu tiri dan kakak tiri cinderella lakukan, rasanya aku tak diam dan patuh macam Cinderella. Barangkali aku bukan jadi Cinderella, tapi sinderella. Hahahaha


Its good to watch Cinderella again and again even youre getting older because cinderella will teach you how to appreciate your beautiful life.

Cinderella saw the world, “not how it is, but how it could be.” Maybe if we all saw the world as Cinderella did, the world would be a more peaceful place. Her hope and faith fueled her optimism. If we were all a little more optimistic, think of how it could be…

Yaa true. I wish I can be like Cinderella. She always see everything with positive thinking and I am not. Negative will come firstly. Shuhhh shuhhh~~


It’s better to be alone, than be surrounded by poor company. When Cinderella was banished to the attic, (at first) she felt free. No one could bother her or boss her around. She found freedom in solitude; freedom from the negativity of her step mother and step sisters.

See? Its better to be alone. Freedom is free baby. Kita je taknak cari.

Ingat. When there is kindness, there is goodness. When there is goodness, there is magic. I do believe with magic. Because I love to think there is magic somewhere and people just dont know. Even I cant feel it here, maybe in my dream it'll full with magic which I can get anything and everything beautifully. Maigod. I love magic! I know its sound childish. But I dont want to grow up and stress my life with all adult's stuff and adult's life. Its okay to dreaming even not in my sleep. Heheh. Maybe you dont know but my imagination is beyond everything. I do love imagine sweet things like I am a Cinderella or a beautiful Princess while the fact is I am not hahahaha. Hidup ni jangan stress sangat. Berangan sikit-sikit takpe. -pujangga Rrai hari ini

Semua orang boleh jadi Cinderella. Believe me. Cuma kau nak dengan taknak je. Jadi Cinderella dalam chapter hidup kau sendiri. Dia punya feeling nanti kau yang rasa, bukan orang lain. Lama-lama nanti kau jumpa lah prince charming mcm dalam movie Cinderella tu.

Lastly, have courage and be kind!







Dayana's Blog List Jan-Mar 2016


JOM JOIN! KLIK PADA BANNER COMEL DI ATAS :)

Lamanya tak bukak Blog!!


ASSALAMUALAIKUM | SALAM SEJAHTERA

Hai everyone! I miss you guys so much muehehehehe and also this bajuwarnacoklat, tiga hari aku tak update engko yee. Sorry sorry. Ekceli aku takde laa busy bebeno benonye tapi bila dah semua makcik makcik balik kampung dan sepupu sepapat berkumpul, haaa maka aku secara tak langsung busy ah tu kahkahh. Lagi-lagi rumah mak long aku ada yaasin kemarin. Tahu yaasin? Sesetengah tempat panggil yasinan. Tapi tmpat aku panggil yaasin. Kat sini tiap minggu ada yaasin. Belah laki ngan pompuan lain. Pompuan biasa petang. Laki biasa malam. Yg mak long aku punya ni yaasin belah pompuan. Aku ler sibuk di dapur jadi runner kepada makcik makcik aku hahahahaaa. Nak itu ini semua aku yang bergegas ke sana sini. Phiewww. Penat sikit tapi seronok sebab ada jee benda nak dijadik bahan gelak kalau dah berkumpul makcik makcik akuu ni.

Ni ontheway nak update entry pending dan join GA GA dan juga segmen. Nanti aku blogwalking semua yang terjah blog aku yee! Taataa!


Lagu Menggamit Kenangan [VIDEO]

ASSALAMUALAIKUM | SALAM SEJAHTERA
Aku nak share lagu kegemaran aku zaman kecik kecik dulu ni hahahha. Siapa ingat ni lagu nenek nenek si bongkok tiga dia silap heheheh. Gua kekecik dulu layan lagu hindustan k...............
Sila play dua lagu di bawah untuk menggamit kenangan tahun 90-an. Kecuali kalau anda mmg bukan peminat hindustan maka barangkali laa anda tak tahu hahaha.

I love SRK and Kajol very much maigoddd they are so perfect together in this movie!! Siapa suka tepuk tangan sikit kita sama hehe!

Segmen Bloglist Azhafizah.com Jan & Feb 2016

Bermula tahun depan, azhafizah.com akan update bloglist 2 bulan sekali. So dengan itu, 2 bulan sekali akan ada segmen bloglist untuk mencari bloglist baru. Jika berminat untuk masuk dalam bloglist , bolehlah sertai segmen ni ye. Kelebihannya sertai segmen dapat blogwalking dan tambah traffik blog. Kalau dapat masuk bloglist, mungkin akan tambahkan traffik juga. Mudah mudahan.

Klik banner untuk sertai  Segmen Bloglist Azhafizah.com Jan & Feb 2016
http://www.azhafizah.com/

Segmen simple sangat. Cuma perlu buat entry dan copy & paste je. Pemilihan blog melalui random.org.

TAMAT : 30 DISEMBER 2015



PLEASE PLEASE PLEASE VOTE ME BY CLICK THIS. TQ!> http://lynk.my/GoIA



YEAR END GIVEAWAY BY IMASHUE


TAG TO: SAB

Pandangan terhadap blog tuan penganjur? Hrm. Pendapat saya, blog beliau simple dan sangat kemas. I actually always fall in love dgn blog yang berboderkan shadow keliling blog. Nampak lawa. Sepuluh bintang sy bagi kat blog ni! Hihiii


PLEASE PLEASE PLEASE VOTE ME BY CLICK THIS. TQ!> http://lynk.my/GoIA



First Mini Giveaway by Tashira


DUE DATE SEHINGGA 7 JANUARY 2016



PLEASE PLEASE PLEASE VOTE ME BY CLICK THIS. TQ!> http://lynk.my/GoIA


GIVEAWAY POCKET CALENDAR NEW YEAR 2016 by www.nooratikahramli.com


22.12.2015 - 31.12.2015

Jom join! Klik pada banner di atas:) 
Taata!

PLEASE PLEASE PLEASE VOTE ME BY CLICK THIS. TQ!> http://lynk.my/GoIA

Bring the flashback

ASSALAMUALAIKUM | SALAM SEJAHTERA

This is just a random pictures I select just because I wanna feel the throwback session hehehhhh *mostly gambar Kuim laaa tapinya*. Bak kata orang, satu gambar simpan sejuta kenangan gitewwww. Well bukan selalu aku nak upload gambar personal kat sini. Sekali sekala apa salahnyaaa kan kan sebelum berakhir tahun 2015 ni hahahhh.

Gambar kat bawah ni tak silap masa Form 4. Lengkap dengan baju batik asrama sbb masa ni gua outing dengan family g makan mee bandung kat tanjung emas dan jalan jalan sekejap sambil menghabiskan duit bapak aku g beli jajan dan barang asrama kat Giant hahaha.


Fraser Hill. Form 5. Put some emoji sebab menampakkan kegemukan aku terserlah dalam gambar ni. Masa ni nak posing pon malu bila Gedik nak ambik gambar kahkahh


Makanan masa sahur. Instant bubur ayam dengan kentang goreng semalam punya beli kat Aeon hahahaa. What a pity Rrai sebab masa ni sahur sensorang sbb kawan bilik aku jenis tak suka makan sahur. Aku pulak mmg dibesarkan dgn sahur dulu jadi mmg dah biasa sahur makan jelah hape pun yg penting bangun sahur hahaha.


Makan sardin paling murah sbb nak jimat. Tak silap aku beli sedozen terus sardin ni masa tu. Bapak aku asyik tanya jee bagus ke makan sardin jenama ni sbb aku beli ngan dia masa tu hahahaa. Bedal jelah janji murah. Rice cooker ni legend woooo. Bersem-sem bersama kami. Asal ada spotcheck jee ke sana sini rice cooker ni berlayar. Ke rumah sewa budak laki pernah, ke bonet kereta orang pernah. Semua spotcheck punya pasal.


Makan berdua di balkoni kekekee. Waima maggi je pun tapi the feeling tu yg penting. Siap asing telur kuning sbb nak yg separuh masak dan sbb takut over cook maka diasing terlebih dahulu. Maigod miss this!


The view from the balkoni. I love to be here. Nak kata aku skodeng mamat hensem kat stadium tak jugak sbb gua bkn nampak muka sape pon kat situ. Maybe because I love to a lot of green things here hahahaa. Rrai kan damai orangnya phuihh


Discussion. Tak silap ni pasal besoknya kena present pasal case Anwar Ibrahim kat kelas. Well I dont really know about the case so during the presentation I was babbling nonsense things at the back lol


Last minute preparation. Tak ingat ini untuk presentation atau assignment. Hahah. Yang pasti kiteorg minum satu jag kopi sbb taknak bagi ngantuk. Ini paling aku rindu sekali.



This one is before we took our result at the faculty. Dan malam sebelum tu, aku nangis sebab takut nak ambik result hahahahahaa. Pahal mata gua cenggitu plak dalam gambo ni alahainyaa


Am I is the only one who think this spot is good to make a very nice picture? Hahahaa


Masa sukan. Mengelat kejap pergi ekspo hewwhew.


Bukti aku belajar kat KUIM hahahaaa. Bukan selalu dpt pakai seluar kalau kat sini. Time sukan atau koko jee dapat.


Last paper, last sem. 


With Wan ketua kelas gua.


My girls. One of the best picture we made! hahaha


Entry ni tak habis lagi sebenarnya tapi sbb dah 2:42 am dan gua rasa mengantuk pulak tetiba maka ending gambar entry ini tergantung sampai sini. Tido dulu lah mana tahu besok ada anak raja masok meminang kakakakakaaaaaaa TATAAAA!

PLEASE PLEASE PLEASE VOTE ME BY CLICK THIS. TQ!> http://lynk.my/GoIA



Contest "Saya nak TUDUNG by AY Collection"




KLIK BANNER UNTUK JOIN

SPONSER BY:
AY CollectionNazfea Solehah | Liyana Zullkefly | Ainie Zulaikha

START : 20/12/15 END : 31/12/15



PLEASE PLEASE PLEASE VOTE ME BY CLICK THIS. TQ!> http://lynk.my/GoIA



Tersenarai dalam Batch 2 : Senarai Pendek Pencarian Blog Terkemas 2015 !


ASSLAMUALAIKUM | SALAM SEJAHTERA

Alhamdulillah. Again, blog cabuk aku ni tersenarai dalam batch kedua pencarian blog terkemas 2015. Sebelum ni aku diberi peluang untuk tersenarai dalam batch pertama pencarian blog terkemas 2015 ni. Tapi tak sangka pulak akan tersenarai langsung dalam batch kedua. Serius tak sangka and its such an honour to be a part of this batch. For the next round seriously I dont think I can survive because all the competitor's blog are so so so kemas and adorable kekekekee mohon jangan nangis belakang pintu yee Rrai kalau failed next round. Eh gua fefeling jadi finalist X Factor pulak ni deh. 


Korang boleh baca entry penuh cik penganjur Om yang super cantik ni kat SINI

Kepada semua yang tersenarai, tahniah k! Blog korang semua comel comel kemas kemas belaka tauu! Eishhh cemana laa Om ni nak pilih ekh sbb semuanya kemas. Mohon jangan poning kepala yee Om hehehe


PLEASE PLEASE PLEASE VOTE ME BY CLICK THIS. TQ!> http://lynk.my/GoIA









Followerku ghaib!


ASSALAMUALAIKUM | SALAM SEJAHTERA

Tadi aku ada baca entry yang dibuat oleh blogger Izyan Cinnamon. Beliau ada kata follower beliau berkurang. Actually aku pun sebenarnya menghadapi benda yang sama and I was so speechless but yaa a normal Rrai dont always give a shhhh to whateva happens hahaha.


Jumlah follower aku sebenarnya 1447. [tq so much for those who following me!] Aku mmg jenis yang akan ingat jumlah follower blog ni sbb usually aku carik balik sape yg follow tu sbb nak blogwalking atau follow dia balik [tapi ada jugak yg aku tercicir keekekeke sorry] Memula dia jadi berkurang 1446. And masa aku tgk berkurang tu aku mcm sedor diri sikit laa ye laa blog aku pun blog biasa biasa takde apa best so bila ada unfollow tu aku rasa tak mustahil. But then dia menurun jadi 1441. Aku cuak ah jugak tadi hahaha. Terus aku rasa, alamak teruk sangat ke blog aku?

BUT THEN. Jadi 1426 follower!! Mak aihhh banyak noh unfollow? Omomooooooo speechless I nokssssss

Mmg tengah berlaku fenomena unfollow ke caner ni?




PLEASE PLEASE PLEASE VOTE ME BY CLICK THIS. TQ!> http://lynk.my/GoIA










[VIRAL] Baju sekolah cari kat bundle


Gambar credit to Sukan Star TV

Bila baca betul-betul conversation dalam gambar ni, terus rasa serba salah kat mak ayah aku. Sekarang ni kos sara hidup mmg tinggi. Mmg tak dapat nak dinafikan lagi. Haritu aku pergi ikut beli barang sekolah adik aku untuk tahun depan. Beli beg sekolah dua, kasut satu, baju sekolah 2, seluar sekolah 2 dan alat tulis, harga dah tiga ratus lebih. Baju sekolah skrg pun harga tak reasonable aku rasa. Baju sekolah je dah tiga puluh lebih weyh. Allahu. Tu pun mak aku kata nak kena beli kasut lagi satu sbb kalau satu je susah nanti hujan ke apa besoknya kasut tak kering pulak. Dgn GST lagi, harga tu ini semua melambung MasyaaAllah. Tiba-tiba aku rasa sedih jadi rakyat Malaysia ni.




PLEASE PLEASE PLEASE VOTE ME BY CLICK THIS. TQ!> http://lynk.my/GoIA






MINI GIVEAWAY - SAYA NAK TOPUP




"Mini Giveaway - Saya Nak Topup"
klik banner - join
Syarat-syaratnya :-
  • Follow blog 
  • Buat entri bertajuk "MINI GIVEAWAY - SAYA NAK TOPUP"
  • Copy coding yang disediakan & paste kan dalam ruangan HTML
  • Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri ini 
  • Giveaway berlangsung 18.12.2015 - 25.12.2015
  • Giveaway tamat 25.12.2015 jam 11.59 malam
  • Pemenang dinilai melalui RANDOM.ORG


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...