Follow Us @soratemplates

Sunday, 29 November 2015

Poor me.

21:32:00 2 Comments
ASSALAMUALAIKUM

I checked my hard disk, and found all animated gif picture which I used love to download long time ago. Because as for me, using gif picture make your entry alive giteww KAHHKAHH.

I told to myself, Ya Allah kesiannya hidup kau Rrai semua animated gif kau sedih-sedih jee semua. Poor you babe. Serius.

Korang tengok je laa gamba ni semua. #sisdahmoveon









Itsokay to not be okay sometimes. Cuma jangan lama-lama. Hidup ini indah. Kita je yang taknak pandang.

Tataaa!










Friday, 27 November 2015

Thai Tea & Dried Roselle Tea Giveaway by Azhafizah & Nadine

21:02:00 7 Comments
Ramai dah mencuba Thai Red Tea & Thai Green Tea yang sudah menjadi viral di media social. Rata rata mengatakan keduanya lebih kaw dan lebih sedap. Dried Roselle Tea katanya boleh menurunkan berat badan. Boleh diminum panas atau sejuk. Bancuhan sejuk lebih sedap! Kalau nak rasa kesedapan Thai Red & Thai Green Tea ataupun Dried Roselle Tea ni, jemput sertai Thai Tea & Dried Roselle Tea Giveaway by Azhafizah & Nadine. Mana tahu ada rezeki nak rasa salah satu darinya.
Khasiat Dried Roselle Tea
Tinggi kandungan vitamin C & antioksida mencegah penyakit yang berkaitan dengan jantung.
Meningkatkan sistem imun & memberi perlindungan dari radikal bebas.
Baik untuk kecantikkan kulit.
Melancarkan sistem penghadaman & membantu penurunan berat badan.
Meredakan panas badan.
Memutihkan kulit
Mengurangkan kolestrol
Mengekalkan badan yang sihat
Klik banner untuk sertai Thai Tea & Dried Roselle Tea Giveaway by Azhafizah & Nadine

Syarat ² Thai Tea & Dried Roselle Tea Giveaway by Azhafizah & Nadine

Like Fanpage Blog Azhafizah
Follow Blog 
www.azhafizah.com | nadinesblog.blogspot.my

Follow  Google +

 Nadine Jamal

Follow Instagram
 azhafizahmdnornadines.hutndrajamal 

2. Buat 1 entry bertajuk : Thai Tea & Dried Roselle Tea Giveaway by Azhafizah & Nadine
3. Copy dan paste code yang telah disediakan di dalam ruangan HTML entry.
4. Publish dan Tinggalkan link entry  & email di ruangan komen entry Thai Tea & Dried Roselle Tea Giveaway by Azhafizah & Nadine

Tempoh Giveaway : 23 November 2015 10:00am- 7 December 2015 11:59pm

Hadiah
1 pek Thai Red Tea x 1 Pemenang
 1 pek Thai Green Tea x 1 Pemenang
1 Jar Dried Roselle tea x 1 Pemenang


Pemenang akan dipilih melalui random picker dan keputusan giveaway akan diumumkan pada 8 December 2015. 

Segmen Tonton Guruku Tersayang

16:25:00 3 Comments
http://ucingkadayan.blogspot.com/2015/11/segmen-guruku-tersayang.html


Mari Tonton Video Cover Animasi Guruku Tersayang Khas Buat Guru Anda yang telah Mengajar Anda.Segmen ini Terbuka kepada Semua.Syarat-syaratnya Mudah.

1) Follow Blog Uk,Google +, Blogger Ku dan Facebook Uk.
2) Buat Tajuk Post Segmen Tonton Guruku Tersayang.
3) Copy Semua Coding yang telah disediakan di box dan Paste ke dalam ruangan html dan publish.
4) Tinggalkan Url Post Anda ke Ruangan Komen ini.

Tarikh Tutup Segmen 4-12-2015.Jangan Jadikan Anda Orang yang Ketinggalan Untuk Tidak Menontonnya.

SEBELAS SOALAN- Tag by Aynal

15:39:00 10 Comments

Hi. Entry ini dibuat sebab di-tag oleh kawan blogger comel saya iaitu Aynal. Berikutan entry beliau yang INI, maka I decide to answer all her questions lah macam best pulak soalan-soalan dia ni. Sebenarnya Aynal tag aku 19hb hari tu. Kahkahh. Aku lupa weyh serius baru hari ni teringat. Maapkan saya Cik Aynal.


It’s a tag post and the rules are pretty simple:You have to answer 11 questions by the blogger you were tagged by. Then when you’re done answering, you tag 10 bloggers of your choice to answer the questions you leave for them! -- No compulsion if you do not want to do it ya. Tiada paksaan :) This is just for fun! So i could get to know you better!



So. Here we go beyybeyhh!

1. What is you favorite song at the moment?

YUKA KHARISMA- HATI BERBISIK. This song is kinda sweet giteww lirik dia pulak agak bermakna lah jugak. Lepas tengok cerita Love SuperMoon terus Iols jatuh cinta kat lagu ni.


2. The first thoughts when you knew me?

She must be pretty. Hihikkss.

3. What is your favorite dessert to eat?

Cake. Ice cream pon tergolong dalam kategori favorite. Tapi dah nama pun Rrai, apa je kau bagi aku makan asalkan halal. Heheh

4. Favorite item of the month?

Bracelet- Sebab warna dia semua menarik-menarik belaka.

5. So, now what inspired you to blog?

My beloved follower. Pada awal penglibatan aku dalam dunia blog ni, aku berblog cuma untuk suka-suka. Template pun cincai jek. Aku suka baca tips yg Kak Lyssa Faizureen share kat blog dia. Sedikit sebanyak dari tu aku improve blog ni. Jangan buat apa yang Kak Lyssa kata jangan buat. Jangan letak benda-benda kt blog yg Kak Lyssa kata jangan buat. Alhamdulillah, sekarang blog aku masih lagi bernyawa dalam dunia blog ni meskipun blog aku cuma biasa-biasa.

6. What would you like to do when you’re bored?

Ulang tengok running man episod lepas atau tonton movie lain. Aku suka kumpul movie banyak2 dalam hard disk. Lepas tu ada masa terluang aku tengok sorang-sorang. Kalau movie tu movie horror atau thriller ke, gua tutup lampu siap siap. *over* Alaa kalau tgk kat wayang pun gelap gakk pe. Baru ada feeling gitewww kahkah

7. Favorite movie of the month?

The Hunger Games Mockingjay Part 2. Aku baru buat review kat SINI tadi. Movie paling aku cinta sejak dari pertama kali ditayangkan di pawagam.

8. Describe yourself - Choose one: (FUNNY, HONEST, SERIOUS, LOVING)

BLURRRR. Ya. Aku mmg seorang yang blur. Kinda lambat pickup gitu orang cakap dua tiga kali baru paham kahhkah. Kadang kawan aku cakap semalam, hari ni baru aku paham apa dia maksudkan. Phewww.

9. Tell something that I don’t know about you. I would love to know! :)

Saya fobia pada pin berkarat yang dah pudar warna. Rasanya ni tak ramai tahu. Tahu tak pin tudung tu? Yang org buat pakai letak kat tudung tu. Haa aku boleh sampai tak berselera makan tau kalau ada pin tu kat sebelah. Tapi cuma yg kaler dah pudar tu jek. And I cant stand dia punya bau. Serius. Bila aku dah darurat pakai pin camtu then aku bau tangan aku pastu mesti aku cepat2 g basuh tangan. Aku tak boleh tahan betul kalau duduk tempat org yg letak pin tudung bersepah. Aku taktau ah kenapa gua ada habit camni. Kalau kawan aku suruh pegangkan pin dia dulu banyak kali gak aku cakap taknak. Tapi sekarang aku pegang je sebab gua rasa wajar gua jaga hati kawan-kawan gua. Macam gedik gitu kan nak pin baru jee tapi apakan daya, sebenarnya dari kecik aku ada perasaan macam tu. Lagi2 pin yg dah hitam tuu Allahuu, sekadar terbayang je dah buat aku rasa loya. Sbb tu pin aku semua gua jaga bebetol. Jangan kena air, letak dalam bekas. Jenuh gak asyik nak membeli jekkk dulu. Perangai bebukan jekk aku ni.

10. Favorite color? And why?

Dark colour. Sebab ianya memberikan keyakinan kepada saya. 

11. Describes your sense of style.

Rasanya aku takde sense of style kott. Asal boleh jek. Kahhkah. 


So now. Aku nak tag balik 11 soalan dan harap-harap uolss sudi lah jawab yee hehhee. Kalau taknak jawab pun takpe tiada paksaan. This is just for fun.



  1. Your first impression when you visit my blog.
  2. Orang yang paling dikagumi dalam dunia blog ni and why?
  3. Your most favourite singer from Malaysia. 
  4. Your colour theme of your blog and why you choose the colour?
  5. Most beautiful memory you will never ever forget.
  6. Haiwan yang paling ditakuti and why?
  7. Do you believe in second chances?
  8. Have you become stranger with someone once you called friends?
  9. If you get a chance to be a hero/ heroin, what movie you want to be and why?
  10. Your favourite flower.
  11. Coffee or tea?
Amacam? Mencabar tak soalan saya? Kekeke. *mencabar lah sangat* Ada ke tanya orang coffee or tea? Haha, saja nak tahu sebab bukan semua org penggemar kopi mcm saya. Rasanya soalan paling aku nak sangat tahu nombor 9 tu kot. Fuhh. *sambil fikir nak jadik heroin cerita apa*


So. I nak tag:


  1. Mr. Mirul
  2. Mastura Aziz
  3. Afidah Azmi
  4. Budakbandunglaici
  5. Leya Leolly
  6. Mek Zumbie
  7. Rianalittlecuties
  8. Ombakbergigi
  9. Emyyy
  10. You!
Kalau nama anda tiada pun saya dengan penuh rendah dirinya nak ajak anda jawab soalan ni. Feel free to answer them yaa. Love uols!




Tataaaa!






Mini Giveaway by Myra & Ina

13:38:00 5 Comments
Hai assalamualaikum, 


klik banner

Syarat Penyertaan

1. Follow blog  Ina.
2. Wajib follow Instagram (jika ada) @flowery.dot
3. Like fanpage 


Senarai Hadiah

Sweatshirt 2x di Flowery.dot



 Shawl Hanis Zalikha 2x

Crispy choco jar 2x

Necklace 2x di flowery.dot
Pemilihan Pemenang

Blog;
Top Refferal & Random

Instagram; 
1. Like paling banyak
2. Tag paling banyak
3. Random

* Jika peserta melebihi 100 orang, hadiah akan ditambah

Segmen December Award & School Holiday Contest By Izzat Azhar

13:09:00 3 Comments
Hi Guys! Segmen Monthly Award by Izzat Azhar datang lagi, tapi kali ni ada sedikit kelainan. Apa yang lain? Mari kita check apa yang lain.

Click Gambar untuk Join!!

Segmen December Award ni agak berbeza dengan previous monthly award which is November Award sebabnya, kali ni Segmen ini besertakan dengan Contest dan bila sebut contest mesti ada hadiah kan dan hadiah hadiah yang ditawarkan oleh para para sponsor boleh dikatakan agak lumayan.


Haaa kan. Banyak jugak Hadiah yang ditawarkan kan? So apa lagi. Jom join bantu member sama member. Sambil tu boleh cuba cuba nasib kan. Mana tahu kut kut melekat satu hadiah tu. Untung! So yeah, Goodluck!

The Hunger Games: Mockingjay Part 2 #Review

12:54:00 4 Comments

ASSALAMUALAIKUM

Finally, I already watched Mockingjay Part 2 yeaayyyyy yeayy! Gembira tak terkata sebab one of the movie dalam wishlist dah berjaya tertunai. Thanks to Gedik, yang selalu layankan perangai obses aku pada satu-satu cerita. Rasanya sepanjang aku hidup ni dia lah yang rajin nak layankan aku punya list movie yang berderet nak tengok tu kahkahh. Well aku mmg suka gila tengok movie- suka gilaaa punya suka ok. Tapi aku still berpada lagi laa takde la semuanya aku nak g tengok kat wayang, kalau tak berkesempatan atau takde masa nk tengok, gua mmg rajin download. Memang AKAN punya lah. Baru2 ni aku baru jek tengok Maze Runner kedua tu. Movie tu aku tak sempat tgk kat wayang sbb aku konvo dan kawan aku kwajoo g bgtau ending cerita yg Teresa tu bersubahat dgn Wicked. Cis
Mockingjay Part 2 ni aku tunggu dari Mockingjay Part 1 lagi tau. Sebabnya ending Part 1 tu sah-sah buat kita tak sabar nak tahu apa jadi kat Peeta, Katniss dan yg lain-lain.

Perjalanan cerita yang Part 2 ni overall bagi aku okay. Dah macam cerita hantu pun ada bila time mutan keluar nak serang Katnis dan lain-lain. Penuh suspen dan buat kita berdebar-debar masa tengok cerita ni. 

For me, Part 2 ni cerita dia sedih sikit. (ke aku je sorang rasa sbb fanatik sangat?) Cuba korang play video music kat bawah. Music dia sedih tauu. Sobb sob. Biasa music kat bawah ni dimainkan masa ada scene sedih mcm masa Rue mati tak silap aku. 


Dalam movie ni, ada empat tragedi yang sangat-sangat aku tak jangka.
SATU. Finnick mati.
DUA. Prim mati.
TIGA. Boggs mati.
EMPAT. President Alma Coin mati

Part Boggs mati pun sedih gak sbb dia lah antara individu yang percaya pada Katniss lol mati plak dia haishh. Ni Boggs:


Prim pulak mati sebab letupan yang berlaku depan pintu masuk Rumah Agam President Snow. Masa tu dia sedang membantu pesakit yang cedera. Dia kena bom betul2 depan mata Katniss. Aku je ke sorang rasa yg Prim ni cun gilaa since Part 1? Kan kann? Comeyyy gilaa dia!


Masa Prim mati aku takdelah rasa sedih noh. Masa Finnick mati tu aku rasa, Ohmygodddd asal kau mati!!!!! Sebab Finnick baru je lepas kahwin dengan Annie masa tu tau. Dia mati sebab kena serang dengan mutan masa nak selamatkan Katniss dan kawan-kawan dia yg lain. Dulu aku ingatkan Finnick ni jahat. Tapi lepas aku tengok cemana dia protect Mags, serious sweet pulak Finnick ni. Hensem pun hensem. Kahhkah


Part 2 ni banyak sangat bermain dengan emosi. Ramai betul mati. (padahal sebelum2 ni ada jek orang ramai mati hahahaa)  Tapi Part 2 ni orang yg mati tu important person tauu!

Kenapa President Alma Coin mati? Sebab dia sebenarnya nak ambik alih takhta President Snow. Cehh takhta gitewww. President Snow sempat bgtau kat Katniss sebelum dia mati tapi mula-mula Katniss tak percaya but at the end, bilamana sepatutnya dia halakan panah dia kat President Snow untuk hukuman mati, akhirnya dia halakan kat President Alma Coin. Kira jahat gilaa laa President Alma Coin ni sebab dia yg sebenarnya jatuhkan bom depan rumah agam President Snow tu. So thats mean dia yg menyebabkan Prim mati. President Snow kata, sejahat-jahat dia, dia membunuh bersebab dan takde sebab dia nak bunuh kanak-kanak Capitol. Lol masa ni aku rasa eh baik pulak si Snow ni hahahhaa.


President Snow pulak? Dia mati tapi bukan sebab panah Katniss tapi sebab diserang oleh rakyat jelata. Masa dia diikat tu lepas je Alma Coin rebah mati, semua orang berpusu pergi ke arah President Snow untuk bunuh dia. Entah kena pijak kena tumbuk kena siat kulit ke hakuu pun taktau haha tapi yang penting mati lah dia sian.


Ni scene masa Katniss halakan panah dia ke President Snow tapi akhirnya dia ubah hala ke arah President Alma Coin. Katniss cantik gila masa ni. Berkarisma giteww.


Peeta? He's okay. Malah bertambah kacak masa Part 2 ni. Masa mula-mula perjalanan cerita je dia macam tak boleh beza baik buruk. Tapi masa tengah2 cerita tu dia macam dah boleh ingat balik perkara sebenar.

Ending cerita? Yaa I love the ending! Sweet! Gale dinaikkan pangkat jadi apa aku lupa (komander ke kapten something like that), mak Katniss ajar orang kat bahagian perubatan (jadi leader kat situ ah lebih kurang tak silap) dan Annie (bini Finnick) bahagia dengan anak dia dan Finnick sorang. Peeta dan Katniss? Gembira dengan hidup mereka dan dikurniakan dua orang anak yang sangat-sangat comel! Ni ayat yang Katniss cakap kat anak dia masa scene last tu:

"But one day I'l have to explain about my nightmares. Why they came. Why they won't ever really go away. I'll tell them how I survive it. I'll tell them that on bad mornings, it feels impossible to take pleasure in anything because I'm afraid it could be taken away. That's when I make a list in my head of every act of goodness I've seen someone do. It's like a game. Repetitive. Even a little tedious after more than twenty years. But there are much worse games to play."

Tamat. Happy ending.

Tapi tak best ah sbb dah habisss daaa cerita ni. Sedih haku. (gua ada habit nak tahu ending cerita tapi pada yg sama taknak cerita tu habis hahahaha) I bagi 4/5 bintang untuk cerita ni. Kenapa bukan 5? Sebab Finnick mati kahhkahkakaa.

Cerita ni masih ditayangkan lagi kat cinema. Sesiapa yg belum tengok tu silaa laa tonton yaa. Kalau baca review je tak sama dengan feeling tonton cerita sebenar. Lagi dupdapdupdap giteww. Hiihi.

Sampai sini review. Assalamualaikum :)







Thursday, 26 November 2015

Sunday, 22 November 2015

SEGMEN akan tamat pada 30 November!

18:23:00 1 Comments

ASSALAMUALAIKUM..

Masihkah anda ingat pada segmen yang aku anjurkan pada 30 Oktober dahulu? Hihii. Actually tarikh tamat segmen masih belum diputuskan semasa aku publish entry tu. Jadi, sekarang aku nak umumkan kot-kot ada yang tertanya-tanya kee hihii *ada ke?* 

Segmen ini akan tamat pada 30 November 2015 ni.

Ada lagi LAPAN hari sahaja lagi. Kepada sesiapa yang masih belum join, silaa laa join yaa. Maaf sebab aku baru half marathon check peserta. Yang selebihnya lepas tamat segmen saya terjah yaa? Maaf sangat-sangat.

Hadiah pulak? Simple jek hadiahnya tak seberapa.
Org first and last akan direview. 5 orang akan direview secara random.org. Hihii. 

Alhamdulillah. Ada 34 orang blogger sporting yang support segmen ni. TQ yaa!
Korang boleh blogwalking semua peserta kat SINI.

Taataa!













Thursday, 19 November 2015

Hadiah GA dah sampai!

17:23:00 12 Comments
ASSALAMUALAIKUM

Syukur alhamdulillah aku masih lagi diberi kesempatan dan peluang oleh Allah swt untuk menang dalam giveaway yang aku join dalam dunia blog ni. Rasanya sepanjang penglibatan dan penyertaan aku dalam giveaway/ segmen/ contest menggunakan platform blog ni, banyak juga hadiah yang aku pernah dapat. Syukur alhamdulillah. Semoga lepas ni rezeki aku dalam dunia blog ni akan lebih maju dan meluas lagi.

Hadiah yang aku dapat ni daripada Mek Zumbie. Nak tahu aku menang kategori apa? Kategori hadiah misteri. Hiihi. So aku mmg tak tahu langsung yg aku akan dapat hadiah handbag tau. Masa mak aku kasi hadiah yg berbalut rapi tu, mak aku kata, aikkk? sape pulak yang bagi handbag ni? hahahahaaa. Aku pun mcm pelik lah jugak. Setahu aku takde pulak aku beli handbag online. 

Then lepas bukak hadiah dan tengok namecard. Allahuu. Hadiah dari Mek Zumbie rupanya. Terharu gila tauu! Handbag dengan benda alah yg letak kat pinggang tu (taktau apa nama dia hahaa). 

So. Ni laa hadiahnya:



Sebenarnya beg ni besar dia boleh tahan jugak. Banyak barang boleh isik. Aku pakai masa g Puchong kemarin. Hihi. Gambar bawah ni aku ambik masa kat homestay. Abaikan beg baju aku gambo katon kat belakang. Yg Edwin tu beg baju Encik Gedik. Aku cam speechless plaknya baju dia sikit baju aku kemain kembong bag hahaha.


Serius aku suka gila bag ni. Terima kasih sangat sangat kat blogger Mek Zumbie sbb bagi hadiah ni. Moga dimurahkan rezeki kepada beliau.

Jom terjah blog beliau! 
So next time kalau dia buat GA lagi silaa join yaa? Kompem dia bagi hadiah best best tauu.


Seterusnya. Aku dapat hadiah tudung bawal AJ. Yang ni aku baru dapat siang tadi. Cantik sangat tauu tudung ni. Bila aku pakai, senang sangat nak bentuk. And colour dia kebetulan bukan warna yang aku ada. Alhamdulillah rezeki. 

Tudung ni aku dapat dari:
Jemput terjah tuan blog yaa.Terima kasih sbb bagi kite tudung pokodot comeyyy ni sis! I love it!


Alhamdulillah. Mungkin rezeki aku bukan dari sumber yg aku harap. Tapi aku dapat dari sini. Hihi. Terima kasih semua blogger. Terima kasih sebab jadi kawan saya kat sini :)

Taaataa!



Wednesday, 18 November 2015

Giveaway Simple by cik akak & sponser

16:36:00 8 Comments
Giveaway Simple by cik akak & sponser


Syarat Penyertaan : 

  • Follow Blog
cik akak  kathyrbain | syamimi  | wawa I Farah Arina | Salina Johari  | Ainul Aqma JMbelog  | Lorongcinta | Duniakita  | Arra |
  • Likes fanpage -  JMbelog I cik akak I cinta itu indah | Ainul Aqma 
  • Follow facebook - cik akak I JMbelog I Salina johari
  • Follow Instagram & Twitter - JMbelog I JMbelog I Salina johari I Farah Arina | Ainul Aqma | Arra 
  • Masukan link blog ini dalam senarai bloglist anda : http://kathyrbain.blogspot.my/
  • Buat entri bertajuk "Giveaway Simple by cik akak & sponser"
  • Copy coding yang disediakan & paste kan dalam ruangan HTML
  • Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri ini 
  • Giveaway berlangsung 13.11.2015 - 22.11.2015 [10 hari]
  • Giveaway tamat 22.11.2015 jam 11.59 malam
  • Pemenang dinilai melalui Nombor Cabutan Bertuah
Perhatian : Bagi syarat likes fanpage, follow facebook, Instagram & twitter peserta wajib follow setiap syarat sekiranya peserta ada akaun yang dinyatakan dalam syarat yang telah cik akak senaraikan. 

Sekiranya peserta tidak mempunyai akaun tersebut, peserta tak perlu ikut syarat yang dinyata. Apa yang penting kejujuran anda sebagai peserta giveaway. 

Follow blog wajib...tiada kelonggaran isu follow blog....semoga giveaway ini berjalan dengan lancar......

copy & paste coding ini dalam post entri anda...



Hadiah Giveaway

  • cik akak - Cash RM50.00 x 2 pemenang 
  • KathyRbain - Topup RM10.60 x 1 pemenang
  • Syamimi - Cash RM5.00 x 2 pemenang
  • Wawa - Topup RM10.60 x 2 pemenang
  • Farah Arina - Topup RM10.60 x 1 pemenang & Topup RM5.00 x 1 pemenang
  • Salina Johari - Cash RM10.00 x 2 pemenang
  • Ainul Akma - Topup RM10.60 x 1 pemenang
  • JMbelog - Topup RM10.60 x 5 pemenang
  • Lorongcinta - Topup RM5.00 x 2 pemenang
  • Duniakita - Topup RM5.00 x 2 pemenang
  • Arra - Topup RM10.60 x 1 pemenang

Ilham giveaway copy & paste coding - Rujuk Entri Kak Mialiana


Tuesday, 17 November 2015

Segmen Bloglist Dec 15-Jan 16 By Afidah Azmi

18:02:00 3 Comments

Tarikh akhir untuk segmen ni adalah pada 30 November 2015 tepat jam 12.00 tengah malam.

Jom join Segmen ni k. Owner blog Kak Afidah Azmi ni sangat sangat friendly tauu orangnya. Hihii. Dia rajin jalan jalan kat blog titew.

Apa yang saya suka kat blog akak? Well blog akak ni banyak join GA dan jugak Segmen. So, kalau sy g blog akak tu, kadang scroll je entry akak kalau nak mudah tahu GA apa yg sy belum join hihiii. Nampak tak akak dah menambahkan orang untuk join GA org lain. Kekekeee

Sape yg belom join, jemput join yaa! Klik pada banner comel di atas..


Monday, 16 November 2015

[VIDEO] Janna Nick- Cinta Ini Membunuhku LIVE Akustika Hot FM

21:48:00 4 Comments
ASSALAMUALAIKUM.
Siapa sini peminat Janna Nick? Hihi. I'm one of her fan. Even aku ni ada jugak miss tengok drama dia kakakakaaa. Tapi dia berlakon best kan kan kannn. TAPI. Ternyata selain berlakon, suara dia ni pun sedap jugak tau! Serius! Tak caya sila tengok video live ni. Lagu feveret iols laktuu. Hihi
Dah beberapa hari aku tak update blog sebab busy. Besok InShaaAllah nak followback semua peserta segmen dan decide tarikh tamat segmen. Segmen apa? Sila rujuk kat sidebar. Kalau belum join, sila laa join yaa. Besok jugak gua nak maraton join GA mana yg tak dijoin. Hahahaa. Ceh bajet macam setahun je tak bukak blog.
K. Selamat Malam!

Tuesday, 10 November 2015

Giveaway Duit Saku & Bawal Aidijuma By Cik Tulip

22:56:00 9 Comments

ASSALAMUALAIKUM.

Jom join GA ni. Click kat banner comel di atas untuk maklumat lanjut.

Giveaway ini akan berlangsung dari 9 - 30 November 2015 dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 2 Disember 2015.

Komen tentang blog Cik Tulip:
Saya suka dengan blog Cik Tulip sebab blog Cik Tulip simple dan sangat sangat kemas untuk dikunjungi oleh orang ramai. Jadi, para pengunjung yang datang ke blog Cik Tulip akan rasa blog Cik Tulip ringan jeee dan cepat loading, tak lambat langsung. And. I selalu suka denga blog yang berlatar belakang warna putih ni. (Aku pun baru je lepas tukar dari guna simple template hitam putih ni sebenarnya) sebab nampak sangat sangat nice tauuu actually. So, jemput laa datang ke blog Cik Tulip ni sebab blog beliau best untuk diterjah!

Taaataaa!

Tag to: SATU, DUA, TIGA












3D Puzzle Giveaway By IY & Syarizwan

22:47:00 3 Comments

HADIAH UNTUK PEMENANG

Dah nama pun 3D puzzle giveaway jadinya pemenang akan mendapat 3D puzzle. Kadar bilangan hadiah ditentukan mengikut bilang peserta. Setakat ini 5 3D puzzle sebagai hadiah untuk pemenang. Harap GA ini akan mendapat sambutan daripada kalian semua. Pemenang bakal ditentukan:




  • 1 3D puzzle untuk top referral. 
  • 4 3D puzzle menerusi khidmat random.org.
  • Hadiah misteri untuk peserta pertama.

Klik banner untuk join!