ABOUT POLICY TUTORIAL FREEBIES REVIEW TEMPAHAN

Segmen: Join Bloglist Ain bulan Nov - Dis!!!


Tarikh tutup: 5 November 2015

ASSALAMUALAIKUM

Jom join segmen ni. Support kawan-kawan blogger :)

(kalau nak tahu siapa kena lah klik link hehehehe)

..................................................



Psstt. Ada instagram tak? Kalau ada, jemput join segmen ni yaa. Klik pada banner di bawah :)

SEGMEN BLOGLIST & BLOGWALKING SALLY SAMSAIMAN

Jom join! Klik pada banner di atas :)
Good Luck Rrai hehehee
...........................................
Pssttt. Ada instagram? Kalau ada, jom join segmen ni! Klik pada banner di bawah
Taaaataa!

Senarai Nama Peserta Segmen Tambah Follower Instagram



ASSALAMUALAIKUM.
Ini senarai nama blogger-blogger sporting dan supportive yang sudi join segmen yang saya anjurkan iaitu Segmen Tambah Follower Instagram. Uols ada insta? Kalau ada jom lah join! Dapat tambah follower dan secara tak langsung dapat ramai kenalan dari kalangan blogger..

Kalau belum join, boleh klik pada banner di atas untuk lihat entry penuh segmen tersebut. Segmen tu simple je. Hihi. Org pertama dengan terakhir akan sy review. Dan 5 orang sy akan review secara random.org. So. Lihatlah siapa gerangan yang memiliki takhta tempat pertama ni. Hihii. Beliau ni mmg sangat sangat supportive tau kalau sy buat segmen ke GA ke. Jemput lah serbu instagram dan blog beliau dan semua peserta yaa hehehe.

  1. http://akukaudansesuatu.blogspot.my/2015/10/segmen-tambah-follower-instagram.html
  2. http://aleiyamustaffa.blogspot.my/2015/10/segmen-tambah-follower-instagram.html
  3. http://officalmissyana.blogspot.com/2015/10/segmen-tambah-follower-instagram.html
  4. http://leenerurazi.blogspot.my/2015/10/segmen-tambah-follower-instagram.html
  5. http://ainpunyeceritalah.blogspot.my/2015/10/segmen-tambah-follower-instagram.html
  6. http://balqisluv99.bloyspot.my/2015/10/segmen-tambah-followers-instagram.html
  7. http://iampiegirl.blogspot.my/2015/10/segmen-tambah-follower-instagram.html
  8. http://lissa-lissalalissa.blogspot.my/2015/10/segmen-tambah-follower-instagram.html
  9. http://mimirheem.blogspot.my/2015/10/segmen-tambah-follower-instagram.html
  10. http://imahamdan.blogspot.com/2015/10/segmen-tambah-follower-instagram.html
  11. http://www.nurfuzie.com/2015/10/segmen-tambah-follower-instagram.html
  12. http://umikasum.blogspot.my/2015/11/segmen-tambah-follower-instagram.html
  13. http://ceriteranik.blogspot.my/2015/11/segmen-tambah-follower-instagram.html
  14. http://adramycien.blogspot.my/2015/10/segmen-tambah-follower-instagram.html
  15. http://www.syahidahfadilah.com/2015/11/segmen-tambah-follower-instagram.html
  16. http://mulan-sahbanu.blogspot.my/2015/11/segmen-tambah-follower-instagram.html
  17. http://mommycici.blogspot.my/2015/11/segmen-tambah-followers-instagram.html
  18. http://annalieyana.blogspot.my/2015/11/segmen-tambah-followers-instagram.html
  19. http://shafuhann-smab.blogspot.com/2015/11/segmen-tambah-follower-instagram.html
  20. http://mummyrinazonebeauties.blogspot.my/2015/11/segmen-tambah-follower-instagram.html
  21. http://yuhaadie.blogspot.my/2015/11/segmen-tambah-follower-instagram.html
  22. http://www.vitaminkesihatansejagat.com/2015/10/segmen-tambah-follower-instagram.html
  23. http://petikbunga.blogspot.my/2015/11/segmen-tambah-follower-instagram.html
  24. http://ainrahman21.blogspot.my/2015/11/segmen-tambah-follower-instagram.html
  25. http://hanismasturina.blogspot.my/2015/11/segmen-tambah-follower-instagram.html
  26. http://rianalittlecuties.blogspot.my/2015/11/segmen-tambah-follower-instagram.html
  27. http://www.bondezaidalifah.com/2015/11/segmen-tambah-follower-instagram.html
  28. http://www.aeinnamusa.com/2015/11/segmen-tambah-follower-instagram.html
  29. http://www.aimisyahirah.com/2015/11/segmen-tambah-follower-instagram.html
  30. http://greenfarra.blogspot.com/2015/11/segmen-tambah-follower-instagram.html
  31. http://www.dhiyaafraabella.com/2015/11/segmen-tambah-follower-instagram.html
  32. http://www.azhafizah.com/2015/11/segmen-tambah-follower-instagram.html
  33. http://mummysupplementshop.blogspot.my/2015/11/segmen-tambah-follower-instagram.html
  34. http://mummyhealthyvitastore.blogspot.my/2015/11/segmen-tambah-follower-instagram.html
  35. http://cikcandysour.blogspot.my/2015/11/segmen-tambah-follower-instagram.html
  36. http://sigadisberkacamata.blogspot.my/2015/11/segmen-tambah-follower-instagram-by.html
  37. http://www.dayangdeno.com/2015/11/segmen-tambah-follower-instagram.html
  38. http://bondazahraareesa.blogspot.my/2015/11/segmen-tambah-follower-instagram.html
  39. http://ehbloger.blogspot.my/2015/11/segmen-tambah-follower-instagram.html
  40. http://www.sayidahnapisah.com/2015/11/segmen-tambah-follower-instagram.html






*Kalau ada nama yang tiada di atas tolong maklumkan yaa?




Akhirnya, Dah Tukar!


ASSALAMUALAIKUM.

Finally! Setelah berkira-kira mahu tukar atau tak mahu tukar acapkali, maka hari ini aku nekad nak tukar design blog! Hahahaha. Sebenarnya berat jugak nak tukar sebab design lama even simple tapi menampakkan blog gua kemas. Design baru taktau lah iols. Nampak feminin sangat pun iyee.

So. Saya telah bertukar dari ini:

Kepada design yang ini:


Mohon jangan caye muka aku kat header sebab muka aku yang sebenar hitam legam dan kulit tak ploles pun kahhkah. *jangan marah yee*

Korang rasa okay tak? Hihii. Cube bagi pendapat dan kritikan sikit tapi jangan lah kritik kasar-kasar nangis kat penjuru bilik aku nanti.

Tataaaaa!

............................................

Pssstt. Ada instagram? Jom join Segmen kat bawah! Klik pada banner







Dapat hadiah misteri yang sangat misteri !


ASSALAMUALAIKUM

Alhamdulillah. Tadi iolss check senarai nama pemenang OKTOBER GIVEAWAY BY MEK ZUMBIE, saya tersenarai sebagai salah seorang pemenang Giveaway beliau. Alhamdulillah. Bersyukur sangat-sangat. Hihii. *sebab sekarang jarang nau menang GA sebab tu titew heppyyyy terlebih ni hahaha*

Terima kasih banyak-banyak kepada blogger Mek Zumbie kerana membuat Giveaway ni dan secara tidak langsung memberi saya peluang untuk tersenarai sebagai salah seorang pemenang. TQ berriiiii berriiiii muchhhh!


Tapi. Apa yang saya menang? Jenggg jengg. Hadiah misteri yang sangat misteri yeeee. Aku pun tak tahu apa hadiah tu. Malahan, semua peserta Giveaway pun tak tahu apa hadiah bagi kategori hadiah misteri ni. Suspen tauuu uolss camni.

Apapun, tahniah kepada semua pemenang yang lain. Kalau uols bosan-bosan takde buat apa ni, meh jom join segmen simple yang saya anjurkan iaitu segmen tambah follower instagram. Ada instagram? Kalau ada yukk join. Klik SINI untuk baca entry penuh segmen tersebut. 

Kalau join GA Mekzumbie ni, sila check senarai nama pemenang di SINI. Mana tahu anda menang jugak ke kan. Good Luck yaa!

Assalamualaikum..






Bb Cream best yang patut anda cuba!


ASSALAMUALAIKUM


Minggu lepas aku ada dapat sample daripada Kakak Norhafizah Alwi yang cantik manis. Sample ini bukan hanya diberikan kepada saya sahaja, tetapi ada juga blogger yang lain yang dapat sample bb cream NBR ni. Macam mana rupa sample tu? Macam kat atas ni. Jika uols jenis suka pakai bb hari2, dalam seminggu boleh bertahan sample ni. Tapi kalau jenis yg jarang keluar rumah macam aku ni (sbb aku malas pakai pape kalau dalam rumah) dua tiga minggu boleh tahan. Nak pakai pulak no need to tepek setebal tebal sebab pakai sikit je dah okay.

At first, I dont try this bb cream to my face. I try it together with my cousin. Kami test this bb cream together. Mula-mula sekali, aku pakaikan kat muka sepupu aku. Masa aku apply, I can see that this bb cream is so soft and you can see your face will be more glow. (sbb gua test kat org so senang nampak hahahaha) Tetiba aku rasa macam, eh best pulak bb nih. serius senang gilaa apply kat kulit muka weyh. Soft sesangat. Kalau tak pakai bedak compact pun ok.

Pastu aku ckp kat sepupu aku, "cube kau tengok cermin jap. ok tak?"
Dan dia kata, "fuyoooo lawa gilaa mukaa kiteeeww!"
Kahhkahh. Perasan. Tapi serius lah, memang lawa bila bb ni pakai kat muka.

Aku nak try. Tapi takde keyakinan nak ambik gambar muka sendiri tepek jadi testimoni kat beloggg. Sebabnya muka aku banyak noh jerawat ni stresssss iolss tau. Fuhh rasa nak ambik pisau toreh jee muka ni. K tipuu i sayang muka i tau even berjerawat punss.




Ini Qila. Sepupu saya. Before, muka dia berminyak sikit. Tapi lepas aku pakaikan bb tu dengan bedak compact yg sangat nipis itu lah jadinya. Aku nak letak filter masa upload kat insta, tapi karang kalau letak hilanglah keaslian testimoni ni. Hahahaa. Sori dehh gelap sikit gambarnya. But, still better than before right?

Then gua pun pakai pulak. Gua tanya Qila, nampak sangat tak jerawat ni semua kat muka?
She said, tak nampak sangat pun.
Hehehhehehehe. K. Sedap dengar. *mula lah nak perasan*

Masa kua dengan Encik Gedik, dia kata, nengok sikit mukaaa jerawat awak tuuu. Siot. Hilang konpiden aku. Pastu dia kata, eleeeyhhhhhhh tak nampak pun! Kekekekekee. Sebab masa tu aku pakai Bb Cream NBR ni. Aku selalu komplen kat dia jerawat aku taknak hilang2. Tapi dia kata relaks ah dia lagi banyak jerawat. Nipu. Jerawat dia sebijik jee pun banyak mende.

You know why I love thiss bb cream so far sebab lepas kita dah pakai, lepas peluh2 tuuu, muka kita akan jadi glowing gitewwww. Paling best, muka berjerawat mcm saya pun best pakai bb ni sebab dia takkan jadik berkuping kat jerawat kauu. Ploles gituu Jah! Lagipun, muka aku jenis kering. Jadi tak semua krim kecantikan dan bb sesuai dengan saya. Sebab ada tu lepas dah apply mak aihh tak bestnyaaa titew pakai awak!

Tapi. Bb Cream NBR is not like that.
*tepuk tangan*

Lepas tu I pun terus wasap Kakak Cantik ni untuk komplen apa bb dia buat kat muka kita. Hahahaha. Gua pun terus order kat dia.

This is the NBR Bb Cream! I beli sebab dah jatuh cinta suka kat dia! Takkan nak harap sample je kan? Beli baru laaa apa lagi. Hahaa

Tapi bb cream ni sedang dalam proses nak buat packaging baru, dalam botol. So jangan terkejut pulak kalau lepas ni tengok bekas dia lain. Yg aku beli ni bekas sekarang. Harga bb ni RM55 sahaja. Tapi masa ni ada promotion beli satu free satu. Kiikikii. Best kann kan? Utk packaging baru, harga still sama RM55. Bb cream ni apply nipis je guyssss. Tahan berbulan bulan. Kan dah jimat tuu.


Ini pesanan penaja. Bb Cream ni adalah Bb Cream Treatment tau. Masa kita pakai tu secara tak langsung dia merawat muka kita. 

ANTARA KELEBIHAN BB CREAM NURRULLS BEAUTY NI:
-Melembapkan kulit dalam masa 24 jam
-kulit semain flawless, gebu dan glow serta lembut apabila disentuh
-kulit menjadi putih kemerah-merahan dalam tempoh yang sangat singkat
-jeragat semakin pudar
-jerawat kecut dan mengurangkan minyak di muka
-parut slowly akan dirawat dan dihilangkan
-mengecilkan pori2 muka dan membuang blackhead
-kulit awet muda, tegang dan cantik
-bertahan sehingga 16 jam!
-merawat sel2 kulit mati
-free oil

Bukan itu sahaja, Bb cream ini juga telah mendapat kelulusan daripada KKM dan tiada kesan sampingan. Kaya dengan kandungan:
-pearl extract
-glutathione
-aloe vera
-vitamin c
-vitamin e

So. this is my own review for this product:
- bau yang wangi dan tekstur bb cream yang senang meresap ke dalam kulit membuatkan ia nampak sangat soft dan sangat mudah untuk apply pada wajah kita.
- tak perlu pakai banyak2 sebab dengan penggunaan nipis pun dah cukup. so, jimat.
- sesuai untuk individu yang mempunyai masalah jerawat sebab bila saya pakai, dia takkan jadi berkuping atau menampakkan jerawat anda.
- kulit jadi lebih lembut.
- kulit jadi glow even lepas berpeluh.
- tahan lebih dari 5 jam (sbb paling lama aku pakai 5 jam kalau ikutkan dia tahan sampai 16 jam.
- buatkan muka kita jadi lembab dan tak kering.


Kalau uols berminat nak beli, boleh hubungi  012-375 6461 (Kak Fizah) atau boleh melawat blog beliau kat SINI

Jom pakai bb cream NBR! Saya dah beli, anda bila lagi? Hiihiii





Segmen Tambah Follower Instagram

SEGMEN TAMAT
SEGMEN TAMAT
SEGMEN TAMAT


SEGMEN TAMAT
SEGMEN TAMAT
SEGMEN TAMAT





ASSALAMUALAIKUM.

Segmen ni bertujuan untuk menambah kenalan blogger dan juga meningkatkan follower instagram. Di samping itu juga traffic blog kita juga akan meningkat. Syarat-syarat yang ditetapkan jugak sangat mudah. Harap segmen simple ni mendapat sambutan kawan-kawan blogger sekalian yaa  :)

Syarat-syaratnya:

1. Buat satu entry bertajuk Segmen Tambah Follower Instagram. Dalam entry tersebut, sertakan link instagram anda untuk memudahkan peserta lain follow. Utk lebih mudah, anda juga boleh letak terus badge instagram anda dalam entry. Boleh refer tutorial kat SINI kalau tak tahu. (kalau nak letak link je pun boleh tiada paksaan. ini cuma cadangan sahaja)

2. Letakkan banner di atas dan back link ke entry ini.

3. Follow blog saya , instagram dan juga twitter. (Takde twitter takpe tapi wajib ada instagram)


 TWITTER INSTAGRAM BLOG


4. Hantar link entry penyertaan anda ke entry ini sahaja.

5. WAJIB follow blog dan instagram peserta lain. 


*akan diupdate setiap hari selepas 9 malam*


Tarikh tamat: 30 November 2015
Harap sangat segmen ni mendapat sambutan dan peserta yang join semua ikut semua syarat lebih-lebih lagi syarat kelima tu. Saya mohon sangat-sangat yaa. Mohon follow blog dan instagram mereka sebab tujuan kita sama-sama nak tingkatkan follower blog dan juga instagram masing-masing.

Peserta pertama dan terakhir akan direview oleh saya. Manakala lima orang blogger bertuah akan direview secara random.org.

Jemput join yaa kawan-kawan saya yang comel sekalian! Assalamualaikum :)


Giveaway Mek Cun


ASSALAMUALAIKUM

Di sini saya ingin menjemput kawan-kawan yang budiman untuk join Giveaway yang dianjurkan oleh kakak cantik kitew sebab hadiah dia sangatlah best k! Hihii. Klik pada bannner di atas untuk maklumat lanjut. Jangan lupa join! 

Tataaaa!

Cara Mudah Letak Badges/ Button Instagram Dalam Blog/Entry

ASSALAMUALAIKUM
This is just a simple tutorial. Hehe. Saja nak share dekat sini even though ilmu ni tak seberapa pun. Kalau belum tahu, boleh laa buat sbb aku pun baru tahu sbb baru godek-godek kat profile instagram by laptop. Kalau tak, hampeh tak tahu pun.

First sekali bukak akaun instagram korang. Click kat edit profile tu.
Then akan keluar macam ni. Click kat Badges dan automatik akan keluar macam dalam gambar kat bawah.
Apa korang perlu buat?
Pilih badge yang mana korang suka. Lepas tu copy code tersebut. Boleh buat step by step mcm gambar kat bawah ni.
Dah copy? Korang boleh letak kat mana-mana yg korang nak letak. Contoh kat sidebar ke, dalam entry korang ke.

Kalau nak letak dalam entry, boleh rujuk dalam gambar di bawah. (in case uols nak promote instagram dalam entry hehehe)

Klik kat HTML dulu. Then klik kat Compose untuk check ada ke tak badge instagram tu.


Taadaaaaaaaaa!
Dah ada. Hehe. Kalau nak centerkan ke apa senang je tekan space kat keyboard je tak pun klik badge tu then boleh centerkan sendiri.


Senang kan?

Kalau nak letak kat sidebar lagi senang. Copy dan paste kat Add Html je. Takpun uols boleh letak kat mana-mana uols nak letak. Kat bawah profile ke, atas cbox ke. Suke hati.

Nak centerkan pulak, just tambah kod <center> pada awal dan akhir coding tersebut yaa.

Selamat mencuba!

Instagram


Ni instagram kite. Jemput follow! hahaha *nak jugak promote*

Feedback Positif :)


ASSALAMUALAIKUM

Tadi aku ada post entry pasal niat aku nak buat segmen. Hihih. Tak sangka ada feedback positif daripada kawan-kawan blogger yang sangat supportive dan osem ni!Terharu titeeeww~ So. Aku rasa nak buat segmen utk instagram. Ok tak? Sbb major bagi cadangan instagram. Memulanya aku ingatkan nak buat twitter.

Jadi nantikan segmen yang akan saya buat nanti yaa. Hihiii. InShaaAllah malam ni atau esok akan dianjurkan. (Rasa macam nak buat malam ni je senang)

Jangan lupa join tauuuu nanti!


Taaata!




Terasa Macam Nak Buat Segmen. Apa Kata Anda?


Assalamualaikum.

Aku rasa macam nak buat segmen lah. *gedik* Tapi ada jugak terselit rasa tak konpiden tuu nak buat. Haahaha. Tadi aku blogwalking follow blog peserta salah satu segmen yang aku join. Rupanya ada je banyak blog yang aku tak follow lagi which their blog is so so so cute and apasal lah iols tak follow ekh? Hahahh

Di samping dapat tambah kenalan, tambah follower dan tingkatkan traffic, kita jugak boleh eratkan hubungan sesama blogger. Betol tak? So. Saya rasa macam nak buat segmen. Tapi segmen ni untuk tingkatkan follower twitter dan instagram. Hihih. Ok tak? But, for sure also untuk blog lah. Maknanya semua peserta kena follow blog, twitter dan instagram peserta lain. WAJIB. Dapat tingkatkan jumlah follower jugak kan? 

Tapi entahlah. Aku rasa macam banyak sangat pulak syaratnya. Rasa mcm nak buat utk insta sahaja atau twitter sahaja.

Susah-susah takyah buat je Rrai. *kau kan pemalas*

Ermmemememmm. Nak buat ke tak ekh?

Cube bagi pendapat sikit.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...