Follow Us @soratemplates

Monday, 7 December 2015

TUTORIAL: Backlink URL


ASSALAMUALAIKUM | SALAM SEJAHTERA

Entry ini dipublish khas buat kawan saya sebab dia tanya macam mana nak backlink so aku sebagai kawan yang baik dan bertauliah lagi tak boleh blah ni pun buatkan this tutorial and also for all the newbies yang tak tahu bagaimana nak backlink url.

Ok lets start beybeyyhh

1. BACKLINK URL MENGGUNAKAN GAMBAR
Selalu kita bila join GA atau Segmen, tuan penganjur akan suruh kita backlink banner ke url entry GA tersebut kan? How? Sebenarnya ianya sangat mudah korang kena upload dulu gambar mana kau nak backlink tu dan selepas selesai upload, klik pada gambar, dan klik pada LINK.

Lepas tu akan keluar macam ni. Nampak tak which url should the link go to?


Korang paste macam gambar kat bawah ni. Nak paste url fb korang ke twitter ke suka hati. Url tu yg ada http blaablablaaaa bagai tu ye. Lepas dah paste url, tekan ok.

Siap! Cuba lepas korang klik kat gambar atas sekali tu? Dia akan pergi ke link lain kan?

2. BACKLINK URL MENGGUNAKAN PERKATAAN
Yang ni kalau korang nak tulis sesuatu dan bila org klik kat perkataan tu, akan keluar link lain. Contoh:

Hai. Aku ada buat freebies background baru tauu! Nak tahu tak background apa? Clik kat SINI

Lepas korang click SINI tu terus keluar link lain kan?
Tgk gambar di bawah. Mula-mula boldkan perkataan mana yg nak dibacklink tu. Pastu klik kat LINK di atas.
Akan keluar macam gambar kat bawah ni dan korang paste url apa korang nak letak.


Siap! Senang je kan? Harap-harap entry ini membantu :)

Taataa!


PS: Kalau gambar kurang jelas, sila klik pada gambar utk tumbesaran yaa



5 comments:

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yg lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali.