Wednesday, 30 December 2015

Siap Tempahan Design 2nd Blog ICY

ASSALAMUALAIKUM | SALAM SEJAHTERA

Hahh! Terkejut tak tengok tajuk post? HAHAHAA. Sejak bila lahhh pulak Si Rrai ni ambik tempahan edit blog woii. Sebenarnya selama ni ada jugak orang orang tanya takde ambik tempahan ke? Serius aku sebenarnya bukanlah pro sangat bab-bab mendesign blog ni. Sikit-sikit InShaaAllah aku tahu laa. Hasilnya pulak takde lah bombastik ye. Iols masih newbie hehehh.

Yanie ni dulu salah seorang blogger yang guna khidmat design header dari aku secara percuma [dulu aku pernah open secara free]. Tiba-tiba beliau tanya dekat facebook ambik tak tempahan. Kebetulan aku mmg tengah rajin, jadi aku ambil jelah hehe. Aku cas RM10 je untuk template ni. Kenapa aku berani ambik tempahan dari beliau? Sbb dulu masa deal header dgn dia, dialah salah sorang yg sgt sgt senang untuk berurusan. Apa dia nak, semua dia cakap. So aku tak kena buat keja banyak kali. *tepuk tangan untuk Yanie* heheheh

Alhamdulillah beliau setuju dengan design ni dan tak minta aku untuk ubah apa-apa. Sebenarnya takut jugak kalau hasil aku tak berkenan di mata beliau. Hehehe TQ TQ TQ so much!





Korang rasa okay ke k.o? Hahaha. Alhamdulillah rezeki berblog. Ada juga yang sudi ambik tempahan dengan aku walaupun hasil tangan aku masih biasa lagi. Ni template denim. Mmg aku ambik tempahan design template denim je. Design pulak aku design kat blog aku yg lagi satu. Jadi korang yang menempah akan dapat kod html dan paste sendiri. Sbb aku taknak bukak blog korang. Sbb tu privasi korang. Sbb aku taknak jahanamkan blog korang kalau koding kelaut hahahahaha

Aku tak officially open tempahan untuk design blog. Tapi kalau ada yang nak, InShaaAllah aku tolong. Aku charge RM10 je. [mahal ke ekh? i wonder haha] Kalau ada yang nak, boleh wasap aku kat 019-6373 924. Payment strictly no topup, sbb pembayaran adalah ke dalam akaun aku.

K gua ada keje jap nak potostat pelbagai dokumen hitam putih sbb keje mengpotostet di rumah ni mmg keje aku. Haha. Tataaaa!





19 comments:

  1. Salam Rrai cantik , akak pon suka :)
    dan suka cara Rrai bagi coding :)

    ReplyDelete
  2. terbaik yaya suka semua design Rrai :)
    sampai header terbaru dkt belog yaya pon inspiration by: Rrai.simple and nice :)

    ReplyDelete
  3. simple tapi menarik..
    lama cik en x lawat sini.. :)
    Happy new year

    ReplyDelete
  4. cantik... permulaan rai.. nanti lama lama awk pandai...sy pon mulaa dr bawah macam awak..nt sertakan link yanie di entry..sng nk blogwlking..

    ReplyDelete
  5. Baru je lepas masuk blog tu. Memang cantik design. Boleh pergi jauh ni.hehe =)

    ReplyDelete
  6. @The KehalusanKelembutanthankyou akak! hihi. saja bagi coding dgn cara tu sbb nanti kalau ada senget benget ke taklah org yg dtg berkunjung kat blog dia nampak hehehhe

    ReplyDelete
  7. @Aleiya Mustaffawahhh inspiration dari kite ke? hihii *kembang seperiuk jap*

    ReplyDelete
  8. @Aisyhah Nyaishihi papepun ecah punya design lagi lawa. selalu tengok ecah edit, masyaaAllah lawaa lawa semuanyaa!

    ReplyDelete
  9. Salam singgah sini dik Rrai....cantik dan kemas jer...akak dah tengok kat blog ICY....hitam putih....

    ReplyDelete

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yg lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali.