ABOUT POLICY TUTORIAL FREEBIES REVIEW TEMPAHAN

SEPULUH SOALAN- Tagging Questions


ASSALAMUALAIKUM|SALAM SEJAHTERA

Actually this is not my first time got the tagging questions. Before this I already answer 11 questions from Aynal and you can read my full entry HERE. And now, someone cute tag me again so lets see what the questions are. Hiihi. Terima kasih tag saya yaa Cikpinky!


1) Kenalkan diri awak

My name is Rrai. A real name is Nur Raihanah. I am twenty-one@2015 but I never feel I am such a twenty-person because I cant stop asking my parents in everything and I am super lazy to depend on myself. Sikit-sikit semua mak aku.


2) Impian awak yang masih belum tercapai?
Cant count them. Terlalu banyak yang aku impi belum tercapai. Buat masa ni my main dream is continue my degree and get a better job. Doakan aku dapat sambung degree dan kerja bagus yaa?


3) Pencapaian yang terbaik dalam kehidupan awak?
I am not a good student back then. Barangkali pencapaian terbaik aku bila aku peroleh Anugerah Naib Canselor masa konvo. So I can told to myself aku taklah bodoh macam yang aku sangka. [sebab aku selalu rasa aku ni tak pandai mcm org lain]


4) Smartphone apa yang anda guna sekarang? Nyatakan sebabnya sekali.
Peh soalan memalukan aku ni. Kahkah. I pakai henpon cikai je sis. Yang ambik gambar tak lawa tu.


5) Pendapat awak tentang blog saya?
Cute. Especially is the header. Comel!


6) Masakan mak awak yang paling WIN ?
Most of my mom's cooking is a win. Tapi yang paling aku suka is her tomyam. Haritu seperiuk kuah tomyam aku bedal. 


7) Apakah genre buku kegemaran awak dan kenapa awak suka genre tersebut?
Aku suka baca nover thriller Ramlee Awang Murshid. Dan sejak novel fixi keluar, aku jadi suka sama fixi jugak. Aku jarang suka baca novel cinta. Sebab bagi aku dari aku baca novel cinta baik aku layan drama cinta korea.


8) Full time / part time blogger? Berapa kali dalam seminggu / sebulan awak update?
Entah. Cita-cita nak jadi full time blogger. Buat masa ni aku akan pastikan setiap hari aku update entry. Tapi ada jugak yang aku kecundang bila busy maka tak kesampaian nak bukak blog. Yang penting setiap minggu laa aku update.


9) Siapakah blogger yang paling awak suka dan kenapa?
Banyak. Contoh blogger cik akak, blogger ombak bergigi, blogger kak lyssa, blogger mimi, blogger kejupenyet, blogger cik en, blogger leya yeolly dan banyak laa lagi. Aku suka sebab dieorang peramah. 

10) Sejak tahun bila awak masuk ke dunia blogger? Kenapa ?
Lepas aku habis SPM. Erm. 2011 kalau tak silap. Aku buat blog untuk suka-suka je sebenarnya. Saja kongsi cerita suka duka dekat sini. Tapi lama-lama aku rasa nak kongsi benda berguna dan makin lama aku makin minimumkan entry apa kejadah kat sini hahahahaha.


Siap! Hihi
Korang kalau rajin jawablah soalan aku kat bawah ni yaa. Sesiapa yang baca ni feel free to answer okay. Aku appreaciate sangat kalau ada yg sudi jawab. Sebab ni soalan yg aku tagging balik kt org dulu. Tapi tak semua jawab sob sobbb. Jadi korang tolonglah jawabkan yee hehheh

  1. Your first impression when you visit my blog.
  2. Orang yang paling dikagumi dalam dunia blog ni and why?
  3. Your most favourite singer from Malaysia. 
  4. Your colour theme of your blog and why you choose the colour?
  5. Most beautiful memory you will never ever forget.
  6. Haiwan yang paling ditakuti and why?
  7. Do you believe in second chances?
  8. Have you become stranger with someone once you called friends?
  9. If you get a chance to be a hero/ heroin, what movie you want to be and why?
  10. Your favourite flower.
  11. Coffee or tea?
Sampai sini. Assalamualaikum :)






3 comments:

  1. http://impianacikyaanie.blogspot.my/2015/12/10-soalan-tagged-by-nurliyana-ishak.html ^^

    ReplyDelete
  2. hye RRAI / RAIHANAH .. 1st of all tq so much sbb sudi luangkan masa answer my questions .. salam perkenalan ye .. blog u pon cute .. mcm owner dia jugak . salam perkenalan yaa =)

    ReplyDelete
  3. semoga cita2 nak sambung degree dan kerja yang lebih bagus tercapai. aminn :)

    ReplyDelete

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yg lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...