Follow Us @soratemplates

Sunday, 27 December 2015

Oh Cinderella by KMLIA HSHM

Segmen berlangsung sehingga 28 December 2015



ASSALAMUALAIKUM | SALAM SEJAHTERA

Sambil-sambil tengah layan lagu destiny's child sekarang ni, aku nak ajak kalian join giveaway osem ni. Mohon pakat ramai-ramai serbu sebab akan tamat pada hari esok, 28hb. Jadi cepat-cepat klik banner atas tu. Hadiah? Tengok gambar kat atas. Menarik bukan?

Tuan penganjur akan minta anda untuk buat entry yang berkisarkan tentang cinderella. Well, urm, Cinderella? Dont you know I am a Cinderella, a princess, a barbie, a mermaid in my own castle? HAHAHAHAHAA. *mohon jangan tampo muka aku


Cinderella- Satu cerita fantasi kanak-kanak yang cukup indah yang membuatkan perasaan kita terbuai-buai melihatkan bahagianya si cinderella jumpa putera idaman para gadis. Bukan sahaja kanak-kanak, orang dewasa mcm aku pun turut feeling over sama dan ulang banyak kali cerita cinderella gown biru yang tahun 2015 punya lakonan Lily James yang super anggun pakai gown cinderella dalam movie tu. Well siapa tak suka Cinderella kan? Kalau boleh semua nak jadi cinderella. Tapi kalau aku diberi pilihan, mana mungkin aku jadi setabah Cinderella. Kalau ada orang cuba eksploitasi aku macam mana ibu tiri dan kakak tiri cinderella lakukan, rasanya aku tak diam dan patuh macam Cinderella. Barangkali aku bukan jadi Cinderella, tapi sinderella. Hahahaha


Its good to watch Cinderella again and again even youre getting older because cinderella will teach you how to appreciate your beautiful life.

Cinderella saw the world, “not how it is, but how it could be.” Maybe if we all saw the world as Cinderella did, the world would be a more peaceful place. Her hope and faith fueled her optimism. If we were all a little more optimistic, think of how it could be…

Yaa true. I wish I can be like Cinderella. She always see everything with positive thinking and I am not. Negative will come firstly. Shuhhh shuhhh~~


It’s better to be alone, than be surrounded by poor company. When Cinderella was banished to the attic, (at first) she felt free. No one could bother her or boss her around. She found freedom in solitude; freedom from the negativity of her step mother and step sisters.

See? Its better to be alone. Freedom is free baby. Kita je taknak cari.

Ingat. When there is kindness, there is goodness. When there is goodness, there is magic. I do believe with magic. Because I love to think there is magic somewhere and people just dont know. Even I cant feel it here, maybe in my dream it'll full with magic which I can get anything and everything beautifully. Maigod. I love magic! I know its sound childish. But I dont want to grow up and stress my life with all adult's stuff and adult's life. Its okay to dreaming even not in my sleep. Heheh. Maybe you dont know but my imagination is beyond everything. I do love imagine sweet things like I am a Cinderella or a beautiful Princess while the fact is I am not hahahaha. Hidup ni jangan stress sangat. Berangan sikit-sikit takpe. -pujangga Rrai hari ini

Semua orang boleh jadi Cinderella. Believe me. Cuma kau nak dengan taknak je. Jadi Cinderella dalam chapter hidup kau sendiri. Dia punya feeling nanti kau yang rasa, bukan orang lain. Lama-lama nanti kau jumpa lah prince charming mcm dalam movie Cinderella tu.

Lastly, have courage and be kind!







4 comments:

  1. Haha Alright when you said everyone can be cinderella , first thing what I imagined is "How beautiful I am wearring this dress" Oh my gosh , I'm so innocent , why I put myself inside this princess world . Haha . BUT my sister and nephew just read your blog post and they said "I wish I will be like this kakak" and I said "what !!" . haha *Plottwist Haha Well It's pretty nice when we were alone but there's posibility whwn have negative thoughts ! Nononono haha All we need is positive ! . ahaa Like you said "Everyone can be like her" so take her posivity and carry on to our next adventure of life . Nice post btw :D


    - Syamsid Blog -
    ...
    .

    ReplyDelete
  2. OMg.
    freedom is free baby!!!!
    Huhuw.
    Have courage n be kind ;)


    I LOVE CINDERELLI OMGGGG

    ReplyDelete

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yg lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali.