Best pulak layan Birth Of Beauty ni.


ASSALAMUALAIKUM | SALAM SEJAHTERA

Hi. Rasa mcm dah lama sangat tak layan drama korea. *ceh lama laa sangat* Skrg ni aku suka download drama korea pulak dari download horror movie hehehee. Sebab aku rasa berbaloi tgk dramadrama korea ni bukan sahaja boleh hilang stress malahan boleh buat perasaan terlambung-lambung kalau ada scene lelaki hensem kakakakakaka *gatal*

Sekarang ni aku sedang gigih download Birth Of Beauty yg ada 21 episod. Memula aku saja jee nak tgk episod satu dia pastu ter-esaited plak sbb start episod satu je dah best weyh. Tak mcm sesetengah drama, episod satu cerita kemain bosan sbb nak perkenalkan watak. Tapi BOB ni episod satu je dah buat kita rasa nak tengok lagi dan nak tahu apa akan jadi seterusnya.

Drama pasal apa?
Birth Of Beauty ni pasal seorang perempuan gemuk yang transform jadi perempuan kurus dan cantik untuk balas dendam kat suami dia yg curang masa dia gemuk dulu. Mmg biadap sungguh perempuan yg rampas suami dia ni kalau aku jadi dia aku tarik2 rambut perempuan ni sampai botak tau. Drama ni mmg best. Obviously. Dari episod satu lagi dah best. Tp ada jugak scene sedih aku plak over nak nangis masa dia tgk depan mata dia laki dia curang tuuu sodihhhhh I nokk.

This is a drama yang aku terkenan nak download sbb poster dia cantik. Aku ni ada habit malas nak nengok sinopsis cerita and blablaablaa apa dia tulis sebab kalau aku tgk poster lawa, aku download jeee laaa hahahaha.

Korang ada any suggestion tak drama korea apa lagi best?






18 comments:

  1. Best citer ni.. tapi bila hujung2, kurang sikit.. tapi tengoklah sampai habis.. saya suggest Hello Monster lakonan Jang Nara & Inguk

    ReplyDelete
  2. oren dh lame x lyn kdrama. tp tgk plot mcm best je psl pompuan gemuk jd kurus. fuh.

    ReplyDelete
  3. haaa...rrai dah tgk x she was pretty? dgn kill me heal me?

    ReplyDelete
  4. bolehlah cuba layan juga... he he he....

    ReplyDelete
  5. drama Birth Of Beauty ni memang awal2 episod best tapi bila dekat2 nak habis tu dah jdi boring yg amat, saya siap langkau episod lagi haha..ramai gak yg komplen benda yg sama kt website drama2 korea tu. Saya baru habis tengok cite The Village-Achiara Secret, best gak drama tu sbb suspen n misteri hihi

    ReplyDelete
  6. @Zizie ZackAlaaaa yeke. hihi. Ok nnti sy search hello monster plakk

    ReplyDelete
  7. @Ren Oh.mmg best. tapi mula2 ni jelaa lama lama tah tahu laa kitee heheheeee

    ReplyDelete
  8. @BaNu SyahLaaa yekee. Tp mula2 tgk ni mmg serius best. Tapi tak tahu laa lama-lama jadi bosan ke. Sy pun mcm nk download cite the village tuu nanti hiihiii

    ReplyDelete
  9. sarah jalan2 sini sambil follow blog akak

    ReplyDelete
  10. drama oh my ghostess! haha drama pasal hantu tapi tak seram sedih je byk. cehh hahaha and then drama who are you-school 2015.

    ReplyDelete
  11. Cerita fabulous neighbour pon best jugak. Hihu. The time We were not in love pon best gak :)

    ReplyDelete
  12. cite memang best saya pun suka. cerita korea yang baru ini pun best jugak tajuknya the time we not in love.

    ReplyDelete
  13. semua cerita korea semua best. cerita the six flying dragon pun best jugak cerita ganas sikit hihi

    ReplyDelete
  14. shad pun dah tengok birth of beauty.. rating 6/10 je boleh bagi (pendapat shad, hehe.. 'kill me heal me' best.. yang latest ni shad tengah layan oh my venus, baru tengok satu episod, tak tau lah best ke tidok.. hehe..

    ReplyDelete
  15. Baru ingat nak download dan tgok. sekali baca komen. Ep dekat ending x best. langsung hilang mood nk download. hha

    ReplyDelete
  16. tak minat cerita korea... tatau nape ... mls byk sgt episod .... kena ikut satu2 ...

    ReplyDelete

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yg lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali.