Follow Us @soratemplates

Friday, 27 November 2015

SEBELAS SOALAN- Tag by Aynal


Hi. Entry ini dibuat sebab di-tag oleh kawan blogger comel saya iaitu Aynal. Berikutan entry beliau yang INI, maka I decide to answer all her questions lah macam best pulak soalan-soalan dia ni. Sebenarnya Aynal tag aku 19hb hari tu. Kahkahh. Aku lupa weyh serius baru hari ni teringat. Maapkan saya Cik Aynal.


It’s a tag post and the rules are pretty simple:You have to answer 11 questions by the blogger you were tagged by. Then when you’re done answering, you tag 10 bloggers of your choice to answer the questions you leave for them! -- No compulsion if you do not want to do it ya. Tiada paksaan :) This is just for fun! So i could get to know you better!



So. Here we go beyybeyhh!

1. What is you favorite song at the moment?

YUKA KHARISMA- HATI BERBISIK. This song is kinda sweet giteww lirik dia pulak agak bermakna lah jugak. Lepas tengok cerita Love SuperMoon terus Iols jatuh cinta kat lagu ni.


2. The first thoughts when you knew me?

She must be pretty. Hihikkss.

3. What is your favorite dessert to eat?

Cake. Ice cream pon tergolong dalam kategori favorite. Tapi dah nama pun Rrai, apa je kau bagi aku makan asalkan halal. Heheh

4. Favorite item of the month?

Bracelet- Sebab warna dia semua menarik-menarik belaka.

5. So, now what inspired you to blog?

My beloved follower. Pada awal penglibatan aku dalam dunia blog ni, aku berblog cuma untuk suka-suka. Template pun cincai jek. Aku suka baca tips yg Kak Lyssa Faizureen share kat blog dia. Sedikit sebanyak dari tu aku improve blog ni. Jangan buat apa yang Kak Lyssa kata jangan buat. Jangan letak benda-benda kt blog yg Kak Lyssa kata jangan buat. Alhamdulillah, sekarang blog aku masih lagi bernyawa dalam dunia blog ni meskipun blog aku cuma biasa-biasa.

6. What would you like to do when you’re bored?

Ulang tengok running man episod lepas atau tonton movie lain. Aku suka kumpul movie banyak2 dalam hard disk. Lepas tu ada masa terluang aku tengok sorang-sorang. Kalau movie tu movie horror atau thriller ke, gua tutup lampu siap siap. *over* Alaa kalau tgk kat wayang pun gelap gakk pe. Baru ada feeling gitewww kahkah

7. Favorite movie of the month?

The Hunger Games Mockingjay Part 2. Aku baru buat review kat SINI tadi. Movie paling aku cinta sejak dari pertama kali ditayangkan di pawagam.

8. Describe yourself - Choose one: (FUNNY, HONEST, SERIOUS, LOVING)

BLURRRR. Ya. Aku mmg seorang yang blur. Kinda lambat pickup gitu orang cakap dua tiga kali baru paham kahhkah. Kadang kawan aku cakap semalam, hari ni baru aku paham apa dia maksudkan. Phewww.

9. Tell something that I don’t know about you. I would love to know! :)

Saya fobia pada pin berkarat yang dah pudar warna. Rasanya ni tak ramai tahu. Tahu tak pin tudung tu? Yang org buat pakai letak kat tudung tu. Haa aku boleh sampai tak berselera makan tau kalau ada pin tu kat sebelah. Tapi cuma yg kaler dah pudar tu jek. And I cant stand dia punya bau. Serius. Bila aku dah darurat pakai pin camtu then aku bau tangan aku pastu mesti aku cepat2 g basuh tangan. Aku tak boleh tahan betul kalau duduk tempat org yg letak pin tudung bersepah. Aku taktau ah kenapa gua ada habit camni. Kalau kawan aku suruh pegangkan pin dia dulu banyak kali gak aku cakap taknak. Tapi sekarang aku pegang je sebab gua rasa wajar gua jaga hati kawan-kawan gua. Macam gedik gitu kan nak pin baru jee tapi apakan daya, sebenarnya dari kecik aku ada perasaan macam tu. Lagi2 pin yg dah hitam tuu Allahuu, sekadar terbayang je dah buat aku rasa loya. Sbb tu pin aku semua gua jaga bebetol. Jangan kena air, letak dalam bekas. Jenuh gak asyik nak membeli jekkk dulu. Perangai bebukan jekk aku ni.

10. Favorite color? And why?

Dark colour. Sebab ianya memberikan keyakinan kepada saya. 

11. Describes your sense of style.

Rasanya aku takde sense of style kott. Asal boleh jek. Kahhkah. 


So now. Aku nak tag balik 11 soalan dan harap-harap uolss sudi lah jawab yee hehhee. Kalau taknak jawab pun takpe tiada paksaan. This is just for fun.



  1. Your first impression when you visit my blog.
  2. Orang yang paling dikagumi dalam dunia blog ni and why?
  3. Your most favourite singer from Malaysia. 
  4. Your colour theme of your blog and why you choose the colour?
  5. Most beautiful memory you will never ever forget.
  6. Haiwan yang paling ditakuti and why?
  7. Do you believe in second chances?
  8. Have you become stranger with someone once you called friends?
  9. If you get a chance to be a hero/ heroin, what movie you want to be and why?
  10. Your favourite flower.
  11. Coffee or tea?
Amacam? Mencabar tak soalan saya? Kekeke. *mencabar lah sangat* Ada ke tanya orang coffee or tea? Haha, saja nak tahu sebab bukan semua org penggemar kopi mcm saya. Rasanya soalan paling aku nak sangat tahu nombor 9 tu kot. Fuhh. *sambil fikir nak jadik heroin cerita apa*


So. I nak tag:


  1. Mr. Mirul
  2. Mastura Aziz
  3. Afidah Azmi
  4. Budakbandunglaici
  5. Leya Leolly
  6. Mek Zumbie
  7. Rianalittlecuties
  8. Ombakbergigi
  9. Emyyy
  10. You!
Kalau nama anda tiada pun saya dengan penuh rendah dirinya nak ajak anda jawab soalan ni. Feel free to answer them yaa. Love uols!




Tataaaa!






10 comments:

  1. Wow....mcm soalan pekse nie....serius seriauuu nie..kehkehkeh...akak cuba... ;-)

    ReplyDelete
  2. Haii hahaha dah jawab soalan hehehe

    http://mekzumbie.blogspot.my/2015/11/11-soalan-yang-aku-sudi-jawab.html

    ReplyDelete
  3. Thank you soo much for making this dear! love the answers and fobia pin berkarat is something new! love to know. tapi aynal pun tak suka benda berkarat cuma sampai tahap fobia tu tak ada lah kot. we have things in common suka kaler gelap! tapi tak expect awak suka kaler gelap hihi you have inspired me to keep blogging as well.

    All the best pretty!

    Aynal

    ReplyDelete
  4. huwaaa....macam best je nak jawab..
    seronok nak buat baca2...

    tapi syg mood tak dtg lagi...
    teeheee...

    ReplyDelete
  5. hi rrai, thank you tag Om. Here,

    http://ombakbergigis.blogspot.my/2015/11/sebelas-soalan-tag-by-rrai_29.html

    ReplyDelete
  6. haha tq tagg RRAI :D
    maaf baru bukak blog harini. hehehe
    Insyaallah akan di jawab minggu ni :)

    ReplyDelete
  7. Akak tag kamu balik....jawap dlm comment jelah...takkan nk buat entry lagi...kehkehekhek.. ;-)

    http://rianalittlecuties.blogspot.my/2015/11/sebelas-soalan-tag-by-aynal.html

    ReplyDelete
  8. Hahaaa menarik je soalan dan jawapan tue..

    ReplyDelete
  9. Mas baru jawab

    http://strawberrysgurls.blogspot.my/2015/12/11-soalan-tag-by-rrai.html

    Maaf lmbt...tgh mencari jawapan..HAhahahahaah

    ReplyDelete

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yg lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali.