ABOUT POLICY TUTORIAL FREEBIES REVIEW TEMPAHAN

Bb Cream best yang patut anda cuba!


ASSALAMUALAIKUM


Minggu lepas aku ada dapat sample daripada Kakak Norhafizah Alwi yang cantik manis. Sample ini bukan hanya diberikan kepada saya sahaja, tetapi ada juga blogger yang lain yang dapat sample bb cream NBR ni. Macam mana rupa sample tu? Macam kat atas ni. Jika uols jenis suka pakai bb hari2, dalam seminggu boleh bertahan sample ni. Tapi kalau jenis yg jarang keluar rumah macam aku ni (sbb aku malas pakai pape kalau dalam rumah) dua tiga minggu boleh tahan. Nak pakai pulak no need to tepek setebal tebal sebab pakai sikit je dah okay.

At first, I dont try this bb cream to my face. I try it together with my cousin. Kami test this bb cream together. Mula-mula sekali, aku pakaikan kat muka sepupu aku. Masa aku apply, I can see that this bb cream is so soft and you can see your face will be more glow. (sbb gua test kat org so senang nampak hahahaha) Tetiba aku rasa macam, eh best pulak bb nih. serius senang gilaa apply kat kulit muka weyh. Soft sesangat. Kalau tak pakai bedak compact pun ok.

Pastu aku ckp kat sepupu aku, "cube kau tengok cermin jap. ok tak?"
Dan dia kata, "fuyoooo lawa gilaa mukaa kiteeeww!"
Kahhkahh. Perasan. Tapi serius lah, memang lawa bila bb ni pakai kat muka.

Aku nak try. Tapi takde keyakinan nak ambik gambar muka sendiri tepek jadi testimoni kat beloggg. Sebabnya muka aku banyak noh jerawat ni stresssss iolss tau. Fuhh rasa nak ambik pisau toreh jee muka ni. K tipuu i sayang muka i tau even berjerawat punss.




Ini Qila. Sepupu saya. Before, muka dia berminyak sikit. Tapi lepas aku pakaikan bb tu dengan bedak compact yg sangat nipis itu lah jadinya. Aku nak letak filter masa upload kat insta, tapi karang kalau letak hilanglah keaslian testimoni ni. Hahahaa. Sori dehh gelap sikit gambarnya. But, still better than before right?

Then gua pun pakai pulak. Gua tanya Qila, nampak sangat tak jerawat ni semua kat muka?
She said, tak nampak sangat pun.
Hehehhehehehe. K. Sedap dengar. *mula lah nak perasan*

Masa kua dengan Encik Gedik, dia kata, nengok sikit mukaaa jerawat awak tuuu. Siot. Hilang konpiden aku. Pastu dia kata, eleeeyhhhhhhh tak nampak pun! Kekekekekee. Sebab masa tu aku pakai Bb Cream NBR ni. Aku selalu komplen kat dia jerawat aku taknak hilang2. Tapi dia kata relaks ah dia lagi banyak jerawat. Nipu. Jerawat dia sebijik jee pun banyak mende.

You know why I love thiss bb cream so far sebab lepas kita dah pakai, lepas peluh2 tuuu, muka kita akan jadi glowing gitewwww. Paling best, muka berjerawat mcm saya pun best pakai bb ni sebab dia takkan jadik berkuping kat jerawat kauu. Ploles gituu Jah! Lagipun, muka aku jenis kering. Jadi tak semua krim kecantikan dan bb sesuai dengan saya. Sebab ada tu lepas dah apply mak aihh tak bestnyaaa titew pakai awak!

Tapi. Bb Cream NBR is not like that.
*tepuk tangan*

Lepas tu I pun terus wasap Kakak Cantik ni untuk komplen apa bb dia buat kat muka kita. Hahahaha. Gua pun terus order kat dia.

This is the NBR Bb Cream! I beli sebab dah jatuh cinta suka kat dia! Takkan nak harap sample je kan? Beli baru laaa apa lagi. Hahaa

Tapi bb cream ni sedang dalam proses nak buat packaging baru, dalam botol. So jangan terkejut pulak kalau lepas ni tengok bekas dia lain. Yg aku beli ni bekas sekarang. Harga bb ni RM55 sahaja. Tapi masa ni ada promotion beli satu free satu. Kiikikii. Best kann kan? Utk packaging baru, harga still sama RM55. Bb cream ni apply nipis je guyssss. Tahan berbulan bulan. Kan dah jimat tuu.


Ini pesanan penaja. Bb Cream ni adalah Bb Cream Treatment tau. Masa kita pakai tu secara tak langsung dia merawat muka kita. 

ANTARA KELEBIHAN BB CREAM NURRULLS BEAUTY NI:
-Melembapkan kulit dalam masa 24 jam
-kulit semain flawless, gebu dan glow serta lembut apabila disentuh
-kulit menjadi putih kemerah-merahan dalam tempoh yang sangat singkat
-jeragat semakin pudar
-jerawat kecut dan mengurangkan minyak di muka
-parut slowly akan dirawat dan dihilangkan
-mengecilkan pori2 muka dan membuang blackhead
-kulit awet muda, tegang dan cantik
-bertahan sehingga 16 jam!
-merawat sel2 kulit mati
-free oil

Bukan itu sahaja, Bb cream ini juga telah mendapat kelulusan daripada KKM dan tiada kesan sampingan. Kaya dengan kandungan:
-pearl extract
-glutathione
-aloe vera
-vitamin c
-vitamin e

So. this is my own review for this product:
- bau yang wangi dan tekstur bb cream yang senang meresap ke dalam kulit membuatkan ia nampak sangat soft dan sangat mudah untuk apply pada wajah kita.
- tak perlu pakai banyak2 sebab dengan penggunaan nipis pun dah cukup. so, jimat.
- sesuai untuk individu yang mempunyai masalah jerawat sebab bila saya pakai, dia takkan jadi berkuping atau menampakkan jerawat anda.
- kulit jadi lebih lembut.
- kulit jadi glow even lepas berpeluh.
- tahan lebih dari 5 jam (sbb paling lama aku pakai 5 jam kalau ikutkan dia tahan sampai 16 jam.
- buatkan muka kita jadi lembab dan tak kering.


Kalau uols berminat nak beli, boleh hubungi  012-375 6461 (Kak Fizah) atau boleh melawat blog beliau kat SINI

Jom pakai bb cream NBR! Saya dah beli, anda bila lagi? Hiihiii





5 comments:

  1. kalau serasi..teruskan ye..moga memberi kesan baik untuk jangka masa panjang..amin..

    ReplyDelete
  2. wahhh baca review rarai, mcm best jer....rasa nk beli jugak!!! hihihi :D

    ReplyDelete
  3. Wah mmg terbaiklah Rrai punya testimon.
    Seoga segala bapak mak dan ank anak jerawat tu hilang ye..
    Kita pun dlm proses pakai bb jgk skrg nie (=

    ReplyDelete
  4. Lama dah cik akak tak pakai bb cream...
    Masih tercari2..mana yang sesuai untuk muka nie...

    ReplyDelete

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yg lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...