Reasons why I stop playing COC


Assalamualaikum kepada peminat game COC dan juga kepada yang tidak meminatinya langsung. Kekekke. Anda tergolong kategori yang mana?

Coc is the best game seriously! I'm saying because I already play the coc with joys and tears hahahaha. Then I stopped and uninstalled maybe because I'm too much fed up when I don't online 24 hours per day and people love to cilok my elixir especially my dark elixir!! Fuhhhhfuh. Gerammm titewww

And because I am a girl then aku ada sedikit rasa malu dan aku sangat tak suka bila kawan lelaki seperjuangan dalam game ni ajak aku join clan mereka sbb aku macam awkward dan maluku sebegitu menggunung gituhhh. Lagi-lagi masa aku tengah bukak game tu dalam kelas then terlupa nak off sound game tu. Demmit opkos satu kelas dengar! Maluuuuuuuuuuuu

Heres some reasons why I stop playing coc. Kukuh enough for me to uninstalled the game. Hahaa

1. Storage tak muat nak menanggung berat para pejuang yang meningkat hari ke hari demi mempertahankan kampung halaman.
2. I cant concentrate during my kuiz, midterm and class also. Lagi-lagi masa ada war. Aku stay sampai tiga pagi gara-gara game ni sebab ada war masa tu. Padahalnya esok pukul lapan pagi ada kuiz and I dont study hard pon sbb sebokkan game tu punya pasal.
3. Duit habis beli topup sebab coc kena ada internet untuk main. Well lagi kesian sbb aku guna digi dan digi dahlah kuat makan data. Bila asyik bukak fb twitter insta then tau tau je kuota dah habis. Then gua pun memalam pergi blok bawah sbb nak topup because the coc. Rajinnn
4. Stress. Yaa the game really stress me out. Even it bring happiness when mata piala naik, tapi ianya sangat mendukacitakan bila harta benda dan elixir kau dikebas orang. Lagi2 bila gua dua tiga hari tak online sbb exam dan tak topup menjadi-jadi orang attack kampung. Sebagai ketua kampung, opkos darah gua mendidih menyirap melihatnya. 
5. Dark elixir selalu kena curik. Hah ni memang selalu buat aku merana. Dark elixir palat woooo nak kumpul! Tetiba kena curik sekali banyak mmg mengguris perasaan betul.
6. Kurang bakat dalam pertahanan dan strategi. Yaa. Ni pun salah satu sbb jugak. Dulu aku pernah join satu clan ni. Clan omputeh. Bukan nak berlagak tapi iolss suka join clan yang org tak kenal aku. Nasib baik org dlm tuu baik belaka ajar aku itu ini. Paling penting, you must lure them out and kill the troops first because you never know what they have! Entah2 dragon level tinggi kuiikuiiii redhoooo jekkk laa lagi lagi masa aku guna troops cikai. Kampung gua pun tak sebegitu upgrade nau. Jadi sbb rasa rendah diri maka aku pun malas nak main lagi hahaha.

But actually the main reasons sbb storage gua tak cukup jee. Kahkah. Yang lain-lain tuu faktor tambahan yang menguatkan lagi perasaan aku untuk uninstalled. Tapi chill laaaa. Ianya tersave dengan selamat sbb gua connected dgn google play hiikhik. Jadi akan dtg kalau aku install balik, ada jeeeeee kampung halaman gua yang terbengkalai tuhhh. Dah mati semua pejuang agaknya. 


So for those who play coc, fightingggggggg!!!!!












5 comments:

  1. Hahahaha tetiba semangat nak komen entry ni sebab saya pun pemain coc! Kahkah. Situasi kita lebih kurang, dulu download pastu lama2 x cukup space then phone pulak rosak. Nasib baik connected dgn google+, so lama la terbiar. Ni da ada phone baru, install balik main cam biasa. Tapi malas nak war sebab askar dengan kampung x cukup kuat. Hahaha dok mengumpul duit dengan air ungu tu je lah. Tu pun hari2 kena curik :'( Huhuhu curik sikit takpe, ni banyak -_- Menyampah gak nak main, tu yang buat tak endah je. Main ala kadar je skrg ni. Alamak karangan dah panjang. Hahaha kbaii #kitageng :P

    ReplyDelete
  2. wowww... rasanya satu langkah yg bijak untuk uninstall coc tu... bahaya kalau main dan addicted.... apa2 pon reasons yang kukuh dan utuh..hihihih..

    ReplyDelete
  3. Same goes to me! Storage tak cukup jugak. Kena uninstall apps lain. Tapi skang dah lama tak bukak, tak larat dah. Nanti cuti panjang baru boleh layan lagi haha.

    ReplyDelete
  4. hahaha iera smpai skrg main..kikiki..addict da xleh wat ape

    ReplyDelete
  5. Mimi hri2 main coc.Sehari x main rsanya x lengkap rutin harian..hahaha..Jemmmmm

    ReplyDelete

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yg lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali.