Follow Us @soratemplates

Thursday, 3 September 2015

MY PRE KONVO | MASJID CINA MELAKA


ASSALAMUALAIKUM. Since next week is already my officially graduation day, so why not we took our pre konvo's photo just to have fun and be super excited since I actually dont really think I need to attend my graduation day because I am super lazy people in the world. I didnt planned to do pre konvo photo ni but they were so so so sporting and sumpaah comfortable gila pulak hangout with these amazing girls ni. Jadi saya perkenalkan watak utama dalam merealisasikan impian Si Rrai ni yang dah lama diam diam sebenarnya mmg nak ambik gambar pre konvo tapi tak mendapat sambutan. Kahhkah. Lol kesian kau.

Atas sekali belah kiri is Soro. Her real name is Sera. But I dont really like to called her Sera because its typical jadi aku panggil dia dengan nama khas. Hahah. Sebelah dia belah kanan is Haniyo. Budak mascom kecik tomey dengan suara macam budak-budak. Hiihi. Nasib baik awokkk comel. Yang bawah sekali sebelah aku tu is Fazero or you can called her Era or Ero pun diterima hahhaa, yang sangat terer memandu di jalan raya dan hebat parking kereta. Kahhkah. Sbb kalau gua tu, kompem failed nokk.

Sebenarnya takde niat pun nak ambik gambar pre konvo ni. Aku sebenarnya g Kuim setel borang berhenti and hal-hal nak konvo. Kuuiikui. Seriously. Menyelesaikan borang berhenti adalah suatu benda yang memenatkan. Dengan cuaca panasnya, kena jalan ke sana ke sini, mintak cop kat situ kat sini, fuuhhhhhhhh sabo je laaa akuuu. Nasib baik laa semua ini ku lakukan demi nak grad punya pasal.

Nak setel borang berhenti kena ada dua dokumen penting. 1)BANK STATEMENT. 2)SLIP CAGARAN. Kalau enggak ada bisa jadi rumit dan melambatkan kerja kauu. Jadi baik sebelum datang tu siap siap bawak. Disebabkan slip cagaran aku takde, maka gua kena bayar RM5 kalau nak ambik kat bahagian kewangan. Kahhkah. Biasa ahh Kuim.

Then. Dah setel semua tu, baru kita setel duit alumni, duit jubah semua. Aku dapat jubah saiz M. Sbb saiz tu je yang ada paling kecik masa tu. Hishhh. Benci benci benci. Nama je saiz M tapi besarnya gedabak nau. Tapi biasa ah jubah konvo mmg besar kan kannn (nak sedapkan hati) hahahaa


See how giant I am. Hahahaa. So this is the jubah yang aku akan pakai masa konvo nanti. Pretty big right? Lantak lahh.

Lokasi photoshoot adalah di Masjid Cina Melaka. Hiihi. Photoshoot lah sangat. Ada pakcik ni siap pesan, nanti jangan lupa upload kat instagram letak hashtag masjid cina melaka yaaa dik. Hahaha. Ok pakcik I already upload the pictures kat instagram dengan #masjidcina. Kemainnn

Me with the tallest Soro. She kinda pretty girl gitu. Tinggi pulaknya. Jadi kena lah kita berdiri satu tangga tinggi dari dia. Hahahaa

Haniyo and Era. Masa ni malu-malu lagi nak ambik gambar. Kihhkih. Sbb tetiba ramai pulakkk orang kat luar tu. Yaa ampunnn segan kok. Tp buat tatauuu je lahh kan. Hiihi

Masa nih tak malu dah. And I really like this picture. Nanti iolss nak cuci gambar ni semua tepek dekat dinding pandang sebelum tido. Hahahh. Seriussss tak tipu. Masehhh Soro di atas penggunaan camera henpon anda yang super cantik!

Soro and Fazero.

I actually jealousssss tau dengan jubah konvo Hani and Era. Sbb walaupun jubah aku ni macam lagi baru dari dieorg tapi sieorg punya saiz M dan L is kinda good and matching them properly. Tapi hakuuu? Saiz M je gedabak gini! Tak aci tauuuu. Soobb sob. And because Soro is same course as me, so same jelah pesen jubah dia dgn aku. Cuma dia tinggi. Jadi lawa je jubah tu dia pakai. Aku? Sbb pendek jadi ada sikit buruk ahhh rupa aku pakai jubah tu hahahahahahaa. Wuuuwuuu tengok tu lawaaa kot Si Era dgn Haniyo punya jubah. Tak nampak besar pun. Jeles titewwww.

I dont remember what I babbling about in this picture and apa entah gua tengok. Nak kata ada mamat kacak masa tu rasanya takde kot. Kahhkah. 

And they said, "Rrai Rrai Rraiiii, tangan buat macam giniiiiii" hahahhaa. Comel je lah korang ni oi.

Yang semua dok pegang tu just buku latihan amali. Hahaha. Acah-acah sikit pegang mende alah ni. Ingat senang ke nak buat? Gua bersengkang mata tau buat report ni. Bila dah dibukukan dan dah ada depan mata ni puas hati rasa. Hahaha. Macam berbaloi je tido tiga empat pagi malam malam pergi bilik orang lain sbb nak print. Kahhkah.

 
Kenapa bila saya ambik gambar takde angin dan bila Soro ada pulak angin ni. Ke sbb jubah aku berat sangat? hahahaha. Fefeling pakai jubah hakim pulak bila tengok gambar ni hahahahaaa. Sumpa cantik.

Ada macam kat Menara Condong tak? Hehe


Detik-detik last sebelum pulang ke kampung halaman. Will graduate soon, In Shaa Allah. Thankyou to these three cute adorable girls for this sweet short photoshoot. At least ada gak lah kan gambar pre konvo daripada tak ada. Sbb aku ni bukan lah jenis suka sangat bergambar. Kecuali kalau aku selesa dengan org tu, baru aku tak segan silu nak bergambar sakan. Like this. Heheh

So. Kepada sesiapa yang akan berkonvo atau sedang menjalani semester akhir, saya ucapkan tahniah dan good luck! To all KUIMians yang akan konvo sama tarikh dengan saya, tahniah kerana berjaya menamatkan pengajian dengan jayanya dan good luck untuk next chapter dalam hidup anda.

To Soro, Haniyo, And Ero, jumpa nanti masa konvo. Jaga diri baik-baik dan terima kasih sebab jadi kawan saya. Hiihi. *sedih pulak nak grad nih* Utk budak Diploma Undang-Undang dan Syariah semester dah habis sama dengan saya (especially DUUS 6A) I'll remember everyone with our sweet sour memories kiikii. Sumpaa rindu kat budak kelas nanti bila dah habis belajar ni.

Next. Graduation day! Doakan saya yaaa. Moga semuanya berjalan dengan lancar seperti mana yang dirancang. Lepas je konvo ni, serius rasa lega sangat. Mudah-mudahan segala urusan hidup aku dipermudahkan. Aminnnn

Goodnight and tataaaa !









JOM BUANG WHITEHEAD DAN BLACKHEAD KAT MUKA DENGAN VIETNAM MASK! SEBOTOL RM4 SAHAJA. BELI BORONG DAPAT LAGI MURAH. YANG PENTING ORIGINAL!

MACAM MANA NAK BELI? BOLEH CONTACT SIS YANA-0179361622

NAK TENGOK BLOG BELIAU PUN BOLEH KAT SINI

NAK TAHU APA LAGI BELIAU JUAL? JOM SKODENG KAT INSTAGRAM BELIAU DI SINI

SEMUA HARGA DIJAMIN LEBIH MURAH DAN BERKUALITI.




2 comments:

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yg lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali.