Follow Us @soratemplates

Saturday, 19 September 2015

How To Keep Your Makeup Fresh Without Cost

picture from google


Assalamualaikum.

This is a tips which I found on my twitter. But I dont remember what akaun yang bagi tips ni. So bila aku baca aku just save gambar tersebut dan aku salin tampal kat dinding bilik as a note. Sebab? No need to buy mekap spray! Hahhaaa. Jimat!

But instead of this, aku dah terbiasa cuci muka sebelum nak pakai apa-apa. Sbb muka gua ni boleh dikatakan tak ploles dan bermasalah jugak. Jadik gua cuci siap-siap dulu.

So. How to keep makeup fresh?

-AFTER APPLYING MAKEUP, SPRAY MINERAL WATER ON YOUR FACE AND LET DRY. DO NOT WIPE. MAKEUP WILL STAY LOOKING FRESH LONGER.

Senang kan? Mineral water yeee. Bukan air paip. Kahkahhh. 

Sila laa cuba yaa. No need any cost ponn. Jadi tak rugi apa-apa. Paling tak pun mekap kau luntur jee kalau simbah air banyak sangat. Hahahaa. K. Spray yee bukan simbah air. 

Tips ni kredit to twitter. Sbb twitter mmg rajin kongsi short tips camni kann kann.

Good night!



Pssttt. Jangan lupa join GA kite tauuu! Klik SINI











5 comments:

  1. Owh, baru tahu.. Yang suka makeup memang suka laa ni..")

    ReplyDelete
  2. spray... hehe, bukan simbah air. nice sharing dear,

    ReplyDelete
  3. kena spray ye.. ok2
    tahnks info

    Mari lawat blog cik en
    Nurfuzie.Com
    Cik en mencari sponsar untuk GA cik en
    Pencarian Sponsor Give Away Nurfuzie Dot Com #1
    Entry terbaru cik en mengenai
    Apa Itu Lotus Birth?

    ReplyDelete

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yg lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali.