Friday, 24 July 2015

Segmen: Kuih Raya Kegemaran Saya


Tarikh tutup: 5 Ogos 2015, 11.30pm GMT+8.

"Letak gambar kuih raya favourite anda dan bagitau nama, kalau nak cerita pasal kuih tu pun boleh, kalau tak pun takpe."


So, kuih feveret saya is kuih tart. Kalo g kedai kek tu opkos kuih tart telur dengan cheesetart tu gua cari dulu. Tapi sebab cheesetart tu mahal, maka tak boleh laa beli selalu kan? Kuiikui. Kalo raya, kuih tart gulung nenas ni aku paling suka. Tapi citarasa tekak aku ni lain sikit. Aku suka tart gebu gebas tapi tak banyak nenas diaaa. Hahahh. Lebih kurang cm gambar kat atas laa. Kalo tart yang jem nenas dia gemok kemain tu, gua telan jugak cuma kalau dikurangkan jem tu kompem menepati tekak saya. Kehhkehh. Malangnya tahun ni punya tart nenas kat rumah gua kaler pink pulak. Red velvet kononya. Mak aku tempah kat orang. Kata Mak Uteh aku, fuhhhh seram betol kaler dia! Kahhkahh. Merah mak ngah!


So. Jom join segmen ni. Share lah sikit kuih apa uolss suka yaa. Sapa suka tart tepuk tangan sikit. Kita sama!

Klik banner utk maklumat lanjut.







Jom join Segmen Blogwalking Lepas Raya! Click SINI
Boleh tambah ramai kenalan blogger dan meningkatkan traffic blog! Jangan lupa join yaaa!







3 comments:

  1. BW sini dari segmen yang sama..
    http://kasihkuamani.blogspot.com/2015/08/segmen-kuih-raya-kegemaran-saya.html

    ReplyDelete
  2. Singgah dari Ga yg sama :)

    http://akukaudansesuatu.blogspot.com/2015/08/segmen-kuih-raya-kegemaran-saya.html

    ReplyDelete
  3. Haha inti pink pun ada yea! Macam-macam la sekarang ni.

    ReplyDelete

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yg lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali.